Çekimlerine Bolu-Göynük’te henüz başlanan KUKURİKU-KADIN KRALLIĞI filmi için düzenlenen basın toplantısına filmin oyuncu kadrosu da katıldı. Çekimlerinin yapıldığı Göynük’teki sette düzenlenen basın toplantısında filmin 2 milyon 225 bin TL bütçesiyle Türk Sinemasında bir ilk olmaya aday olan KUKURİKU- KADIN KRALLIĞI filmi oyuncularıyla da dikkat çekiyor.

Yapımcılığını Bahattin Doğan’ın, yönetmenliğini Serkan Ok’un,yaptığı Senaristliğini Hasan Özsoy’un üstlendiği, bu filmde LEVENT ÜLGEN, ALİ DÜŞENKALKAR, DİDEM EROL, SERAP AKSOY, CEREN SOYLU, NECİP MEMİLİ ,HÜSEYİN AKŞEN, CENK GÜRPINAR ve ÇAĞIL TAŞBAŞI olmak üzere kalabalık sanatçı grubu rol alıyor. Filmin kadrosunda bulunan diğer oyuncuların da hazır bulunduğu toplantıda senaryo ve proje hakkında basın mensuplarına bilgiler verildi. Filmin önemli oyuncularından sanatçı Ayşen Gruda’nın basın toplantısına katılmaması dikkatlerden kaçmadı. Filmin yapımcısı Bahattin Doğan, Ayşen Gruda’nın çekimlerini bitirip ayrılması nedeniyle basın toplantısında yer alamadığını söyledi.

2 milyon 225 bin TL bütçesi bulunan KUKURİKU- KADIN KRALLIĞI FİLMİ Türk Sinemasında en yüksek bütçeli film olma özelliğini elinde tutuyor. Filmin çekimleri için daha önce var olan 5 değirmenin yanına 2 yeni değirmen inşa edilmesi Türkiye’nin en büyük film platolarından biri olan KUKURİKU- KADIN KRALLIĞI seti, toplam 45 bin metrekarelik alana kurulu.

Yapımcı Bahattin Doğan, “bu ilk filmim , harika bir iş çıkartan ekibime çok büyük saygı duyuyorum. Hava koşulları maliyeti arttırıyor ama bu işin sonunda izleyiciler mükemmel bir traji – komik film ile tanışacaklar” dedi.

Film, kadınların iktidarlığında erkeklerin düştüğü traji – komik durumları anlatıyor ve iktidarın kimde olduğu değil , nasıl kullanıldığı önemlidir sorgulanıyor.

Filmin çekimleri Ağustos ayı gibi bitip, Ocak 2011 de  gösterime girmesi planlanıyor.

Resimler:

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (17. hafta):
Zah-Har 'Cin Ahalisi' (2024) Oyun Gecesi - Katala (2024) Arınma - Immaculate (2024) Küçük Don Kişot'un Maceraları - Giants of la Mancha (2024) Boy Kills World (2024) Cadı (2024) Rekabet - Challengers (2024) Siyah Çay - Black Tea (2024) Dublör Filmi (2024)
Arşivden Seçkiler:
Star Wars Bölüm 1: Gizli Tehlike - Star Wars Episode I: The Phantom Menace (2012) Yedek Polisler - The Other Guys (2010) Simülasyon - Simulant (2023) Mel-Un (2016) Kutsal Geyiğin Ölümü - The Killing of a Sacred Deer (2017) İhtiyar Adam ve Silah - The Old Man & the Gun (2019)

Leave a comment