UMUT ÜZÜMLERİ

Tür: Dram
Süre: 126 Dakika
Yapım Yılı: 2013
Yönetmen: Tunç Okan
Oyuncular: Ahmet Mekin, Yetkin Dikinciler ve Altan Erkekli
Ses: Belli Değil
Altyazı: Belli Değil
Ekran: Belli Değil
Ekstralar: Belli Değil
DVD Barkod: 8697762826324
VCD Barkod: 8697762826331
Lisans Sahibi: Rönesans Film
Sınıflandırma: Belli Değil
Anadolu’nun küçük bir köyünde çorak topraklarını bir toptancıya kaptırmak üzere olan Rumen köylü halkı, kurtuluş için bir çare bulmaya çalışmaktadır. Bu esnada köye henüz tayini çıkan öğretmen zamanla işleri değiştirecektir. Köylüler çorak topraklarını canlandırabilmek için planladıkları sulama projesi için topraklarını ipotek ettirerek zengin tüccara borçlanmışlardır. Ancak borçlarını ödeyemeyince tüccar bu topraklara yeni bir yerleşim alanı oluşturmaya karar verir. Bunu durdurmaya çalışan köylüler köy muhtarı ve yeni gelen öğretmenin önderliğinde büyük bir mücadeleye girişerek topraklarını kurtarmaya çalışacaklardır.

‘Otobüs’ ve ‘Fikrimin İnce Gülü-Sarı Mercedes’ filmleriyle unutulmazlar arasına giren Tunç Okan’ın yirmi yıl aradan sonra sinemaya döndüğü filminin başrollerinde Ahmet Mekin, Yetkin Dikinciler ve Altan Erkekli gibi başarılı isimler bulunuyor.

GERİYE KALAN

Tür: Romantik Dram
Süre: 97 Dakika
Yapım Yılı: 2013
Yönetmen: Çiğdem Vitrinel
Oyuncular: Devin Özgür Çınar,  Birsen Dürülü ve  Burak Tamdoğan
Ses: Belli Değil
Altyazı: Belli Değil
Ekran: Belli Değil
Ekstralar: Belli Değil
DVD Barkod: 8697762826348
Lisans Sahibi: Firuz Film
Sınıflandırma: Belli Değil
7 yıldır evli olan Sevda’nın güzel ve düzenli dünyası, kocası Cezmi’nin kendisini aynı hastanede çalışan Zühal’le aldattığını fark etmesiyle sarsılır. Cezmi’yle olan evliliği Sevda’nın hayattaki en büyük başarısıdır. Cezmi onun koruyucusu, güvencesi, sosyal ve duygusal sığınağıdır. Yalnız kalmaktan, küçük kızını babasız büyütmekten, evini ve gelecek hayallerini kaybetmekten korkar. “Öteki kadın” Zuhal ise birkaç yıl önce kocasından ayrılmış, 10 yaşında hasta bir oğlan çocuğuyla yalnız kalmıştır. Bütün yalnız kadınlar gibi yetersiz bir zaman ve enerjiyi çok fazla şey arasında paylaştırmaya, ayakta durmaya çalışır.
Cezmi, Zühal’in endişeli ve yorgun hayatına beklenmedik bir heyecan, özlediği bir cinsellik ve erkeklerin sağlayabildiği türden bir güvenlik duygusu getirir. Sevda annesinin de öğüdüyle, Cezmi’ye hiçbir şey sezdirmeden evindeki saat gibi düzeni sürdürmeye devam ederken, aynı ev kadını titizliğiyle Zühal’in peşine takılır. Evine bile girmeyi başararak onun günlük alışkanlıklarını, düzenini, saatlerini öğrenir. Her geçen gün Cezmi’nin kendisini bu ilişkiye biraz daha kaptırışını izler. Zuhal’in eski kocası Mustafa’nın, karısını yeniden kazanmak için geri dönüşüyle üçlü arasındaki nazik denge tamamen alt üst olacak ve şiddet yüklü bir sona sürükleneceklerdir.

HİTİTYA: MADALYONUN SIRRI

Tür: Çocuk filmi
Süre: Belli Değil
Yapım Yılı: 2013
Yönetmen: Ulaş Şimsek ve Cengiz Deveci
Oyuncular: Berke Zincidi, Egemen Zincidi, Nehir Çağla, Gürkan Uygun, Ebru Cündübeyoğlu ve Serra Yılmaz
Ses: Belli Değil
Altyazı: Belli Değil
Ekran: Belli Değil
Ekstralar: Belli Değil
DVD Barkod: 8697762826171
VCD Barkod: 8697762826188
Lisans Sahibi: İnka
Sınıflandırma: Genel İzleyici Kitlesi
Alaz, Yaman ve Nehir birbirinden sevimli ve meraklı üç kardeştir. Bu üç kardeşin babası arkeolog bilim-adamıdır; fakat özel güçlere sahip annelerinden ayrı büyütülmüşlerdir. Bu meraklı üç kardeş bir gün gizli bir keşif yaparak paralel evrende yer alan Hititya medeniyetine geçerler. Buradaki en önemli amaçları annelerine kavuşmak için kötülükler diyarının efendisiyle zorlu bir mücadeleye gireceklerdir.

Filmin başrollerini küçük oyuncular Berke Zincidi, Egemen Zincidi, Nehir Çağla paylaşırken kadroda onlara Gürkan Uygun, Ebru Cündübeyoğlu, Serra Yılmaz, Avni Yalçın, Deniz Özerman ve Bruno Eyron gibi ünlü isimler eşlik ediyor. Fantastik bir çocuk filmi olan yapımın yönetmen koltuğunda ise Ulaş Şimsek ve Cengiz Deveci oturuyor.

WELCOME TO THE PUNCH – BÜYÜK TUZAK

Tür: Aksiyon
Süre: 99 Dakika
Yapım Yılı: 2013
Yönetmen: Eran Creevy
Oyuncular: James McAvoy, Mark Strong ve Andrea Riseborough
Ses: Belli Değil
Altyazı: Türkçe
Ekran: Belli Değil
Ekstralar: Belli Değil
DVD Barkod: 8697762826355
Lisans Sahibi: Im Global
Sınıflandırma: Belli Değil
IMDB Puan: 6.1
Polis dedektifi Max Lewinsky (McAvoy) azılı bir gangster olan Jacob Sternwood’u (Strong) bir kez elinden kaçırmıştır. Kanun kaçağının oğlunun yaralı olarak hastaneye kaldırıldığını duyunca bir plan yapar. Babası, ağır yaralı oğlunu görmenin bir yolunu bulacak ve mutlaka hastaneye gelecektir. Genç dedektif bu sefer avını elinden kaçırmamaya yeminlidir.
2008 tarihli “Wanted”da Angelina Jolie’yle başarılı bir ekip oluşturan James McAvoy’a son yıllarda hem Sherlock Holmes’de hem de Robin Hood’da kötü adam olarak izlediğimiz Mark Strong eşlik ediyor.

KNIFE FIGHT – BÜYÜK OYUN

Tür: Dram
Süre: 100 Dakika
Yapım Yılı: 2012
Yönetmen: Bill Guttentag
Oyuncular: Julia Bowen, Jamie Chung ve Rob Lowe
Ses: Belli Değil
Altyazı: Türkçe
Ekran: Belli Değil
Ekstralar: Belli Değil
DVD Barkod: 8697762826362
Lisans Sahibi: Myriad
Sınıflandırma: Belli Değil
IMDB Puan: 4.5
Kriz yöneticisi Paul Turner, politikacılar tarafından en aranan insandır. Vali Larry Becker’ın genç yardımcısıyla olan uzun süreli ilişkisi örtbas edilemeyince ve Senatör Stephen Green’in masözü yaşadıkları cinsel ilişkiyi açık etmekle tehdit edince, iki politikacı da Paul’e bunlara bir kılıf uydurması için başvurur. Paul dünyayı kurtaran bir adam değildir ama onları kurtarabilecek yetenektedir.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (16. hafta):
Nûfer (2024) Çılgın Yolculuk - Lahazat Lazeeza (2024) Kimsesiz (2024) Bulanık (2024) Robot Düşleri - Robot Dreams (2024) Meraklı Kedinin 10 Yaşamı - 10 Lives (2024) Aşk Filmi (2024) Arap Kadri (2024) Dali'yi Beklerken (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 1 (Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 (2024) Demon Slayer - To the Hashira Training (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 2 - Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 (2024) Tutsak Abigail - Abigail (2024) İç Savaş - Civil War (2024)
Arşivden Seçkiler:
Ömer - Omar (2014) Avcı: Kış Savaşı - The Huntsman: Winter’s War (2016) Star Wars: Güç Uyanıyor - Star Wars: The Force Awakens (2015) Küçük Vampir - The Little Vampire (2017) Annis Ölüm Gecesi (2022) Büyük Budapeşte Oteli - The Grand Budapest Hotel (2014)

Leave a comment