KARAYİP KORSANLARI: GİZEMLİ DENİZLERDE (Disney Digital 3D™)
WALT DISNEY PICTURES/JERRY BRUCKHEIMER FILMS

Jerry Bruckheimer’ın yapımcılığını, Rob Marshall’ın yönetmenliğini üstlendiği eğlence, macera ve komedi unsurlarını bir araya getiren başarılı serinin devamı niteliğindeki “Karayip Korsanları: Gizemli Denizlerde” filmi bu sefer Disney Digital D™ ile sinema severlerle buluşuyor. Johnny Depp yine ikonik karakter Kaptan Jack Sparrow ile bu aksiyon dolu maceranın başrolünde. Esrarengiz Angelica (Penélope Cruz) ile yolları kesişen Sparrow bunun aşk mı yoksa Angelica’nın onu Gençlik Pınarı’na ulaşmak için kullanan acımasız bir dolandırıcı olup olmadığından şüphe eder. Onu efsanevi korsan Kara Sakal’ın (Ian McShane) gemisi “Kraliçe Anne’in İntikamı” ile savaşmaya zorladığında, Jack kendini kimden daha çok korkması gerektiğini bilmediği hiç beklenmedik bir maceranın içinde bulur: Kara Sakal’dan mı yoksa gizemli bir geçmişleri olan Angelica’dan mı? Birçok farklı ülkeden oyuncunun yer aldığı filmde intikam peşindeki Kaptan Hector Barbossa’yı tecrübeli aktör Geoffrey Rush, Kaptan Jack’in uzun zamandır yoldaşı olan Joshamee Gibbs’i Kevin R. McNally, gözüpek misyoner rolünü Sam Claflin ve gizemli denizkızı rolünü ise Astrid Bergès-Frisbey canlandırıyor.

Kaptan Jack Sparrow (Johnny Depp), geçmişinden gelen bir kadının (Penélope Cruz) onu Gençlik Pınarı’na doğru giderken heybetli korsan Kara Sakal’ın (Ian McShane) gemisi Kraliçe Anne’in İntikamı ile savaşması için zorlarken kendini bir anda hiç beklenmedik maceralı bir yolculuğun içinde bulur.

KARAKTER AÇIKLAMALARI

KAPTAN JACK SPARROW
(Johnny Depp)
Rakip korsan Hector Barbossa’ya kaptırdığı Siyah İnci’ni Kaptanı, şimdi de Gençlik Pınarı’nın peşinde.
Dünya okyanuslarının efsanevi korsanı Kaptan Jack Sparrow, Karayipler’in de saygısız üçkâğıtçısı. Ahlakına da ağırbaşlılığına da güven olmayan, kendini övmekte ve çıkarlarını gözetmekte üstüne olmayan Kaptan; en iyi özellikleriyle sürekli olarak kavga ediyor ama hep kaybediyor. Jack Sparrow’un ilk aşkı deniz; ikinci aşkı da, kaybolup tekrar bulunsa ve sonra tekrar kaybolsa da Siyah İnci. Lanetli Kaptan Hector Barbossa, korkusuz Davy Jones ve şeytani Lort Cutler Beckett’la önceki maceralarda savaşan Kaptan Jack, şimdi de azılı Kaptan Kara Sakal’la, daha da korkuncu, geçmişi Jack gibi değişik olaylarla dolu bir kadın olan güzel Angelica’yla mücadele etmek zorunda…

ANGELICA
(Penélope Cruz)
Hayatında Kara Sakal ve Jack Sparrow varken, kılıcınızı ve kalbinizi kaptırması tehlikeli olan güzel Angelica’nın da korsan olması şaşırtıcı değil.
Doğru olan yalanlar, yalan olan doğrular söyleyen Angelica, Kara Sakal’ın kızı ola da bilir, olmaya da bilir. Kılık değiştirme ustası olan Angelica, sahtekârlık sanatını Kaptan Jack Sparrow’dan öğrenmiş. Başarılı bir denizci olan Angelica, en azılı korsanlarla birlikte kılıç tutar, mücadele eder ve yağma yapar. Angelica’nın tek bir hedefi vardır: Kara Sakal’ın ruhunu lanetten kurtarmak. Bu, Kaptan Jack gibi yalan üstüne yalan söyleyip, aldatmaca üstüne aldatmaca çevirmek anlamına gelse bile.

KARA SAKAL
(Ian McShane)
Gelmiş geçmiş tüm korsanlar arasında en kara ruha ve en karanlık kalbe sahiptir. En cesur denizcilerin bile kalbine korku salar.
Kara Sakal adını, denizlerde yol alan ya da karada kendisiyle karşı karşıya gelme talihsizliğini yaşayan herkes korkuyla anar. Tayfası zombilerden oluşan sancak gemisi Kraliçe Anne’in İntikamı, kurbanlarının kemikleriyle bezenmiştir. Düşman gemilerini yakıp kül etmek ya da tayfadan birini düşürmek için gemi başından alev fırlatır. Kara büyüyle uğraşan Kara Sakal’ın kılıcında, Triton’un üç safirinden biri vardır. Kara Sakal, ölüm kehanetinin gölgesinde yaşar ve tek umudu Gençlik Pınarı’nın iyileştirici sularıdır. Ne pahasına olursa olsun, acımasız hırsının ağırlığı altında kim ezilirse ezilsin, Kara Sakal her türlü oraya varacaktır.

İnternet sitesi ve Mobil site: Disney.com/Pirates
Facebook’ta beğen:  Facebook.com/PiratesoftheCaribbean
Twitter’da takip et: Twitter.com/DisneyPictures

Tür: Komedi-Macera
Sınıflandırma: Henüz belli değil
A.B.D vizyon tarihi: 20 Mayıs 2011
Türkiye vizyon tarihi:  19 Mayıs 2011
Oyuncular:  Johnny Depp, Penélope Cruz, Ian McShane, Kevin R. McNally, Astrid Bergès-Frisbey, Sam Claflin and Geoffrey Rush
Yönetmen:  Rob Marshall
Yapımcı:  Jerry Bruckheimer
Baş Yapımcılar: Mike Stenson, Chad Oman, Barry Waldman, Ted Elliott, Terry Rossio,  John DeLuca
Uyarlama ve Senaryo:  Ted Elliott & Terry Rossio
Uyarlanan kitabın yazarı:  Tim Powers

Resimler:

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (16. hafta):
Nûfer (2024) Çılgın Yolculuk - Lahazat Lazeeza (2024) Kimsesiz (2024) Bulanık (2024) Robot Düşleri - Robot Dreams (2024) Meraklı Kedinin 10 Yaşamı - 10 Lives (2024) Aşk Filmi (2024) Arap Kadri (2024) Dali'yi Beklerken (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 1 (Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 (2024) Demon Slayer - To the Hashira Training (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 2 - Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 (2024) Tutsak Abigail - Abigail (2024) İç Savaş - Civil War (2024)
Arşivden Seçkiler:
Kaçma Birader (2016) Geçmişteki Sır - Secret From the Past (2017) Kuralsızlar - Beomjoidosi 2 - The Roundup (2023) Bana Git De (2016) Ejder Yuvası - Dragon Nest: Warriors’ Dawn (2015)  Karaoğlan (2013)

Leave a comment