Yeni yılı karşılamaya hazırlanırken, armağanlarını sanatın içinden seçmek isteyen
herkesi 9 Aralık 2009 ‘da Galeri G-art’a
´KIRILGAN FARKINDALIK – FRAGİLE AWARENESS ´
seramik sergisine bekliyoruz…

Seramik sanatındaki kırılganlık ve hayata karşı farkındalık kavramalarının bir arada yansıtıldığı KIRILGAN FARKINDALIK seramik sergisi 9 duyarlı sanatçıyı bir araya getiriyor. Kendi alanlarında başarılarını kanıtlamış olan ve özellikle çocuklar için bir şeyler yapabilmek isteyip, bunun için en uygun sanat mekanı olan (tüm sergilerinin galeri gelirinin tamamını AÇEV-Anne Çocuk Eğitim Vakfı-‘e bağışlayan ) Galeri G-art’ı seçen Alev Araslı, Asuman İnan, Ayla Yüce, Nazlı Karataş, Mehmet Kutlu, Reyhan Gürses, Sara Aji, Toygan Eren ve Xenia Kravchenko’ nun katılımlarıyla
bu özel sergi oluşturuldu.

Sanatçılar hislerini şöyle dile getirdiler:

´Aslında kendimizin –“ben’liğimizin”- bile farkında olmadan yaşıyoruz çoğu zaman. Saatler günleri, günler ayları, aylar seneleri kovalıyor bu kargaşa içinde. Bir de bakıyoruz ki saçlarımıza aklar düşmüş. Bir “an” için durup, “o an” a bile baksak şaşırıyoruz. Hele hele geçmişe bakmaya çoğumuzun kalbi veya vicdanı dayanmıyor.
Albert Einstein, “Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir” diyerek kayıtsız seyirci olanın en az kötülük yapanlar kadar suçlu olduğunu ima etmiştir.

“Öz benliğimize” veya çevremizde olup bitenlere farkında olupta bir aksiyona geçemediğimiz zamanlar ise daha da vahim. İşte bu farkında olup ta görmemezlikten gelmek insanoğlunun kendi yaşam savaşı içinde çok çabuk kayıtsız kalabilmesindendir.
Sanatçıların duyuları ise diğer insanlara göre daha kuvvetlidir. 5 duyusunun dışında 6.ıncı duyusu ile eserlerine ruh katan sanatçılar kendi “ben”liği ve de çevresindeki insanlar, olaylar, canlılar ve de cansızlardan beslenerek eserler yaratır. Duyarsız ve kayıtsız kalan sanatçının işleri de donuk ve de ruhsuz olur. Sanatçıların  AÇEV (Anne Çoçuk Eğitim Vakfı) yararına düzenledikleri “Kırılgan Farkındalık” adlı karma seramik sergisindeki bu hassasiyeti ve duyarlılığı ancak yine dikkatlice izleyen gözümüz görebilecektir.´

Sergimiz 9 Aralık 2009 – 10 Ocak 2010  tarihleri arasında,  pazartesi dışında her gün 11:00-20:00 saatleri arasında gezilebilir.

Her sergide olduğu gibi bu serginin galeri gelirinin tamamı AÇEV’e bağışlanacak.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (17. hafta):
Zah-Har 'Cin Ahalisi' (2024) Oyun Gecesi - Katala (2024) Arınma - Immaculate (2024) Küçük Don Kişot'un Maceraları - Giants of la Mancha (2024) Boy Kills World (2024) Cadı (2024) Rekabet - Challengers (2024) Siyah Çay - Black Tea (2024) Dublör Filmi (2024)
Arşivden Seçkiler:
Sev Beni (2013) Seans - Seance (2021) Ağaç - Larbre - The Tree (2011) Yerçekimi - Gravity (2013)  Evimde Uzaylı Var - Aliens in The Attic (2009) Azaim: Cin Mezarlığı (2022)

Leave a comment