KARTAL AVCISI KIZ
THE EAGLE HUNTRESS
14 Nisan’da Sinemalarda
Bir belgeselden beklediğinizden çok daha fazlası.
Wall Street Journal
Tüm ailenin izleyebileceği sıcak, davetkar ve nefes kesen bir film.
Australia Herald Sun
Son yıllarda izlediğimiz en büyüleyici belgesel.
Entertainment Weekly
Sizi beklenmedik bir dünyaya davet eden, içinizi ısıtacak belgesel.
IndieWire
Çocuklarınıza da izletmek isteyeceğiniz erdemli bir hikaye.
Associated Press
Moğolistan’da göçebe hayatı yaşayan bir aile, geleneklerine bağlı bir toplum ve tek hayali kartal avcısı olmak olan 13 yaşında bir kız. Köy büyükleri “kartal avcısı olmak erkek işidir” dese de Ayçolpan, babasının yardımıyla ailesinde 12 nesildir kartal avcısı olan ilk kız olmayı başarır. Ayçolpan’ın bu sıcak hikayesi, aslında bir kız çocuğunun kendi yakaladığı ve yetiştirdiği kartalı ile arasındaki bağı ekranlara taşıyor. Fakat hayalini gerçekleştirirken yarışmalarda şampiyonluğu olan babasının bile rekorunu geçerek sadece büyüklerinin beklentilerini yıkmakla kalmıyor, tüm dünyaya ilham kaynağı oluyor.
Nefes kesen Moğol manzaraları eşliğinde çekilen bu yapımı izlerken kimi zaman belgesel olduğunu unutabilirsiniz. Fakat bu görkemli manzaraları ve samimi anları yakalayan ekipte sadece 3 kişi yer aldı. New York’da yaşayan İngiliz yönetmen Otto Bell, bu küçük ekibiyle Ayçolpan ve babasıyla beraber Moğolistan’ın doğasında buldu kendisini. Günün büyük bir bölümü hava -50 dereceyi bulduğu için kameralar bile çalışmadı. Fakat Otto Bell, tıpkı Ayçolpan gibi zorluklara karşı mücadele etti ve dünyayı hayrete düşüren bir belgesel çekmeyi başardı.
Belgeselin İngilizce seslendirmesini yapan ve Star Wars filmiyle adını duyuran Daisy Ridley’in projeye dahil olması da oldukça ilginç bir hikaye. Filmin bitmemiş hali, Ridley’e menajeri tarafından yollanır. Ama bu bir iş bağlantısı değildir, menajeri sadece Ridley’in boş vaktinde ilgiyle izleyeceği bir belgesel olduğunu düşünür. Filmin sonunda ağlayarak annesini arayan Ridley, daha sonra Otto Bell’e ulaşarak: “Hayatımda hiç böyle bir şey görmedim. Size nasıl yardımcı olabilirim? Bu filmi daha çok insanın görmesini istiyorum” diyerek projeye hem yapımcı hem de seslendirme görevleriyle dahil olur.
2017 Oscar’larında En İyi Belgsel dalında kısa listeye kalan, Amerika ve İngiltere’de hatırı sayılır gişe hasılatı yapan ve 50’ye yakın ülkede gösterime giren KARTAL AVCISI KIZ, Cinemaximum Kanyon, Cinemaximum Nişanantaşı City’s ve Cinemaximum CKM Budak sinemalarının CGV ARTHOUSE salonlarında 14 Nisan itibariyle gösterime giriyor!

Fragman:

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (16. hafta):
Nûfer (2024) Çılgın Yolculuk - Lahazat Lazeeza (2024) Kimsesiz (2024) Bulanık (2024) Robot Düşleri - Robot Dreams (2024) Meraklı Kedinin 10 Yaşamı - 10 Lives (2024) Aşk Filmi (2024) Arap Kadri (2024) Dali'yi Beklerken (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 1 (Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 (2024) Demon Slayer - To the Hashira Training (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 2 - Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 (2024) Tutsak Abigail - Abigail (2024) İç Savaş - Civil War (2024)
Arşivden Seçkiler:
Super 8 (2011) Kutsal Savaşçı - Priest (2011) Cici Babam (2018) Özel Bir Gün - Mother’s Day (2016) B Planı (2017) Frankenstein: Ölümsüzlerin Savaşı - I Frankenstein (2014)

Leave a comment