İBB ŞEHİR TİYATROLARI
“16. ULUSLARARASI İSTANBUL KUKLA FESTİVALİ’NDE” DAMLALARIN DANSI, ÜÇ KARDEŞ VE MUHTEŞEM KURT, DENİZKIZI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, 8-19 Mayıs 2013 tarihleri arasında gerçekleşecek olan 16. Uluslararası İstanbul Kukla Festivali kapsamında, Damlaların Dansı, Üç Kardeş ve Muhteşem Kurt ve Denizkızı adlı oyunları sahneleyecek.

Sema Ergenekon ve Gökhan Aktemur’un yazdığı Cengiz Özek’in yönettiği Damlaların Dansı, 11-12 Mayıs 2013 tarihlerinde saat 12.00’de Kadıköy Haldun Taner Sahnesi’nde…
Doğadaki en güzel canlılardan biri olan Nadide Çiçek solmak üzeredir. Su Damlaları ise ona yardım edebilmek için yeraltından yola çıkarlar. Ancak Nadide Çiçek’e ulaşmak hiç de kolay olmayacaktır. Suyun oluşum evrelerinin bir serüven hikâyesiyle canlandırıldığı oyunda “yardımlaşma, dayanışma ve ortaklık” duygusu vurgulanıyor. Dramaturgluğunu Dilek Tekintaş’ın, müziğini Mertol Şalt’ın, koreografisini Özge Midilli Aşar’ın, kukla tasarımını Sebahat Çolakoğlu ve Cengiz Özek’in, sahne-kostüm tasarımını Sebahat Çolakoğlu’nun, ışık tasarımını Özcan Çelik’in, efekt tasarımını Çağrıhan Ordu’nun yaptığı oyunda; Nihat Alpteki, Hülya Arslan, Volkan Ayhan, Seza Güneş, Nurdan Gür, Çağrı Hün, Emre Şen yer alıyor. Oyunu 5 yaş ve üzeri çocuklar izleyebilir.

Okan Karaca’nın yazıp yönettiği Üç Kardeş ve Muhteşem Kurt, 11-12 Mayıs 2013 tarihlerinde saat 12.00’de Kağıthane Küçük Kemal Çocuk Tiyatrosu Sahnesi’nde…                             Eğlenceli bir el kuklası oyunu olan bu oyun, üç afacan kardeşin yaramazlıklarını ve herkesin korktuğu Muhteşem Kurt ile tanışıp arkadaş olmalarını mümkün olduğunca yalın biçimde, çocukların gözünden anlatıyor. Okan Karaca / Okan Patırer ve Betül Kızılok Bavli / Pınar Aygün’ün rol aldığı oyunun dramaturgluğunu Özge Ökten, müziğini ve sahne-kukla tasarımını Okan Karaca, ışık tasarımını Zilkifli Özdemir, efekt tasarımını Ersin Aşar yaptı. Oyunu 3 yaş ve üzeri çocuklar izleyebilir.

Aylin Çalap’ın yazdığı Ebru Kara’nın yönettiği Denizkızı’nda, 18-19 Mayıs 2013 tarihlerinde saat 12.00’de Gaziosmanpaşa Ferih Egemen Çocuk Tiyatrosu Sahnesi’nde… Bazen bu hayatta neden var olduğumuzu sorarız kendimize. Hatta yaşımız büyüdükçe bunu daha fazla sorarız. Hayatın içinde yüzerken, belki de hiç beklemediğimiz bir anda birdenbire “AŞK” çıkıverir karşımıza. Ne olduğunu anlamayız. Sanki bir fırtınanın ortasındaymış gibi kalakalırız. Sonra o aşka doğru kulaç atarız. Her kulaçta bazı bedeller öderiz. Kendimizi anlamaya, anlatmaya çalışırız. Çok fazla söz dinlemeyiz. Ve adına aşk dediğimiz o tarif edilemez şey,  bize kim olduğumuzu ve “büyüyünce ne olmak” istediğimizi bir kere daha hatırlatır. Daha da önemlisi kalbimizle düşünmemiz gerektiğini öğretir, zihnimizle değil. Çünkü zihin aşk için çözüm değildir. Ne zaman kalbimizle düşünmeye başlarsak, aşkımız da değişir, biz de, hayat da, Andersen’in Denizkızı da… Gölge tasvir tasarımı ve yapımını Gökçe Okay Delagrange’nin, müziğini Çağrı Beklen’in, ışık tasarımını Cengiz Özdemir’in, efekt tasarımını Nesin Coşkuner’in  yaptığı oyunda; Ceysu Aygen, Betül Kızılok, Aslı Narcı, Emre Narcı, Erhan Özçelik rol alıyor. Oyunu 7 yaş ve üzeri çocuklar izleyebilir.

Damlaların Dansı; 11-12 Mayıs 2013 Kadıköy Haldun Taner Sahnesi / saat: 12.00

Üç Kız Kardeş ve Muhteşem Kurt; 11-12 Mayıs 2013 / Kağıthane Küçük Kemal Çocuk Tiyatrosu Sahnesi / saat: 12.00

Denizkızı; 18-19 Mayıs 2013 / Gaziosmanpaşa Ferih Egemen Çocuk Tiyatrosu Sahnesi / saat: 12.00

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (13. hafta):
Arap Kadri ve Tarzan (2024) Sahipsiz - Surrogate (2024) Cin Günü (2024) Riki Rhino: Kahraman Kanatlar - Riki Rhino The Bird Kingdom (2024) Lassie: Yepyeni Bir Macera - Lassie: A New Adventure (2024) Oldboy (2024) Winnie The Pooh: Kan ve Bal II - Winnie The Pooh: Blood and Honey II (2024) Güneşi Söndürmem Gerek (2024) Hayalet Avcıları: Ürperti - Ghostbusters: Frozen Empire (2024)
Arşivden Seçkiler:
İlk Görüşte Aşk - Une Rencontre – Quantum Love (2014) Dünyanın Durduğu Gün / The Day The Earth Stood Still (2008) Kabus - Fairytale (2012) Temmuz Soğuğu - Cold in July (2014) Kral İçin Hologram - A Hologram for the King (2016) Marley & Ben / Marley & Me (2009)

Leave a comment