BİSİKLET FESTİVALİ BARIŞ İÇİN MEDENİYETİN İLK YURDU KARAKÖPRÜ’DE…

Türkiye’nin birçok yerinde gerçekleşen Usta Ve Çırak Yapım Organizasyon’un gerçekleştirdiği Bisiklet Festivalleri hız kesmeden turlarına devam ediyor. Bisiklet Festivali’nin Eylül ayındaki durağı ise Şanlıurfa Karaköprü.
Çok sayıda bisiklet tutkunlarını farklı yerlerden bir araya getiren Bisiklet Festivali, Karaköprü Belediyesi’nin ev sahipliğinde bu sefer barış için pedal çevirecek.
FESTİVALİN TANITIM YÜZÜ AYDİLGE…
Aynı zamanda bisiklet ve doğa tutkunu olan başarılı müzisyen Aydilge de Bisiklet Festivali’ne destek veriyor. Festivalin tüm etkinliklerine ve turlarına da katılacak olan Aydilge, açılış günü bir de konser verecek.
STARTI BELEDİYE BAŞKANI AV. NİHAT ÇİFTÇİ VERECEK
Karaköprü Bisiklet Festivali’ne ev sahipliği yapan Karaköprü Belediye Başkanı Av. Nihat Çiftçi, “Burası insanlığın ilk yurdu, burası 12 bin yıllık tarihiyle insanlığın ilk evi ve burası yüzyıllardır bir barış havzası. Burada barış ve özgürlük için hep birlikte pedal çevireceğiz” yorumunu yaparken, festivali düzenleyen Murat Kınay’a da teşekkürlerini iletti.

Ayrıca Çiftçi; bisikletçilerin çıkacağı turun başlangıcını yapacağını belirtip, her yaştan kesimi bisikletini alıp etkinliklere katılması için festivale davet etti.

FESTİVAL PROGRAMI YÖREYE UYGUN VE DOPDOLU
Aydilge konseriyle başlayacak olan festivalin ikinci gününde Harran’a ve dünyanın ilk üniversitesine yolculuk yapılacak. Şehir merkezinde ise Eyyüp Peygamber Türbesi ziyaret edilecek, katılımcılarla sıra gecesi yapılacak.

Ayrıca Şanlıurfa ile bütünleşen Göbekli Tepe, Balıklıgöl de ziyaret edilecek. Festivalde bisiklet şovları, bisiklet polo gösterileri ve bisiklet filmleri de ayrıca gösterilecek. Festivalin Karaköprü’deki etkinlik ayağını ise Ağ Organizasyon üstleniyor.
Katılımın ve konaklama alanlarının ücretsiz olduğu festivale katılım için formlara şu adresten ulaşabilirsiniz:
http://bisikletfestivali.org/karakopru-bisiklet-festivali/

Festivalin Facebook Etkinlik sayfası: www.facebook.com/events/600176966748120/

Ayrıntılı bilgi ve sorularınız için bisikletfestivali@gmail.com adresine email gönderebilirsiniz.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (15. hafta):
Nuh'un Gemisi -Noah's Ark (2024) Bodrum Seferi (2024) Omen: İlk Kehanet - The First Omen (2024) Vincent Ölmeli - Vincent Must Die (2024)
Arşivden Seçkiler:
Fırtına / Bahoz (2008) Casus - The Operative (2019) Aşk Yolunda (2021) Geçit Yok - The Last Stand (2013) Köksüz (2014) Korkunç Gece Hikayeleri - A Night of Horror: Nightmare Radio (2021)

Leave a comment