“KÜRÜNDEN KABARE” Alternatif Karşılaşmalar Festivali’ndeydi

Melisa İclal Yamanarda’nın yönettiği, sinema ve tiyatro oyuncusu Seyhan Arman’ın kendi yazıp oynadığı ve çok ses getiren tek kişilik tiyatro oyunu “Küründen Kabare” 18 Mayıs Perşembe günü Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde sahnelendi.

Toplumsal Cinsiyet Çalışmaları Kollektifi’nin öncülüğünde bir araya gelen alternatif sanat ve kültür üreticileri tarafından 13-18 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen “Alternatif Karşılaşmalar Festivali”nin son gününde sahnelenen “Küründen Kabare” ayakta alkışlandı.
Kente ve hikayelerimize başka bir yerden bakmak üzere, duymaya alışkın olmadığımız içtenlikte açık çağrı niteliği taşıyan festivalin kapanış etkinliği olan oyun, toplumsal şiddetin en açık şekline maruz kalan bir trans bireyin hikayesini farklılıklar üzerinden değil, benzerlikler üzerinden anlatıyor.
Uçan Süpürge Kadın İletişim ve Araştırma Derneği, Gen-Der Toplumsal Cinsiyet Çalışmalar Kollektifi, Pembe Hayat LGBTT Dayanışma Derneği’nin destekleriyle düzenlenen festivalde dün gece “Küründen Kabare”yi izleyenler oyun süresince hem kahkalara, hem de gözyaşlarına boğuldular.

Seyhan Arman’ın yazıp oynadığı biraz güllüm, biraz madilik azıcık da tarizlikli oyunu Küründen Kabare’yi Melisa İclal Yamanarda yönetiyor. Dramaturgluğunu Sinem Özlek’in yaptığı oyunun, dekor ve kostüm tasarımı; Aslı Ersüzer’e, ışık tasarımı ise Cem Yılmazer’e ait.

Küründen Kabare Künye:

Yazan- Oynayan: Seyhan Arman
Yönetmen: Melisa İclal Yamanarda
Dramaturg: Sinem Özlek
Sahne-Kostüm Tasarım: Aslı Ersüzer
Işık Tasarım: Cem Yılmazer
Yönetmen Yardımcısı: İlsu Olcahan Kubak
Müzik Direktörü: Ceren Özkarataş
Müzik Operatörü: Baran Yüksel
Ses Operatörü: Figen Adıgüzel
Işık Operatörü: Mustafa Genç
Müzik-Şarkı Sözleri: Seyhan Arman
Dış Ses: Engin Alkan

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (15. hafta):
Nuh'un Gemisi -Noah's Ark (2024) Bodrum Seferi (2024) Omen: İlk Kehanet - The First Omen (2024) Vincent Ölmeli - Vincent Must Die (2024)
Arşivden Seçkiler:
Tehlikeli Yürüyüş - The Walk (2015) Sadakat Yolunda - Megan Leavey (2017) Tepenin Uşakları (2013) DELİ KAZIM (2022) Nasıl Yani (2016) Romantik Komedi 2 Bekarlığa Veda (2013)