“Bütün yetişkinler bir zamanlar çocuktu ama sadece çok azı bunu hatırlar.”

Dünyanın en kapsamlı Küçük Prens Dünya Sergisi ve Etkinlik Alanı ilk kez Capitol’de sanat severler ile buluştu. 276 dil ve lehçede toplam 481 Küçük Prens Koleksiyon Kitabı Sergisi Capitol Muse Project’te sergileniyor.
Capitol Alışveriş Merkezi, Antoine de Saint-Exupery’nin kitabı Küçük Prens ve onun serüvenine, 20 Eylül – 20 Ekim tarihleri arasında; Küçük Prens Sergisi, Küçük Prens Etkinlik Alanı ve Küçük Prens Dekoru ile ev sahipliği yapıyor.
Yazarın yeğeni ve aynı zamanda Küçük Prens Vakfı Başkanı olan Olivier D’agay  sergi açılışına katıldı.
Kitabın yazarı Antoine de Saint-Exupery’nin yeğeni Olivier Dagay,  amcasının ana dilinde tek bir baskısını bile göremediği kitabının, dünyada birçok dilde basılan koleksiyon kitaplarını Küçük Prens Sergisi’nde görmek için 20 Ekim tarihine kadar Capitol AVM içinde yer alan Muse Project’i ziyaret edebilirsiniz. Küçük Prens Vakfı Başkanı olan Olivier Dagay, dünyadaki en büyük koleksiyonerler arasında ilk üç isim içinde yer alan Jean – Marc Probst, Yıldıray Lise  ve Mehmet Sobacı ile serginin açılışına  katıldı.

Küçük Prens’in Asya, Avrupa, Amerika gibi kıtalardan gelen çevirilerinin incelenebileceği sergi, 20 Eylül – 20 Ekim tarihleri arasında Capitol Muse Project’te, tüm Küçük Prens hayranlarını bekliyor.

“En iyi yüreğiyle görebilir insan, gözler asıl görülmesi gerekeni görmez.”

Küçük Prens:
B612 Asteroidinde tek başına yaşayan Küçük Prens’in gezegeninde çok sevdiği güle daha faydalı olabilmek için çıktığı gezegen yolculuğunda, altı ayrı gezegeni ziyaret eder. Kralın gezegeni otorite tutkusunu, sanatçının gezegeni, kendini beğenmişliği ve sanatçının toplumla yitirmiş olduğu iletişimsizliği, sarhoşun gezegeni, umutsuzluk ve buna dayanan unutma isteğini, işadamının yaşadığı gezegen, amaçsız sahip olma tutkusunu, fenercinin gezegeni anlamsız ve sorgulamaksızın yerine getirilen görev duygusunu, coğrafyacının yaşadığı gezegen ise bilimi kimin için yaptığını unutan bilim adamını ve bilim anlayışını sembolize eder. Buralardan mutsuz ayrılan Küçük Prens’in yolculuğundaki son gezegen ise dünyadır ve dünya insanların kendi değerlerinden daha çok giysileriyle anlam ve değer kazandıkları, biçimin özden daha fazla önemli olduğunu yansıtan bir imge görünümündedir.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (16. hafta):
Nûfer (2024) Çılgın Yolculuk - Lahazat Lazeeza (2024) Kimsesiz (2024) Bulanık (2024) Robot Düşleri - Robot Dreams (2024) Meraklı Kedinin 10 Yaşamı - 10 Lives (2024) Aşk Filmi (2024) Arap Kadri (2024) Dali'yi Beklerken (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 1 (Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 (2024) Demon Slayer - To the Hashira Training (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 2 - Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 (2024) Tutsak Abigail - Abigail (2024) İç Savaş - Civil War (2024)
Arşivden Seçkiler:
7 Kocalı Hürmüz (2009) Seçilmiş - The Giver (2014) Gece Takibi - Run All Night (2015) En Mutlu Olduğum Yer (2010) Follow Me (2020) Hayata Röveşata Çeken Adam - A Man Called Otto (2022)

Leave a comment