AT ANY PRICE – AİLEM İÇİN

Tür: Dram
Süre: 105 Dakika
Yapım Yılı: 2013
Yönetmen: Ramin Bahrani
Oyuncular: Dennis Quaid, Zac Efron ve Clancy Brow
Ses: İngilizce 5.1 – Türkçe 2.0
Altyazı: Türkçe
Ekran: 2.35 Geniş Ekran
Ekstralar: Belli Değil
DVD Barkod: 8697762826638
Bas Oynat Barkod: 8697762826645
Lisans Sahibi: D Productions, Exclusive
Sınıflandırma: Şiddet/Cinsellik/15+
Henry Whipple, sahip olduğu mısır çiftliği sayesinde hatırı sayılır bir servetin sahibi olmuştur. Ne var ki yıllardır rakibi Jim Johnson’ın gerisinde kalmaktan bir türlü kurtulamamıştır. Whipple, artık artan yaşının getirdiği yorgunluğun da etkisiyle emeklilik vaktinin geldiğine karar vermiştir. Böyle bir durumda da daima çiftliğin sorumluluğunu en büyük oğlu Grant’e vermeyi tasarlamıştır. Ancak Grant’in ardında hiçbir geri dönme belirtisi bırakmadan çekip gitmesi bu planı ters yüz eder. Whipple artık bu iş için diğer oğlu Dean’i görevlendirmek zorunda kalır. Dean tek hayali NASCAR yarışlarına katılmak olan ve hayatını otomobil tutkusu üzerine kuran bir gençtir. NASCAR yarışlarına giden yolun bir önceki basamağı olan ARCA yarışına katılmaya hak kazanınca bu tutkusu perçinlenir. Tam da bu sırada büyük bir skandal patlak verir. Babasına, ürünlerini genetiğiyle oynanmış tohumlarla yetiştirme suçlamasıyla soruşturma açılmıştır. Dean artık kendi hayalleri ya da ailesinin geleceği arasında bir seçim yapmak zorundadır.

Filmin yönetmen koltuğu Man Push Cart, Chop Shop ve Goodbye Solo filmleriyle büyük ses getiren Ramin Bahrani’ye ait.

DISCONNECT – SANAL HAYATLAR

Tür: Dram
Süre: 115 Dakika
Yapım Yılı: 2013
Yönetmen: Henry Alex Rubin
Oyuncular: Jason Bateman, Hope Davis ve Frank Grillo
Ses: İngilizce 5.1 – Türkçe 2.0
Altyazı: Türkçe
Ekran: 1.85 Geniş Ekran
Ekstralar: Belli değil
DVD Barkod: 8697762826652
Bas Oynat Barkod: 8697762826669
Lisans Sahibi: D Productions, Exclusive
Sınıflandırma: Cinsellik/Olumsuz Örnek/13+15a
Ailesini aramaya bile vakit bulmakta zorlanan işkolik bir avukat, sırları internet ortamına yayılan bir çift, bir sınıf arkadaşına internet üzerinden kabadayılık taslayan çocuğunu yola getirmeye çalışan emekli bir polis memuru ve kariyer peşinde koşan bir gazetecinin yetişkin sitelerindeki mücadelesi…
Tüm bu karakterleri aynı noktada buluşturan tek şey çağımızın buluşu internet!
Modern iletişimin yeni adı olan internet tüm köşeli halleriyle masaya yatırılırken birbirinden farklı bir grup insanın hayatı üzerinde yaptığı benzer etki vurgulanıyor.

MERYEM

Tür: Dram
Süre: 110 Dakika
Yapım Yılı: 2013
Yönetmen: Atalay Taşdiken
Oyuncular: Zeynep Çamci, İsmail Hacıoğlu ve Mustafa Uzunyılmaz
Ses: Belli değil
Altyazı: Belli değil
Ekran: Belli değil
Ekstralar: Belli değil
DVD Barkod: 8697762826041
Lisans Sahibi: Atyapım
Sınıflandırma: Belli değil
Anadolu’nun küçük bir kasabasında yaşayan ve güzelliği herkesin dilinde olan Meryem, kasabadan bir ailenin İstanbul’da yaşayan oğulları Mustafa ile evlendirilir. Birkaç gün sonra İstanbul’a dönen Mustafa’nın ailesiyle yalnız kalan Meryem, onlara hizmet etmeye başlar. Kayınpederi ölmüş babasının arkadaşı olan Meryem yalnız kaldığı bu evde umutsuzluğa kapılsa da annesi ona sabırlı olmasını söyler. Murat ise askere gitmeden önce Meryem’e aşık bir gençtir. Murat köye geri döndüğünde artık Meryem için bir tehdit oluşturuyordur. Durumu anlayan kayınpeder Meryem’i İstanbul’a yollamaya karar verir. Yapılan hazırlıklardan sonra herkesi farklı bir son beklemektedir.

Atalay Taşdiken’in yönetmenliğini yaptığı filmin başrollerini Zeynep Çamcı, İsmail Hacıoğlu ve Mustafa Uzunyılmaz paylaşıyor.

BİR HİKAYEM VAR

Tür: Komedi
Süre: 90 Dakika
Yapım Yılı: 2013
Yönetmen: Talip Karamahmutoğlu
Oyuncular: Kadir Doğulu, Müge Boz, Bülent Çolak ve Nuri Alço
Ses: Belli değil
Altyazı: Belli değil
Ekran: Belli değil
Ekstralar: Belli değil
DVD Barkod: 8697762826676
Lisans Sahibi: Kuzey Film
Sınıflandırma: Olumsuz Örnek/7
Genç bir sinemacı olma hayalindeki Mert‘in tek amacı, ne olursa olsun kendi filmini çekmektir. Bu hayale ulaşmak için en yakın dostları Okay ve Aras’ı da yanına alarak projeye başlar. Fakat film işi masraflıdır ve pek yerden borç para alırlar; borç isterken de kırk takla atarak yalanlar söylerler. Tabii bu yalanlar dönüp dolaşıp başlarına bela olacaktır. Fakat geri dönüş yoktur ve bir kere film çekmek için yola çıkmışlardır. Evden hesap çarşıya uymayınca, macera ve komedi dolu olaylar birbirini izler.

Filmin senaristliğini, yönetmenliğini ve yapımcılığını Talip Karamahmutoğlu’nun üstlendiği filmde Kadir Doğulu, Müge Boz, Bülent Çolak, Emre Sungur, Turan Özdemir, Teoman Kumbaracıbaşı gibi isimlerin yanı sıra Nuri Alço ve Coşkun Göğen gibi Yeşilçam’ın renkli isimleri de var. Filmin müzikleri ise Cahit Berkay ve Halil Sezai’ye ait…

KOĞUŞ AKADEMİSİ

Tür: Komedi
Süre: 94 Dakika
Yapım Yılı: 2013
Yönetmen: Tolga Baş
Oyuncular: Salih Kalyon, Çetin Altay, Erdal Tosun, Umut Oğuz, Turgut Tunçalp ve Arzu Yanardağ
Ses: Belli değil
Altyazı: Belli değil
Ekran: Belli değil
Ekstralar: Belli değil
DVD Barkod: 8697762826683
Lisans Sahibi: Kelebek Film
Sınıflandırma: Olumsuz Örnek/7+13a
‘Tek Maç’ Erdem, korsan film satıcısı Settar, kapkaççı Şahin, boyacı Nadir, Bekir Ali, Levent ve Genco; Hepsi birbirinden farklı karakterlere sahip ve farklı suçlardan hapse düşmüş koğuş arkadaşlarıdır. Her biri ayrı ‘kafada’ olan bu mahkûmlar kendi düzenleri içerisinde yaşarken, bir gün hapishaneye Kâmuran adında yeni ve seksi bir müdire atanır. Müdire Kamuran bir emirle koğuşta bir tiyatro oyunu sergilenmesini ister. Bu planla ortak bir amaç uğruna aynı hizaya gelen mahkûmlar, kendi sonlarını hazırladıkları bir oyunun parçası olduklarını ise anlamazlar!

Eğlenceli komedi filminin başrollerini Salih Kalyon, Çetin Altay, Erdal Tosun, Umut Oğuz, Turgut Tunçalp ve Arzu Yanardağ paylaşırken kadroda kendilerine Erkan Can ve Pascal Nouma gibi isimler de konuk oyuncu olarak eşlik ediyor. Filmin yönetmenliğini ise Tolga Baş üstleniyor.

NEARLYWEDS – NEREDEYSE EVLİ

Tür: Romantik Komedi
Süre: 90 Dakika
Yapım Yılı: 2013
Yönetmen: Mike Griffiths
Oyuncular: Danielle Panabaker, Britt Irvin, Jessica Parker Kennedy ve Naomi Judd
Ses: Belli değil
Altyazı: Belli değil
Ekran: Belli değil
Ekstralar: Belli değil
BO Barkod: 8697762826591
Lisans Sahibi:  D Productions, Myriad
Sınıflandırma: Belli değil
Üç arkadaş en büyük hayallerini gerçekleştirmeye çok yaklaşmışlardır; muhteşem bir düğün…
Düğün gerçekleştikten sonra ise hayalleri, hayal kırıklığına dönüşecektir.  Rahibin kıydığı nikâhın yasal sayılabilmesi için eksik kalan belgelerin tamamlanması gerekmektedir…

EVERYTHING’S FINE (Tout est parfait) – HERŞEY YOLUNDA

Tür: Dram
Süre: 118 Dakika
Yapım Yılı: 2008
Yönetmen: Yves Christian Fournier
Oyuncular: Maxime Dumontier,  Chloé Bourgeois ve Maxime Bessette
Ses: Fransızca 2.0 – Türkçe 2.0
Altyazı: Türkçe
Ekran: 1.77 Geniş Ekran
Ekstralar: Fragman
DVD Barkod: 8697762826607
Lisans Sahibi: D Productions, Seville
Sınıflandırma: Belli Değil
Yves Christian Fournier’in bu ilk uzun metrajlı filmi, birbirinden ayrılmayan beş arkadaştan dördünün intiharı sonucu hayatta kalan bireyin yaşadıklarını ama asıl olarak içine kapandığı kendi dünyasında olan bitenleri anlatıyor. Film hem Maxime Dumontier tarafından incelikle canlandırılan başkarakteri hem de yakınlarını kaybeden diğer karakterleri aracılığı ile bir trajedinin sonrasına odaklanıyor ve bunu yaparken de trajedinin büyüklüğüne karşın öfkeyi, yalnızlığı, korkuyu ve şaşkınlığı oldukça sessiz ve dokunaklı bir biçimde aktarıyor.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (15. hafta):
Nuh'un Gemisi -Noah's Ark (2024) Bodrum Seferi (2024) Omen: İlk Kehanet - The First Omen (2024) Vincent Ölmeli - Vincent Must Die (2024)
Arşivden Seçkiler:
Kırmızı Başlıklı Kız ve Bizim Kahramanlar (2023) En Sevdiğim Kumaş - My Favorite Fabric (2019) Lal (2014) Tanrının Unuttuğu Yer - Godland (2023) Öldür Beni (2009) Niko: Yıldızlara Yolculuk / Niko: Lentajan Poika - Niko & The Way to the Stars (2009)

Leave a comment