Trafik güvenliğine yönelik kısa film, kısa film senaryosu ve afiş tasarım yarışmasında büyük ödül…

Trafiğin bir kültür ve yaşam biçimi olduğunu benimsetmek, trafik bilgi ve bilincini artırmak amacıyla Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından her yıl düzenlenen ‘Kısa Film, Kısa Film Senaryosu ve Afiş Tasarım’ yarışmasına başvurular başladı.

Bu yıl, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı işbirliği ile TÜVTURK’ün desteğiyle hayata geçirilen ve ‘Trafikte Sorumluluk Hareketi’ne dikkat çekmeyi hedefleyen yarışmada birinciyi 15 bin TL’lik büyük ödül bekliyor.  TÜVTURK Araç Muayene İstasyonları’nın desteği ve sponsorluğuyla düzenlenen yarışmaya son başvuru tarihi 6 Nisan!

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından her yıl düzenlenen ‘Kısa Film, Kısa Film Senaryosu ve Afiş Tasarım’ yarışması bu yıl, TÜVTURK’ün sponsorluğunda gerçekleşiyor. Yarışma, sürücü, yolcu ve yayaların trafik bilgi ve bilincinin artırılması, kamuoyunun ilgisinin trafik güvenliğine yöneltilmesi, trafiğin bir kültür, bir yaşam biçimi olduğunun benimsetilmesi ve elde edilecek materyallerin bilgilendirme çalışmalarında kullanılmasını amaçlıyor.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı koordinasyonunda ve TÜVTURK’ün desteğiyle hayata geçirilen ve ‘Trafikte Sorumluluk Hareketi’ne olan ilgiyi daha da artırması beklenen yarışma Kısa Film, Afiş ve Kısa Metrajlı Spot Senaryosu olmak üzere üç kategoride gerçekleşecek.

Jüri yakınları dışında gerçek veya tüzel kişilerin katılabilecekleri EGM Kısa Film, Afiş ve Kısa Metrajlı Spot Senaryosu Yarışmasına, her yaştan birey ya da toplu katılımlar serbest olacak. Son katılım tarihinin 6 Nisan olarak belirlendiği yarışmaya gönderilecek eserlerde, aşırı hız, hatalı sollama, emniyet kemeri takmama, alkollü araç kullanma, trafik işaretlerine uymama veya trafikte yapılan daha birçok hata konu olabilecek.

En fazla 2 dakika olacak
Filmlerin jenerik hariç en fazla 2 dakika olması, 35 milimetre, DV, High Definition veya Betacam ile çekilmiş veya bu formatlara aktarılmış olması gerekiyor. Filmlerde, senaryo, görsel ve işitsel malzemelerin katılımcı tarafından yaratılmış veya kullanım haklarının katılımcıda olması ve daha önce benzer nitelikli bir yarışmaya katılmamış, telif haklarının da satılmamış olması şartı aranacak. Eserler, katılımcı adı, soyadı, T.C kimlik numarası, doğum tarihi ve iletişim bilgileri ve yarışma şartlarının kabul edildiğine dair beyanın bulunduğu başvuru dilekçesi ile birlikte 6 Nisan 2012 tarihine kadar posta ya da elden Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Eğitim ve Araştırma Dairesi Başkanlığı’na gönderebilecek. Başvurular, 30 Mart 2012’ye kadar İl Emniyet Müdürlükleri’ne ulaştırılabilecek. Yarışma ile ilgili başvuru detayları ve süreciyle ilgili bilgilere www.trafikhareketi.org ve www.trafik.gov.tr adreslerinden ulaşmak da mümkün.

Büyük ödül 15 bin TL
Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Hizmetleri Başkanlığı’nın internet sitesinden 11 Mayıs 2012 tarihinde duyurulacak yarışmanın sonuçlarında kısa metrajlı film dalında birinci olan katılımcı 15 bin, ikinci 10 bin ve üçüncü de 5 bin TL ödül kazanacak. Afiş dalında birinciye 5 bin, ikinciye 4 bin ve üçüncüye 3 bin, senaryo dalında da birinciye 5 bin, ikinciye 4 bin ve üçüncüye de 3 bin TL ödül verileck. Ödül töreni 18 Mayıs 2012’de Ankara’da yapılacak.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (15. hafta):
Nuh'un Gemisi -Noah's Ark (2024) Bodrum Seferi (2024) Omen: İlk Kehanet - The First Omen (2024) Vincent Ölmeli - Vincent Must Die (2024)
Arşivden Seçkiler:
Kiki ile Miki: Alatura (2017) Mazlum Kuzey & Kuddusi 2: La Kasada Para Var (2019) Chaos Walking - Kaos Yürüyüşü (2021) Kayıp Çocuk - The Captive (2015) Jumanji: Vahşi Orman - Jumanji: Welcome to the Jungle (2017) İnadına Film Çekmek (2013)

Leave a comment