KARA ŞOVALYE YÜKSELİYOR
“The Dark Knight Rises”

Warner Bros. ve Legendary Pictures’ın sunduğu “Kara Şovalye Yükseliyor” filmi Christopher Nolan’ın Batman üçlemesinin destansı finali.
Başrolde Oscar® ödüllü Christian Bale (“Dövüşçü/The Fighter”) yine iki karakteri birden- Bruce Wayne/Batman’i canlandırıyor. Filmde aynı zamanda Anne Hathaway, Selina Kyle rolünde; Tom Hardy, Bane rolünde; Oscar® ödüllü Marion Cotillard (“La Vie en Rose”), Miranda Tate rolünde; ve Joseph Gordon-Levitt, John Blake rolünde yer alıyorlar.
Başrollerine geri dönen diğer isimlerse şöyle; Oscar® ödüllü Michael Caine (“The Cider House Rules”) Alfred’i; Gary Oldman, Müdür Gordon’ı; ve Oscar® ödüllü Morgan Freeman (“Milyonluk Bebek/Million Dollar Baby”) Lucius Fox’u canlandırıyor.
Senaryo Christopher Nolan ve Jonathan Nolan tarafından yazıldı,hikaye ise Christopher Nolan & David S. Goyer’a ait. Filmin yapımcıları, daha önce de  “Batman Başlıyor/Batman Begins” ve gişe rekoru kıran “Kara Şovalye/The Dark Knight” için bir araya gelen  Emma Thomas, Christopher Nolan ve Charles Roven. Yönetici yapımcılar ise Benjamin Melniker, Michael E. Uslan, Kevin De La Noy ve Thomas Tull, ortak yapımcı Jordan Goldberg . DC Comics’in yayınladığı çizgi roman
karakterlerine dayanıyor. Batman, karakteri ise Bob Kane tarafından yaratıldı.
“Kara Şovalye Yükseliyor” un kamera arkası ekibinde, uzun zamandır beraber çalışan ve “Kara Şovalye” filminde de beraber çalışmış olan ekip tekrar bir araya geldi. Ekipte Nolan’ın “Başlangıç/Inception” filmi ile yakın zamanda Oscar® kazanan görüntü yönetmeni  Wally Pfister, yapım tasarımcısı Nathan Crowley; editör Lee Smith; ve  Oscar® ödüllü kostüm tasarımcısı Lindy Hemming (“Topsy-Turvy”) yer alıyor.  Ayrıca, “Başlangıç/Inception” filmindeki efektleriyle Oscar®
kazanan Paul Franklin ve Chris Corbould görsel ve özel efektler süpervizörü görevini üstleniyorlar. Müzikler Oscar® ödüllü Hans Zimmer’a ait (“The Lion King”).
Çekimlerde Christopher Nolan IMAX®  kamerasını IMAX ile çekilmiş en büyük filmlerin biri olarak bilinen “Kara Şovalye” filminden daha geniş çapta kullanıdı.
Çekimler üç ayrı kıtada gerçekleşti; Amerika’da Pittsburgh, New York ve Los Angeles şehirlerinde, Hindistan, İngiltere ve İskoçya’da.
Legendary Pictures işbirliği ile Warner Bros. Pictures “Kara Şovalye Yükseliyor” filmini sunar. 20 Temmuz 2012 tarihinden itibaren gösterime girmeye başlayacak olan filmin dağıtımcılığını bir Warner Bros. Entertainment şirketi olan Warner Bros. Pictures gerçekleştirecek.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (12. hafta):
Hüddam 4: Ahmer (2024) Evie (2024) Cesur Balina Katak - Katak: The Brave Beluga (2024) Sırrını Biliyorum (2024) Öldüm Bittim (2024) Sevmek Yüzünden (2024) İki Yüzlü (2024) Eflatun (2024) Queen Mary'nin Laneti - Haunting of the Queen Mary (2024) Ölümcül Sır - The Bricklayer (2024) BTOB TIME: Be Together the Movie (2024) Köylüler - The Peasants (2024) Demir Pençe - The Iron Claw (2024)
Arşivden Seçkiler:
Şimdiki Zaman (2013) Buluttaki Gölge - Shadow in the Cloud (2022) Murat Göğebakan: Kalbim Yaralı (2023) Cumali Ceber 2 (2018) Jurassic World (2015)  Parti Tırtılları / Sunshine Barry and The Disco Worms (2009)

Leave a comment