Eleştirmenlerin, küçük oyuncusu Uğur Barış Mehmetoğlu’nu ‘Mardinli Marlon Brando’ diye andığı ‘Kırık Midyeler’ filminin DVD’si satışa çıktı. Genç Yönetmen Seyfettin Tokmak’ın geçtiğimiz haziran ayında vizyona giren ilk uzun metraj filmi Kırık Midyeler’in DVD’si satışa sunuldu. Birleştirdiği pek çok öğe açısından ilklerin filmi olarak anılan Kırık Midyeler’in yapımcılığını Serkan Çakarer, senaristliğini Kenan Kavut üstleniyor. Engin Benli (Cevat) ve Selma Alispahiç (Medina) gibi deneyimli oyuncuların güçlendirdiği filmde, ilk kez bir filmde oynayan çocuk oyuncuların performansı da eleştirmenlerden beğeni toplamayı başardı. Eleştirmenlerin ‘Marlon Brando’ya benzettiği Mardinli Uğur Barış Mehmetoğlu (Hakim) ile Seydo Çelik (Faysal) ve Afrikalı müzisyen Enzo İkah (Babatunde) filmin renkleri olarak ön plana çıkıyor. Film, dört farklı dili konuşan oyuncu kadrosunun yanı sıra, çekim ekibinin çok sesliliğiyle de dikkat çekiyor. Ödüller Türkiye’de vizyonda kaldığı süre boyunca eleştirmenlerin ve seyircinin beğenisini kazanan film, Avrupa Birliği Film Yapımcıları Birliği’nin (EAVE) Türkiye’den davet ettiği ilk film projesi oldu. Film aynı zamanda, Saraybosna Film Festivali – Arte/ZDF Ödülü ve Cinelink – The Post Republic Ödüllerini aldı. Yönetmen Seyfettin Tokmak, filmini şöyle anlatıyor: “Ben ajitasyona ve piyasa dilinin içine girmeden bir film yapmaya çalıştım. Türk sinemasında pek görmediğimiz bir çocuk filmi olacağını düşünüyorum. Benim açımdan Hâkim ve Faysal, ‘kaçma’ kelimesi içindeki bütün negatif anlamların dışında bir gücü, hayallerinin arkasından gitme cesareti gösterenleri temsil ediyorlar. Bu iki çocuğun filmin ana karakterleri olmalarındaki ana neden, erişkinlerin sert dünyalarına çocuksu bir bakışla yaklaşma isteğim… İnsanı ayakta tutanın, büyük hayallerinin aksine aklının bir köşesinde sakladığı küçük hayallerinin olduğunu düşünüyorum. Cervantes’in Don Kişot’u ve Sanço Panza’sı, Hâkim ve Faysal’ın ruh dünyalarını oluşturmamızda etkili oldu. Filmin bazı sahnelerinde Don Kişot hallerine tanık olabilirsiniz. Her şey bir yana çocuklar açısından baktığımda, bu kadar yüksek performans gösterdiklerine, kendilerini bu kadar geliştirebildiklerine hiç tanık olmamıştım…”

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (13. hafta):
Arap Kadri ve Tarzan (2024) Sahipsiz - Surrogate (2024) Cin Günü (2024) Riki Rhino: Kahraman Kanatlar - Riki Rhino The Bird Kingdom (2024) Lassie: Yepyeni Bir Macera - Lassie: A New Adventure (2024) Oldboy (2024) Winnie The Pooh: Kan ve Bal II - Winnie The Pooh: Blood and Honey II (2024) Güneşi Söndürmem Gerek (2024) Hayalet Avcıları: Ürperti - Ghostbusters: Frozen Empire (2024)
Arşivden Seçkiler:
Kız Kardeşim (2009)  Anadolu Kartalları (2011) Paçi: Av Sanatı (2018) Aşk - Her (2014) The Gentlemen (2020) Hatıran Yeter (2024)

Leave a comment