KOVBOYLAR VE UZAYLILAR
(COWBOYS & ALIENS)

Özet:     Gişe rekorları kıran filmlere imza atan yönetmen Jon Favreau uzaylı istilasıyla klasik Western türünü buluşturan, başrollerini Daniel Craig ve Harrison Ford’un paylaştığı yine çok farklı bir filmle 2011 yazına damgasını vuruyor: Kovboylar ve Uzaylılar… (Cowboys&Aliens). Steven Spielberg, Ron Howard, Brian Grazer, Alex Kurtzman ve Roberto Orci gibi başarılı film yapımcılarının bir araya geldiği bu yepyeni aksiyon ve gerilim filmi, yalnız bir kovboyun bizim dünyamızın ötesinden gelen bir teröre baş kaldırışını,izleyicileri Eski Batı’ya götürerek anlatıyor.

Yıl: 1873. Yer: Arizona Bölgesi. Geçmişine dair hafızasında hiçbir anı olmayan bir yabancı (Craig), yanlışlıkla Absolution adlı ıssız bir kasabaya düşer. Geçmişiyle ilgili tek ipucu bileğindeki zincirdir. Absolution kasabasıyla ilgili fark ettiği şey ise şudur: Bu kasabanın sakinleri yabancıları pek hoş karşılamaz ve demir yumruk Albay Dolarhyde (Ford) aksini emretmediği takdirde sokakta tek bir hareket bile yapamazlar. Bu kasaba korku içinde yaşayan bir kasabadır.

Fakat Absolution, gökyüzünden gelen haydutların saldırılarıyla esas korkunun ne olduğunu deneyimleyecektir. Nefes kesen bir hızla ve gözleri kör edici bir ışıkla yeri göğü inleterek çaresiz insanları teker teker kaçıran bu canavarlar, kasaba sakinlerinin şimdiye dek gördükleri her şeye meydan okurlar.

Şimdiyse önceden kabul etmedikleri ‘yabancı’ kurtuluş için tek umutlarıdır. Yavaş yavaş kim olduğunu ve nereden geldiğini hatırlamaya başlayan bu silahlı soyguncu, kasaba sakinlerine uzaylı güçlere karşı koyabilme şansı verecek olan bir sırra sahip olduğunun farkına varır. Bu yabacı, anlaşılması zor gezgin Ella’nın (Olivia Wilde) yardımıyla eski düşmanları kasabalı Dolarhyde ve adamları, kanun kaçakları ve Apaçi savaşçılarından oluşan bir takım kurar. Ortak bir düşmana karşı bir araya gelen bu takım yaşamaya devam etmek için destansı bir mücadeleye girişir.

Planitum Studios’dan çıkan Scott Mitchell Rosenberg’in çizgi romanından esinlenilen Uzaylılar ve Kovboylar’ın (Cowboys & Aliens) senaryosu Uzay Yolu filminin senaristleri Alex Kurtzman, Roberto Orci’ye ve Damon Lindelof’a (televizyon dizisi Lost) ait. Filmin yapımcılığını Grazer, Howard, Rosenberg, Kurtzman ve Orci, baş yapımcılığını ise Spielberg ve Denis L. Stewart üstleniyor.

Tür: Aksiyon – Gerilim
Yönetmen: Jon Favreau
Senaristler: Alex Kurtzman & Roberto Orci & Damon Lindelof
Uyarlanan Çizgi Romanın Yaratısıcı: Scott Mitchell Rosenberg
Yapımcılar: Brian Grazer, Ron Howard, Alex Kurtzman, Roberto Orci, Scott Mitchell Rosenberg
Baş Yapımcılar: Steven Spielberg, Jon Favreau,
Bobby Cohen, Denis L. Stewart
Oyuncu Kadrosu:    Daniel Craig, Harrison Ford, Olivia Wilde,Sam Rockwell
Gösterim Tarihi: 16.09.2011
Kovboylar ve Uzaylılar’ bir Paramount Pictures filmidir.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (16. hafta):
Nûfer (2024) Çılgın Yolculuk - Lahazat Lazeeza (2024) Kimsesiz (2024) Bulanık (2024) Robot Düşleri - Robot Dreams (2024) Meraklı Kedinin 10 Yaşamı - 10 Lives (2024) Aşk Filmi (2024) Arap Kadri (2024) Dali'yi Beklerken (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 1 (Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 (2024) Demon Slayer - To the Hashira Training (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 2 - Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 (2024) Tutsak Abigail - Abigail (2024) İç Savaş - Civil War (2024)
Arşivden Seçkiler:
Rubinin Ailesi - El Ruby House (2023) Kasa: Büyük Soygun - Way Down (2022) Gün Batımı - Sunset (2019) Phantom Thread (2018) Kaçış Planı 3 - Escape Plan: The Extractors (2019) Barbarları Beklerken - Waiting For The Barbarians (2020)

Leave a comment