Ülkemizin sinema tarihinde bir ilk olan çocuk-macera filmi Kral Yolu’nun çekimleri başladı. Mersin’in Erdemli ilçesinde çekilen filmin yapımcılığını  Zoom Yapım üstlenirken, senaryosu Derya Kaya’ya ait  filminin yönetmenliğini Serli Nişanyan yapıyor. Doğa Rutkay, Arda Esen, Murat Soydan ve Nilgün Belgün gibi önemli oyuncuların görev aldığı sinema filmi, bu yılın gişede en iddialı filmleri arasında gösteriliyor. “Kral Yolu” isimli çocuk filminin usta oyuncusu Nilgün Belgün “Bence çocuk filmi yapma kararı çok doğru bir atılım. Sinemamızda böyle bir boşluk vardı.Geleceğimiz olan çocuklarımıza yönelik yapılan bu işte yer almaktan mutluluk duyuyorum” dedi. “Kral Yolu’nun,yapımcı,yönetmen ve senaryosuna çok güvendim” diyen usta oyuncu Nilgün Belgün ” Ben daima yüreğimin götürdüğü yere gittim,  sevdiğim işlerde olmayı tercih ettim,Kral Yolu isimli sinema filmide gönlümün ve kalbimin karar verdiği bir iştir” dedi. “Kral Yolunda modern, olduğum gibi bir babaanneyi oynuyorum, aslında kendimi oynuyorum” dedi. Başarılı oyuncu Nilgün Belgün” Kral Yolu filminden sonra birçok çocuk filmi çekilecektir,buna büyük ihtiyaç var,   çocuklarımızın hayal dünyaları gelişsin istiyorum,çünkü pırıl pırıl çocuklarımız bunu hakediyorlar” dedi.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (15. hafta):
Nuh'un Gemisi -Noah's Ark (2024) Bodrum Seferi (2024) Omen: İlk Kehanet - The First Omen (2024) Vincent Ölmeli - Vincent Must Die (2024)
Arşivden Seçkiler:
Düğün Dernek (2013) İfrit-i Musallat (2023) Kimetsu Orkestrası Konseri - Kimetsu Orchestra Concert (2021) Deha - Gifted (2017) The Post (2018) Roma’ya Sevgilerle - To   Rome With Love (2012)

Leave a comment