Bu hafta gösterime giren filmler arasında yer alan Jauma Collet Serra’nın yönettiği ve Liam Neeson, Diane Kruger, January Jones ile Aidan Quinn’in oynadığı Kimliksiz (Unknown)”, 22 Nisan 2011’de Warner Bros. dağıtımıyla Warner Bros. tarafından vizyona çıkıyor. Martin,eşiyle birlikte balayını geçirmek üzere Berlin’e gelir. Sık, sık havaalanlarında karşılaştığımız olaylardan biri başlarına gelir. Evet Martin ve eşi havaalanından çıkıp taksiye binerken valizlerden biri orada kalır. Taki otele geldiklerinde valizlerden birinin eksik olduğunu fark ederler.. Eşine otele yerleşmesini isteyen Martin, hemen bir taksi çevirerek gerisin geri havaalanına gitmeye çalışır. Havaalanında unutulan çantanın için de Martin’in bilim kongresinde yapacağı konuşma metinleri ile yapılan bir önemli araştırmanında video görüntüleri bulunuyor. Martin, bindiği taksi ile havaalanının yolunu tutarken hiç olmadık bir olay olur. Martin’in bindiği taksi bir trafik kazasına karışır ve araba köprüden uçarak nehre düşer. İşte olaylar bundan sonra baş döndürücü bir şekilde cereyan eder. Martin, Berlin’de geçirdiği bir araba kazasından sonra kendine geldiğinde karısının kendisini tanımadığı ve başka bir adamın da kendisinin yerine geçtiğini fark eder. Kimse ona inanmamakta ve suikastçılar tarafından takip edilmektedir. Yalnız, yorgun ve kaçak durumunda kalmıştır. Ona yardım eden Ally sayesinde bu durumdan kurtulmaya çalışır. Aksiyonu çok yüksek olan bu filmi hiç soluk almadan izleyeceksiniz. Görüntü kalitesi, efektler, aksiyon sahneleri ve çok güzel bir senaryosu olan bu film mutlaka izlenmeli diyorum. Bu hafta vizyona giren 9 film arasında yer alan Susanne Bier’ın yönettiği ve Mikael Persbrandt, Trine Dyrholm, Ulrich Thomsen ile Markus Rygaard’ın oynadığı “Daha İyi Bir Dünyada (Haevinen – In a Better World”, 22 Nisan 2011’de Umut Sanat dağıtımıyla Umut Sanat tarafından vizyona çıkarılıyor. Film Afrika göçmen kampında geçiyor. Bölgede baş gösteren ayaklanmalarda “Koca Adam” lakaplı isyancı lideri adamlarıyla yoksul köyleri basıyor çoluk çocuk, kadın, erkek,yaşlı demeden herkesi öldürüyor. Bu katliamlardan yaralı kurtulanlar da Amerikalı kamp doktoru Anton’un görev yaptığı kampa gelerek tedavilerini yaptırmaya çalışıyorlar. Bu Afrikalı isyancı lideri bir çatışmada ayağından yaralanıyor ve Anton’un görev yaptığı kampı adamlarıyla basarak silah zoruyla ayağının tedavisini yaptırmak ister. Ama çocuk katili bu koca adamın yarasına hiçbir hemşire, doktor ve hasta bakıcı bu katil adamın iyileşmesi için hiçbir adım atmazlar. Onun yarasını tedavi etmezler. Ama doktor ve hastabakıcılar isyancı lidere öyle bir ders veririler ki bunu sizlere anlatmayacağım filmi izleyince görürsünüz. Bence bu filmde izlenmesi gereken çok, çok güzel bir film.

Tüm Çocukların Bayramı Kutlu Olsun

Malum bu hafta 23 Nisan Ulusal Çocuk Bayramı.Filmciler bu hafta çocukların bayramını unutmadılar ve vizyona çıkan filmler arasında çocukların büyük bir beğeniyle izleyecekleri Anthony Bell ile Ben Gluck’ın yönettiği ve Justin Long, Hayden Panettiere, Dennis Hopper ile Danny Glover’ın seslendirdiği animasyon film Alfa ve Omega: Eve Dönüş Macerası” (Alpha and Omega), 22 Nisan 2011’de Tiglon Film dağıtımıyla Fida Film tarafından vizyona çıkıyor. Film, ormandaki bir grup hayvanın başından geçenleri anlatıyor. Duygusal olduğu kadar komik öğelerle de zenginleştirilen film, ‘aile’ ve ‘engelleri aşma’ gibi iki güçlü tema üzerine kurulu. Bir animasyon film için fazla sofistike olsa da ekip komediyle bunu çocukların zevkle izleyeceği ve örnek alabileceği bir filme dönüştürmeyi başarmış.Bu haftalık da bu kadar.İyi seyirler.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (16. hafta):
Nûfer (2024) Çılgın Yolculuk - Lahazat Lazeeza (2024) Kimsesiz (2024) Bulanık (2024) Robot Düşleri - Robot Dreams (2024) Meraklı Kedinin 10 Yaşamı - 10 Lives (2024) Aşk Filmi (2024) Arap Kadri (2024) Dali'yi Beklerken (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 1 (Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 (2024) Demon Slayer - To the Hashira Training (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 2 - Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 (2024) Tutsak Abigail - Abigail (2024) İç Savaş - Civil War (2024)
Arşivden Seçkiler:
Benim Çocuğum (2013) Köstebekgiller: Perili Orman (2015) Geceler Bizim - Wir Sind Die Nacht - We Are The Night (2011) Zefir (2011) Demon Slayer - Kimetsu no Yaiba - The Movie: Mugen Treni (2021) Aşkta Yanlış Yoktur - The Right Kind of Wrong (2014)

Leave a comment