ALTIN PORTAKAL’IN EN İYİ FİLMİ
“KUSURSUZLAR” 3 OCAK’TA VİZYONDA!

“Kusursuzlar”, kardeşlik bağının yarattığı ölümsüz sevgi-nefret ilişkisine tanıklık ederken; erkeğin egemen olduğu toplumsal kalıplara başkaldıran, tüm çelişkileri ve çatışmalarıyla “yaşayan” iki kadın karakterin verdiği savaşı da gözler önüne seriyor. 50. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde “En İyi Film”, “En İyi Yönetmen”, 4. Malatya Film Festivali’nde de “En İyi Kadın Oyuncu” ödüllerine layık görülen filmin yönetmen koltuğunda Ramin Matin oturuyor. Senaryosu Emine Yıldırım’a ait olan, dağıtımcılığını Başka Sinema kapsamında M3’ün üstlendiği, Giyotin Film ve Karavan Film imzalı “Kusursuzlar”; 3 Ocak 2014’te sinemaseverlerle buluşuyor.

İstanbul’dan kaçarak Çeşme’ye anneannelerinin yazlığına giden iki kız kardeşin, sırlarla örülü, gerilim dolu hikayesini anlatan “Kusursuzlar”da; Lale ve Yasemin dışarıdan bakıldığında birlikte vakit geçirmek için tatile gelmiş gibi gözükseler de onları İstanbul’dan Çeşme’ye sürükleyen bir olay vardır.

Lale ve Yasemin arasında yılların biriktirdiği karşılıklı hayal kırıklıkları, ortak bir sırrı taşımanın
verdiği yükle beraber su yüzüne çıkmaya başlar. Yan komşuları Kerim’le tanışmalarının ardından kardeşler arasında ilk günden beri devam eden gerilim giderek tırmanır. Kardeşler bir yandan öfke, hayal kırıklığı ve intikam duygularıyla öte yandan kan bağının verdiği ağırlıkla mücadele etmek zorunda kalırlar.

Dünya prömiyerini Asya’nın en prestijli festivallerinden biri olan 18. Busan Film Festivali’nde gerçekleştiren “Kusursuzlar”ın başrollerini Esra Bezen Bilgin ve İpek Türktan Kaynak paylaşıyor. Kültür Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü yapım desteği alan, senaryosu Emine Yıldırım’a ait olan filmin, yönetmen koltuğundaki kişi Ramin Matin.

İbrahim Selim, Mehmet Ali Nuroğlu, Suna Selen, Melih Düzenli gibi oyuncuların performanslarıyla göz doldurduğu filmin görüntü yönetmenliğini Deniz Eyüboğlu Aydın yaparken, sanat yönetmenliğini de Elif Taşçıoğlu üstleniyor. Ses tasarımı Oğuz Kaynak ile Theron Patterson imzası taşıyan “Kusursuzlar”ın müzikleri Barış Diri’ye, kurgusu ise, Theron Patterson’a ait.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (12. hafta):
Hüddam 4: Ahmer (2024) Evie (2024) Cesur Balina Katak - Katak: The Brave Beluga (2024) Sırrını Biliyorum (2024) Öldüm Bittim (2024) Sevmek Yüzünden (2024) İki Yüzlü (2024) Eflatun (2024) Queen Mary'nin Laneti - Haunting of the Queen Mary (2024) Ölümcül Sır - The Bricklayer (2024) BTOB TIME: Be Together the Movie (2024) Köylüler - The Peasants (2024) Demir Pençe - The Iron Claw (2024)
Arşivden Seçkiler:
Şarkını Söyle 2 - Sing 2 (2022) Mary Shelley (2018) Çelik Yumruklar - Real Steel (2011) Tekne - The Boat (2019) Sword Art Online The Movie Progressive Aria of a Starless Night (2021) Tehlikeli Oyun - Beyond The Reach (2015)

Leave a comment