PANZEHİR

Tür: Aksiyon
Süre: 95 Dakika
Yapım Yılı: 2014
Yönetmen: Alper Çağlar
Oyuncular: Emin Boztepe, Cüneyt Arkın ve Tolga Akdoğan
Ses: Belli değil
Altyazı: Belli değil
Ekran: Belli değil
Ekstralar: Belli değil
DVD Barkod: 8697762827802
Lisans Sahibi: Insignia
Sınıflandırma: Olumsuz Örnek / Şiddet / 13+

Bazen büyük günahlarımızın bedelini yaşarken öderiz…

Kadir Korkut 48 yaşında. 30 senedir Kara Cemal diye bilinen 70 yaşındaki bir suç reisinin; İstanbul’un tek hâkiminin sağ kolu. İkisi de birbirinin yansıması. Acımasız, zeki ve etraflarında korku ile anılan, ayrı nesillerin yarattığı yeraltı dehaları. Cemal yönetmekte, Kadir öldürmekte.

Kadir, Elsa Lund adında kör bir kadına aşık olduğunda artık kurtlar sofrasından kalkması gerektiğini anlar. Ama içinde bulunduğu dünya Kadir’e vefa göstermez. Baba bildiği Kara Cemal, bitmek bilmeyen komploları uğruna oğlu bildiği ölüm meleğine de ihanet eder. Kadir, 6 saatte öldüren bir kimyasalla zehirlenir. Yaşamak ve sevdiklerini yaşatmak için tek çaresi Kara Cemal’in elinde tuttuğu panzehirdir. Bu sefer hayatı için Cemal’in istediklerini öldürmeye mecburdur.

Aksiyon ve film noir türlerindeki yapıtın yönetmen koltuğunda daha önce Büşra ve Dağ filmlerine imza atan genç yönetmen Alper Çağlar bulunuyor.

HALAM GELDİ
Tür: Dram
Süre: Belli değil
Yapım Yılı: 2014
Yönetmen: Erhan Kozan
Oyuncular: Burçin Terzioğlu, Mşray Akay ve Tunç Oral

Üç çocuk, üçü de Diyarbakırlı, üçü de 13 yaşında, üçü de kaderine tutsak yol arkadaşları…
Çözüldükçe karışan bir törenin, ÇOCUK GELİNLERİN hikâyesi bu…

Yaşanmış bir hikâyeyi konu alan film , Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin ezan seslerine kilise çanının, Türk müziğine Yunan ezgilerinin eşlik ettiği, Diyarbakırlı Türklerle Kıbrıslı Türklerin bir arada yaşadığı sınır köyü Akıncılar’da geçiyor.

Çocuk gelinlerin uzaktan uzağa seyrettiğimiz dramını ve akraba evliliğinden doğan engelli çocukların yaşamını anlatırken, aynı zamanda Kıbrıs’ın kuzeyi ve güneyi arasındaki sınır sorununu da insani yönleriyle ele alışıyla ön plana çıkıyor.
 
WALK OF SHAME – HAYATIMIN EN KÖTÜ GECESİ

Tür: Komedi
Süre: 95 Dakika
Yapım Yılı: 2014
Yönetmen: Steven Brill
Oyuncular: Elizabeth Banks, James Marsden ve Gillian Jacobs
Ses: Belli değil
Altyazı: Türkçe
Ekran: Belli değil
Ekstralar: Belli değil
DVD Barkod: 8697762827789
Lisans Sahibi: D Productions / Lakeshore
Sınıflandırma: Olumsuz Örnek / 7+13a

Hangover – Felekten Bir Gece serisinin “dişi” versiyonu…

Los Angeles’ta yaşayan ve sıradan bir haber spikeri olan Megan, nişanlısının kendisini terk etmesi ve beklediği terfi haberinin gelmemesi sonrasında tam anlamıyla yıkımı uğrar. Arkadaşları kafasını dağıtabilmesi için çılgın bir parti organize eder. Yaşadıklarının etkisiyle alkolün dozunu artıran Megan ertesi sabah uyandığında kendini mekânın barmeni Gordon’ın evinde bulur.  Ayrıca telefonu, parası ve kimliği ortada yoktur.

Tam da bu sırada beklediği terfiinin gerçekleşebilmesi ihtimali olduğunu öğrenir fakat hayatındaki en önemli iş görüşmesine yetişebilmek için yalnızca sekiz saati kalmıştır!

OCULUS – GÖZ

Tür: Korku
Süre: 104 Dakika
Yapım Yılı: 2014
Yönetmen: Mike Flanagan
Oyuncular: Karen Gillan, Brenton Thwaites ve Katee Sackhoff
Ses: Belli değil
Altyazı: Türkçe
Ekran: Belli değil
Ekstralar: Belli değil
DVD Barkod: 8697762827796
Lisans Sahibi: D Productions / Focus
Sınıflandırma: Olumsuz Örnek / Korku / 15+

Çocukluğunda büyük bir travma yaşayan Kaylie, yıllarca erkek kardeşi Tim’in ailesini öldürdüğü iddiasıyla karşı karşıya kalmıştır. Aralarının düzelmesi için çabalasalar da sanki yine de bir şeyler yolunda gitmemektedir.  Çevresindeki herkes, ailelerini Tim’in öldürdüğünden emin gibidir fakat Kaylie’ye göre ailesini katleden, erkek kardeşi Tim değil, doğaüstü bir varlıktır. Kime ait olduğu bilinmeyen, kendisine bakan kişiyi ele geçirebilme özelliğine sahip olan antika bir ayna, Kaylie’nin şüphelerinin merkezine oturur.

Kaylie hem cinayetin sebebiyle yüzleşmek hem de erkek kardeşinin adını temize çıkarabilmek için kendisini tehlikenin göbeğine atar!

SCENIC ROUTE – MANZARALI ROTA

Tür: Gerilim – Dram
Süre: 82 Dakika
Yapım Yılı: 2014
Yönetmen: Kevin Goetz, Michael Goetz
Oyuncular: Josh Duhamel,  Dan Fogler ve Miracle Laurie
Ses: Belli değil
Altyazı: Türkçe
DVD Barkod: 8697762827734
Lisans Sahibi: D Productions / Premiere

BULUNDUĞUNUZ KOŞULLAR, ESKİ BİR DOSTU DÜŞMAN YAPAR MI?

Çok iyi arkadaş olan ancak uzun süredir görüşemeyen Mitchell (Josh Duhamel) ve Carter (Dan Fogler), eski bir kamyonetle çıktıkları yol gezisi esnasında araçlarının bozulması nedeniyle ıssız bir çölün ortasında kalırlar.

Zaman geçmekte ve hayata tutunmak için büyük bir mücadele başlamak üzeredir.

NO CLUE – İPUCU PEŞİNDE

Tür: Komedi
Süre: 96 Dakika
Yapım Yılı: 2013
Yönetmen: Carl Bessai
Oyuncular: Amy Smart, Brent Butt ve David Koechner
Ses: Belli değil
Altyazı: Türkçe
Ekran: Belli değil
Ekstralar: Belli değil
DVD Barkod: 8697762827765
Lisans Sahibi: D Productions / Myriad
Sınıflandırma: Belli değil

Leo için ofiste geçen sıradan bir gündü ta ki, gizemli ve güzel bir kadın, kayıp erkek kardeşini bulması için ondan yardım etmesini isteyene kadar. Sorun şu ki, Leo aslında bir dedektif değildir. Koridorun sonundaki dedektif için çalışmaktadır. Kadın onun ofisine yanlışlıkla girmiştir. Leo işi bozuntuya vermez ve kadının kayıp kardeşini bulmak için detektiflik oynamaya karar verir. Ne de olsa gerçek dedektif, birkaç haftalığına şehir dışında olacaktır.

Bir kardeşi bulmak ne kadar zor olabilir ki? Ancak işin ne kadar zor olduğunu anladığında kayıp kardeş ve gizemli kadının da sandığı gibi olmadıklarını fark eder. Artık her şey için çok geçtir…

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (13. hafta):
Arap Kadri ve Tarzan (2024) Sahipsiz - Surrogate (2024) Cin Günü (2024) Riki Rhino: Kahraman Kanatlar - Riki Rhino The Bird Kingdom (2024) Lassie: Yepyeni Bir Macera - Lassie: A New Adventure (2024) Oldboy (2024) Winnie The Pooh: Kan ve Bal II - Winnie The Pooh: Blood and Honey II (2024) Güneşi Söndürmem Gerek (2024) Hayalet Avcıları: Ürperti - Ghostbusters: Frozen Empire (2024)
Arşivden Seçkiler:
Sarıkamış Çocukları (2017) İlgi Alanı - The Zone of Interest (2024) Sword Art Online The Movie Progressive Aria of a Starless Night (2021) Coco (2018) Belgica (2016) Aşk Sarhoşu - Love & Other Drugs (2011)

Leave a comment