KAYIP BALIK DORI

“Kısa süreli hafıza kaybı sorunum var. Ailemden gelen bir şey.…
… En azından ben öyle düşünüyorum.

Hmmmmm….Neredeler peki?”
~ Dori
GELİŞME

Disney•Pixar’ın “Kayıp Balık Dori” filmiyle herkesin favori unutkan mavi Tang balığı, Nemo ve Marlin’le birlikte resifte mutlu mesut yaşayan Dori beyaz perdeye geri dönüyor. Dori aniden ailesinin kendisini arıyor olabileceğini hatırlayınca Marlin’le Nemo’yu alarak okyanusu aştıkları ve Kaliforniya’nın prestijli rehabilitasyon merkezi ve akvaryumu olan Deniz yaşam Enstitüsüne (DYE) geldikleri hayat değiştiren bir maceraya atılıyorlar.

Annesiyle babasını bulmaya çalışan Dori, DYE’nin en ilginç üç sakininin yardımına başvuruyor: Sık sık çalışanlardan kaçıp duran huysuz ahtapot Hank, eko-konumlama becerisinin düzgün çalışmadığına inanan bir Beluga balinası Bailey ve miyop bir balina köpekbalığı olan Destiny.

Ustaca Enstitünün karmaşık iç yüzünü araştıran Dori ve arkadaşları, kusurlarının, dostluklarının ve ailenin sihrini keşfediyorlar.

Film yapımcıları Dori’nin geçmişiyle ilgili soruları cevaplamak için çok istekliler. Yönetmen Andrew Stanton, “Kim olduğunu ve nereden geldiğini öğrenmek istediği doğal bir tutkusu var. Hep Dori’nin geçmiş hikayesiyle ilgili fikirlerim olmuştu ve bunu onunla birlikte keşfetmenin zamanının geldiğini düşündük.” Diyor.

Yapımcı Lindsey Collins, “Dori’nin kısa süreli hafıza kaybı daha önce komedi kaynağı olsa da onun için ciddi sonuçlar doğuruyor. Marlin’le tanışmadan önce çok fazla yalnız zaman geçiriyor. Her zaman neşeli ve şen şakrak ama aslında tekrar kaybolursa olabileceklerden çok korkuyor- karşılaştığı herkesi kabul etmekte hiç zorluk yaşamıyor. Etrafının kendi sorunlarını aşmaya çalışan karakterlerle sarılı olduğunu fark etmiyor bile.” Diyor.

Stanton sözlerine şöyle ekleme yapıyor; “Bu hikaye aslında Dori’nin kendini bulmasıyla alakalı. O çetin ve savunmasız bir balık ama yine de kendi süper gücünün tanınmasını sağlıyor.”

“Kayıp Balık Dori” filminde tamamen yıldızlardan oluşan oyuncu listesindeki Ellen DeGeneres (“The Ellen DeGeneres Show”) ve Albert Brooks (“Eyvah Yaş 40”) sevilen balık Dori ve Marlin olarak denize dönüyorlar. Ed O’Neill (“Modern Family”) “yedi kollu” Hank’i seslendirirken Kaitlin Olson (“It’s Always Sunny in Philadelphia”) balina köpekbalığı Destiny’yi ve Ty Burrell de (“Modern Family”) beluga balinası Bailey’i seslendiriyor. Dori’nin ebeveynleri Charlie ve Jenny’yi de Eugene Levy (“Schitt’s Creek”) ve Diane Keaton (“Mutlu Yıllar”) seslendiriyorlar. 12 yaşındaki Hayden Rolence da (“Beta Persei”) Nemo’nun canlandırılmasında yer alıyor.

Yönetmenliğini Stanton’ın (“Kayıp Balık Nemo,” “WALL•E”) ve yardımcı yönetmenliğini Angus MacLane’in (“Oyuncak Hikayesi Baş Belasına Karşı”) yaptığı filmin baş yapımcısı John Lasseter. Film müzikleri kıdemli besteci ve uzun zamandır Stanton’la çalışan Thomas Newman (“Casuslar Köprüsü,” “WALL•E,” “Kayıp Balık Nemo Nemo”) tarafından yapılan Disney•Pixar filmi “Kayıp Balık Dori” 17 Haziran 2016’da yüzerek sinemalara geliyor.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (12. hafta):
Hüddam 4: Ahmer (2024) Evie (2024) Cesur Balina Katak - Katak: The Brave Beluga (2024) Sırrını Biliyorum (2024) Öldüm Bittim (2024) Sevmek Yüzünden (2024) İki Yüzlü (2024) Eflatun (2024) Queen Mary'nin Laneti - Haunting of the Queen Mary (2024) Ölümcül Sır - The Bricklayer (2024) BTOB TIME: Be Together the Movie (2024) Köylüler - The Peasants (2024) Demir Pençe - The Iron Claw (2024)
Arşivden Seçkiler:
Şarkı Söyleyen Kadınlar (2014) Hesapta Aşk (2016) Madımak: Carina’nın Günlüğü (2015) Uzaylıların Şafağı - Attack The Block (2011) Annemin Şarkısı - Klama Dayîka Min (2014) Kabile - The Tribe (2015)

Leave a comment