“KARA KÖPEKLER HAVLARKEN”
“Kara Köpekler Havlarken” İstanbul’un bitmek bilmeyen mülkiyet ve güvenlik meselesi üzerinden ele aldığı konuyu, hareketli yapısı, gerçekçi oyunculukları ve genç, dinamik rejisi ile adından uzun yıllar söz ettirecek kült bir sokak filmi haline getirmeyi başarıyor.
Mehmet Bahadır Er ile Maryna Gorbach’ın yönettiği; başrollerini Erkan Can,Cemal Toktaş ve Volga Sorgu’nun oynadığı Kara Köpekler Havlarken (Black Dogs Barking), Rotterdam Film Festivali’nde ilk gösterimini yapıp, önemli uluslararası başarılar kazandıktan ve dünya çapında dağıtım anlaşmalarına hak kazandıktan sonra 19 Mart 2010’da Pinema dağıtımıyla Karakırmızı Film imzasıyla Türkiye’de vizyona giriyor..

Film, mallallenin iki afilli delikanlısı Selim (Cemal Toktaş) ve Çaça (Volga Sorgu)’nın İstanbul’un kanunsuzları arasından sıyrılarak yeni bir hayat kurma mücadelesini anlatıyor.
GÜVERCİNCİLİKLE UĞRAŞAN SELİM’İN EN YAKIN ARKADAŞI ÇAÇA CELAL MODİFİYE ARABA MERAKLISI BIÇKIN BİR MAHALLE DELİKANLISIDIR.
Selim ve Çaça, yanıbaşında gökdelenlerin bittiği, dar gelirli insanların yaşadığı bir mahallede oturup, yolun öteki tarafındaki lüks semtlerde Usta (Erkan Can) dedikleri birisinin hesabına otoparkçılık yaparlar. En büyük hayalleri kendilerine ait bir otoparka sahip olmaktır.
İki dost, Selim’in sürekli gittiği güvercinciler lokalinden abileri Mehmet (Murat Daltaban)’in bir alışveriş merkezi güvenlik ihalesine ortaklaşa girmeleri teklifini kabul ederler.
MERKEZİN GÜVENLİK MÜDÜRÜ SAİT’İN (ERGUN KUYUCU) İHALEYE BAŞKALARININ DA GİRECEĞİNİ ÖĞRENMESİYLE SELİM VE ÇAÇA’NIN HAYATI BAŞ EDEMEYECEKLERİ KADAR HIZLA DEĞİŞİR.
WWW.KARAKOPEKLERHAVLARKEN.COM
KARA KÖPEKLER HAVLARKEN – ANA KARAKTERLER OYUNCU LİSTESİ

ERKAN CAN – USTA

TAKVA – MUHARREM
KADER – İRFAN
GEMİDE – KAPTAN
YEDİ KOCALI HÜRMÜZ -HİZİR KAPTAN
O ŞİMDİ MAHKUM – KAZIM
DAR ALANDA KISA PASLAŞMALAR – KAZIM

CEMAL TOKTAŞ – SELİM

ADINI SEN KOY – ILGAZ
GÜNEŞİ GÖRDÜM – KADO
SILA- AZAD

VOLGA SORGU

BARDA – ÇIRAK
SIR ÇOCUKLARI — ANTEPLİ
GİTMEK -SAH SAVAN
BAŞKA SEMTİN ÇOCUKLARI – İSMAİL

AYFER DÖNMEZ – AYŞE

KURTALAR VADİSİ GLADYO – AYŞE
HATIRLA SEVGİLİ – IŞIK

MURAT DALTABAN – MEHMET

PARS KİRAZ OPERASYONU – HAŞHAŞİ
HIRSIZ POLİS – ALİ RIZA
MENEKŞE İLE HALİL – MİTHAT ATEŞ

MUHAMMED CANGÖREN – KÜRT DEDE

DELİ DELİ OLMA – ALLAHYAR
AY LAV YU – PAPAZ HANNA
SAKARYA FIRAT – SITKI SEYİDOĞLU
SILA – ZINAR
KURTLAR VADİSİ – ABUZER KÖMÜRCÜ

ERGUN KUYUCU – SAİT

TEK TÜRKİYE – ÇETİN
İKİ SÜPER FİLM BİRDEN – KORSAN

MEHMET USTA – ANTEN

BEZ BEBEK – JOKER
MOMMO – ISTANBULLU BAKKAL
THE İMAM  – DELİ

Resimler:

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (16. hafta):
Nûfer (2024) Çılgın Yolculuk - Lahazat Lazeeza (2024) Kimsesiz (2024) Bulanık (2024) Robot Düşleri - Robot Dreams (2024) Meraklı Kedinin 10 Yaşamı - 10 Lives (2024) Aşk Filmi (2024) Arap Kadri (2024) Dali'yi Beklerken (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 1 (Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 (2024) Demon Slayer - To the Hashira Training (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 2 - Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 (2024) Tutsak Abigail - Abigail (2024) İç Savaş - Civil War (2024)
Arşivden Seçkiler:
Virüs - The Returned (2014) 3 - Üç - Drei - Three (2011) Point Break (2015) R.M.N (2022) Sarmaşık (2015) Halka 3 - Rings (2017)

Leave a comment