İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, Kasım ayının ikinci haftasında seyircileriyle buluşmaya devam ediyor. İBB Şehir Tiyatroları’nda bu hafta oynanacak oyunlar şöyle; Alemdar, Bekleme Salonu, Romeo ve Juliet, İntiharın Genel Provası, Dört Kişilik Bahçe, Gizli Oturum, Surname 2010, Lüküs Hayat, Biri Hiçbiri ya da Hepsi, Çizmeli Kedi, Şahmeran, Boya Benek, Benim Arkadaşım Yok, Kazuu, Fareli Köyün Kavalcısı, Karagöz Geri Döndü.

Alemdar adlı oyunda, isyancılar ayaklanmış, padişah öldürülmüştür. Sınır boyundan kalkıp gelen Alemdar Mustafa Paşa, II. Mahmud’u isyancıların elinden kurtarır. Bir kuluna tahtını ve canını borçlu olan bir padişahla, padişahın canını ve tahtını kollamak isteyen bir paşa karşı karşıyadır şimdi. Üstelik yeniçerilerin hem Alemdar Mustafa Paşa’ya, hem de Padişah II. Mahmud’a karşı ateşlediği bir yangının tam ortasında… Orhan Asena’nın yazdığı oyunu Engin Alkan yönetiyor. 10-14 Kasım 2010 tarihleri arasında Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde seyirci ile buluşacak olan oyunda; Erhan Abir, Can Başak, Serdar Orçin, Emrah Özertem, Hakan Arlı, Oya Palay, Yeliz Gerçek, Berna Adıgüzel, Aslı Nimet Altaylar, Zafer Kırşan, Ümit Daşdöğen, Tolga Coşkun, Çiğdem Gürel, Esra Karabaş, Hüseyin Tuncel, Murat Üzen rol alıyor.

Bekleme Salonu’nda her şey bir firmanın eleman ihtiyacını karşılamak amacıyla mülakat yapması ile başlar. Yapılan elemeler sonucunda, iki genç adam ve bir kadından oluşan üç kişi, mülakatın son aşamasına kalmışlardır. Oyun, bu üç kişinin aynı oda içersinde kilitli kalmalarını ve odadan çıkma çabalarını anlatıyor. Yiğit Sertdemir’in yazdığı Tolga Yeter’in yönettiği oyunda; Cengiz Tangör, Ertuğrul Postoğlu, Zeynep Özyağcılar rol alıyor. Bekleme Salonu, 10-14 Kasım 2010 tarihleri arasında Fatih Reşat Nuri Sahnesi’nde seyredilebilir.

Romeo ve Juliet’te, iki aile arasında bitmek bilmeyen bir nefret ve düşmanlığın gölgesinde yeşeren büyük bir aşk anlatılıyor. Bu öyküyü bir aşk söylencesine dönüştürerek, temel bir “aşk” imgesi yaratan Shakespeare, bu yolla acımasız toplumsal gerçeklerle gerçek sevgi arasındaki çelişkiyi gözler önüne seriyor. Shakespeare’in büyük aşk tragedyasının temelinde yatan aile düşmanlığı yüzünden, Romeo ve Juliet arasındaki aşk, ancak sevgililerin ölümüyle “ölümsüz” bir kimliğe bürünüyor… Oyun, Kemal Başar’ın rejisiyle, 10-14 Kasım 2010 tarihleri arasında Kâğıthane Sadabad Sahnesi’nde seyirciyle buluşuyor. Oyunda; Levend Yılmaz, Hikmet Körmükçü, Selçuk Soğukçay, Müge Akyamaç, Mert Turak, Ece Özdikici, Ersin Umulu, Caner Çandarlı, Kubilay Penbeklioğlu, Selçuk Yüksel, Can Doğan, Mehmet Bulduk, Nevzat Çankara, Nurdan Gür, Hüsnü Demiralay, Özge O’Neill, Selin Türkmen, Serkan Bacak, Bahar Özge Göze, Murat Güreç, Yasemin Güvenç, Hamit Erentürk, Melisa Demirhan, Senem Oluz, Berk Samur rol alıyor.

İntiharın Genel Provası’nda, intihar etmek isteyen bir mimar Tuna köprüsüne gelir. “Sanatsal bir ölüm” hayaliyle, sevgilisine son kez telefon edip aşkını vurgular. İntihar Eden Adam, köprüden tam atlayacağı sırada Balıkçı feryat edip onu durdurur: Köprü altına ağ yerleştirdiğinden adam buradan atlamamalıdır. Derken adamın sevgilisi Kadın belirir, intihara engel olmaya çalışır. İntihar Eden Adam tam atlayacakken Kadın ile Balıkçı dans etmeye başlar. Bu sırada beyaz üniformasıyla Kaptan belirir. İntiharda kararlı olan adamın mesleğini öğrenince ona bir iş teklifi yapar. Duşan Kovaçeviç’in yazdığı oyunu M. Nurullah Tuncer yönetiyor. Bora Seçkin, Serhat Mustafa Kılıç, İbrahim Can, Bennu Yıldırımlar’ın rol aldığı oyun, 10-14 Kasım 2010 tarihleri arasında Kadıköy Haldun Taner Sahnesinde sahnelenecek.

Surname 2010 adlı oyunda kocasının ölümünün ardından açtığı sahafında, özel bir nedenle geceyi bekleyen Sühendan Hanım, kocasına ait hiç görmediği notlarla karşılaşır. Bu notlar, kocasının kendisi için düşündüğü “sözde şenliğe” dair fikirleri içermektedir. Yazılanları şaşkınlıkla okumaya başlayan Sühendan Hanım; kendisini bir düşün içinde, geçmiş ile bugünün İstanbul’u arasında gerçekleşen bir şenliğin tam ortasında bulur. Oyunda; Ayşem Yağmur Ulusoy, Can Alibeyoğlu, Ceren Hacımuratoğlu, Derya Keykubat, Derya Yıldırım, Elyesa Çağlar Evkaya, Engin Akpınar, Eraslan Sağlam, İrem Erkaya, Mana Alkoy, Mehmet Soner Dinç, Mert Aykul, Özgür Atkın, Özgür Tanık, Seda Fettahoğlu, Semah Tuğsel, Seza Güneş, Şeyda Arslan, Uğur Dilbaz, Yiğit Sertdemir, Zeynep Göktay Dilbaz rol alıyor. Proje tasarımını Candan Seda Balaban ile Yiğit Sertdemir’in yaptığı oyunu, Yiğit Sertdemir yazıp yönetti. Surname 2010, 10–14 Kasım 2010 tarihleri arasında da Ümraniye Sahnesi’nde.

Dört Kişilik Bahçe’de geçmişte renkli günlere tanıklık etmiş ahşap konak artık, üç “unutulmuş” kadının ve eski bir Osmanlı paşası olan Server Bey’in kendi tenhalıklarına sığındığı bir limana dönüşmüştür. Değişen düzen içinde savrulan aile, artık hiçbir şeyin yaşamadığı bu konakta, tıpkı insana onarılmazlık duygusu veren bahçe gibi sırlarıyla birlikte tutukludur sanki… Çağdaş Türk tiyatrosunun usta kalemi Murathan Mungan’dan, yüzleşmelerle gelişen hüzünlü bir hikâye. Arka planda ise son İstanbul… 10-14 Kasım 2010 tarihleri arasında Üsküdar Musahipzade Celâl Sahnesi’nde sahnelenecek olan oyunun yönetmeni Ersin Umulu. Oyunda, Ayşe Kökçü, Sevil Akı, Metin Çoban, Esin Umulu rol alıyor.

Çağdaş tiyatro klasikleri arasına girmiş olan Jean Paul Sartre’ın oyunu Gizli Oturum, insanın özgür iradesiyle seçtiği varoluşun başkası karşısında değiştirilemeyeceğini işliyor. Garcin, Estelle ve Ines ölümün döngüsü içinde, hayatlarında olan biten her şeyi önce eksik bir biçimde, sonrasında ise içtenlikle birbirleriyle paylaşırken; aslında geçmişteki hatalarını ve gerçek kişiliklerini ortaya koyuyorlar. Oyunda; Ece Okay, Özge Özder, Emre Narcı, Osman Gidişoğlu – İskender Bağcılar – Enes Mazak rol alıyor. Ergün Işıldar’ın yönettiği oyun 10-14 Kasım 2010 tarihleri arasında Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesi’nde oynanacak.

Lüküs Hayat, Türk toplumunun Batı ile yüzleşmesi ve bu çerçevede yaşanan gülünçlükleri sahneye taşırken, bu durumun değişmezlerini 26 yıldır sahnede diri tutuyor. Ekrem Reşit Rey’in yazdığı oyunda küçük hırsızlıklarla geçinen Rıza ile Fıstık bir zengin evine girince kendilerini bir kıyafet balosunun ortasında bulurlar. Aslında bu ikilinin içine düştüğü bu yeni ortam, batılılaşma özentisinin ortasına düşmüş halktan insanların durumudur… Haldun Dormen’in yönettiği oyunda; Zihni Göktay, Şenay Saçbüker, Savaş Barutçu, Ayşegül İşsever, Münir Kutluğ, Derya Kurtuluş, Cem Karakaya, Aslı Aybars, Ali Gökmen Altuğ, İrem Arslan Aydın, Uğur Arda Aydın, Çağrı Hün, İlhan Kilimci, Betül Kızılok, Tolga Coşkun, Ümran İnceoğlu, Samet Hafızoğlu, Özgür Dağ, Yılmaz Arda Alpkıray, Doğan Şirin, Nurseli Tırışkan, Ceysu Aygen rol alıyor. Operetin müzikleri ise ünlü besteci Cemal Reşit Rey’in imzasını taşıyor. Oyun 12–13 Kasım 2010 tarihlerinde Küçükçekmece Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi’nde…

İBB Şehir Tiyatroları Kasım Ayının İkinci Haftasında da Küçük Tiyatroseverlerle Buluşacak.

İBB Şehir Tiyatroları’nın yeni oyunlarından “Farklı Olanlar ve Farklı Gelişenler Tiyatro Projesi” çerçevesinde Yonca İnal Eğilmezbaş’ın yazıp, yönettiği Biri Hiçbiri ya da Hepsi adlı oyun, ücretsiz olarak 10–24 Kasım 2010 tarihlerinde Fatih Reşat Nuri Sahnesi’nde…

Emill Alfred Hermann’ın yazdığı Tolga Yeter’in yönettiği Çizmeli Kedi adlı oyun, 13–14 Kasım 2010 tarihlerinde Fatih Reşat Nuri Sahnesi’nde seyredilebilir.

Gülşah Gülebenzer’in yazdığı, Semah Tuğsel’in yönettiği Şahmeran, 13–14 Kasım 2010 tarihlerinde Kâğıthane Sadabad Sahnesi’nde…

Gökçe Okay Delagrange’nin yazdığı Ece Okay’ın yönettiği Boya Benek oyunu, 11–12 Kasım 2010 tarihlerinde Kâğıthane Küçük Kemal Çocuk Tiyatrosu Sahnesi’nde seyirciyle buluşacak.

Turgut Denizer’in yazıp yönettiği Benim Arkadaşım Yok, 11-12-13-14 Kasım 2010 tarihlerinde Gaziosmanpaşa Ferih Egemen Çocuk Tiyatrosu Sahnesi’nde seyredilebilir.

Hakan Yavaş’ın yazıp yönettiği Kazuu adlı oyun, 13–14 Kasım 2010 tarihlerinde Kadıköy Haldun Taner Sahnesi’nde tiyatroseverleri bekliyor.

Adrian C. Mitchell’in yazdığı, Gülsün Siren Kınal’ın oyunlaştırdığı ve Cem Karakaya’nın yönettiği Fareli Köyün Kavalcısı, 13–14 Kasım 2010 tarihlerinde Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesi’nde…

Caner Bilginer’in yazıp yönettiği Karagöz Geri Döndü adlı oyun, 13-14 Kasım 2010 tarihlerinde Ümraniye Sahnesinde seyredilebilir.

İyi seyirler…

Alemdar
10-11-12-13-14 Kasım 2010 Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi

Bekleme Salonu
10-11-12-13-14 Kasım 2010 Fatih Reşat Nuri Sahnesi

Romeo ve Juliet
10-11-12-13-14 Kasım 2010 Kâğıthane Sadabad Sahnesi

İntiharın Genel Provası
10-11-12-13-14 Kasım 2010 Kadıköy Haldun Taner Sahnesi

Dört Kişilik Bahçe
10-11-12-13-14 Kasım 2010 Üsküdar Musahipzade Celâl Sahnesi

Gizli Oturum
10-11-12-13-14 Kasım 2010 Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesi

Surname 2010
10-11-12-13-14 Kasım 2010 Ümraniye Sahnesi

Lüküs Hayat
12-13 Kasım 2010 Küçükçekmece Sefaköy KSM Sahnesi

Biri Hiçbiri ya da Hepsi
10 Kasım 2010 Fatih Reşat Nuri Sahnesi

Çizmeli Kedi
13–14 Kasım 2010 Fatih Reşat Nuri Sahnesi

Şahmeran
13-14 Kasım 2010 Kâğıthane Sadabad Sahnesi

Boya Benek
11-12 Kasım 2010 Kâğıthane Küçük Kemal Çocuk Tiyatrosu Sahnesi

Benim Arkadaşım Yok
11-12-13-14 Kasım 2010 Gaziosmanpaşa Ferih Egemen Çocuk Tiyatrosu Sahnesi

Kazuu
13-14 Kasım 2010 Kadıköy Haldun Taner Sahnesi

Fareli Köyün Kavalcısı
13-14 Kasım 2010 Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesi

Karagöz Geri Döndü
13-14 Kasım 2010 Ümraniye Sahnesi

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (16. hafta):
Nûfer (2024) Çılgın Yolculuk - Lahazat Lazeeza (2024) Kimsesiz (2024) Bulanık (2024) Robot Düşleri - Robot Dreams (2024) Meraklı Kedinin 10 Yaşamı - 10 Lives (2024) Aşk Filmi (2024) Arap Kadri (2024) Dali'yi Beklerken (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 1 (Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 (2024) Demon Slayer - To the Hashira Training (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 2 - Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 (2024) Tutsak Abigail - Abigail (2024) İç Savaş - Civil War (2024)
Arşivden Seçkiler:
Zootropolis: Hayvanlar Şehri - Zootopia – Zootropolis (2016) Görevimiz Tatil (2018) Sultanın Sırrı (2010) Babalar Savaşıyor - Daddy’s Home (2016) Garip Bir Aşk Öyküsü - Zack and Miri Make a Porno (2010) Kaptan Feza (2010)

Leave a comment