İLK ÇOCUK-MACERA SİNEMA FİLMİ “KRAL YOLU”

Türk sineması önemli atılımlarına devam ediyor. Zoom Yapımın gerçekleştireceği sinema filmi, yeni sezonda gişeye damgasını vuracak. Çocuk-macera tarzında ki “Kral Yolu” isimli sinema filminin senaryosu Derya Kaya’ya ait olup, yönetmen koltuğunda Serli Seta Nişanyan oturuyor. Adını Murt isimli çiçekten alan, tarihin bütün görkemini bugün bile topraklarında yaşatan masal kent Mersin’de çekimleri yapılacak olan filmde, dünya tarihinin önemli sayfaları çocukların merakı ile açılıyor. Başından sonuna kadar izleyiciyi merak ve heyecan içerisinde bırakacak olan “Kral Yolu” isimli filmin çekimlerinde teknolojinin bütün imkanları kullanılacak. Kral Yolu’nun oyuncu kadrosuda özenle seçildi. Murat Soydan çocuk kahramanımızın dedesini oynarken, Nilgün Belgün babaanne, Arda Esen baba ve Doğa Rutkay’da kahramanımızın annesi rolünde karşımıza çıkacaklar.

İlk çocuk macera filmi olma özelliğini taşıyan “KRAL YOLU” isimli yapım, Mersin ve Erdemli’de Ağustos ayı içerisinde çekimlerine  başlarken, Mersin Büyükşehir ve Erdemli belediyeleride yapıma destek veriyor.
FİLMİN İÇERİĞİ:
Anne ve babası arkeolog olan 10-11 yaşlarında bir çocuğun dedesiyle birlikte İstanbul’da başlayıp Erdemli’de devam eden macerası. Helenistik dönem kenti olan Erdemli’de bir kazı çalışmasında başlayan, çocukların buldukları harita ile kendilerini karışık bir macera içinde bulmalarıyla devam eden tatlı ve heyecanlı bir film. Gerçeklerle yol alan genel hikayenin içinde fantastik ögelerde bulunmakta.

Resimler:

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (12. hafta):
Hüddam 4: Ahmer (2024) Evie (2024) Cesur Balina Katak - Katak: The Brave Beluga (2024) Sırrını Biliyorum (2024) Öldüm Bittim (2024) Sevmek Yüzünden (2024) İki Yüzlü (2024) Eflatun (2024) Queen Mary'nin Laneti - Haunting of the Queen Mary (2024) Ölümcül Sır - The Bricklayer (2024) BTOB TIME: Be Together the Movie (2024) Köylüler - The Peasants (2024) Demir Pençe - The Iron Claw (2024)
Arşivden Seçkiler:
Pazarları Hiç Sevmem (2012) Benim ve Roz’un Sonbaharı (2009) Pablo Escobar’ı Sevmek - Loving Pablo (2018) Kırık Çember - The Broken Circle Breakdown (2014) Bahtı Kara (2010) Transformers: Kayıp Çağ - Transformers: Age of Extinction (2014)

Leave a comment