SILVER LININGS PLAYBOOK – UMUT IŞIĞIM

Tür: Romantik Komedi – Dram
Süre: 122 Dakika
Yapım Yılı: 2012
Yönetmen: David O. Russel
Oyuncular: Bradley Cooper, Jennifer Lawrence ve Robert De Niro
Ses: Belli Değil
Altyazı: Türkçe
Ekran: Belli Değil
Ekstralar: Belli Değil
DVD Barkod: Belli Değil
VCD Barkod: Belli Değil
Lisans Sahibi: D Productions, Weinstein
Sınıflandırma: Belli Değil
IMDB Puan: 8.0

Geçen yılın en çok konuşulan, “En İyi Kadın Oyuncu” dalında Oscar ödülünü kazanan bol ödüllü Silver Linings Playbook – Umut Işığım, dram ve komedinin iç içe geçtiği bir film. Eski bir tarih öğretmeni olan Pat Salitano (Bradley Cooper), yaşamında değer verdiği her şeyi bir günde yitirmiş bir adamdır. Yaşadığı ciddi bir travma sonrası bir sinir krizi geçirince, mahkeme kararı ile sekiz ay rehabilitasyon merkezinde tedavi görür. Çıktıktan sonra hayatını düzene koymak şartıyla ailesinin evine geri yerleşen Pat’in yegane amacı düzgün bir adam olup, işini geri almak ve karısı Vicky’yi bu sayede geri kazanmaktır.

Fakat durum Pat için sandığından daha zor olacaktır. Bir yemekte, aile dostu Tiffany ile karşılaşan Pat, genç kadınla eski eşine ulaşmak amacıyla yakınlaşır. Bir ‘iyilik’ karşılığı Pat’e yardım teklif eden Tiffany, her ikisi içinde umut ışığı olacak yeni bir kapı açacaktır…

G.D.O. KARAKEDİ

Tür: Komedi
Süre: 97 Dakika
Yapım Yılı: 2012
Yönetmen: Murat Aslan
Oyuncular: Şafak Sezer, Volkan Başaran, Serkan Şengül ve Demet Bölükbaşı
Ses: Belli Değil
Altyazı: Belli Değil
Ekran: Belli Değil
Ekstralar: Belli Değil
DVD Barkod: 8697762826003
VCD Barkod: 8697762826010
Lisans Sahibi: Setra Film
Sınıflandırma: Belli Değil

İstanbul’un eski semtlerinden olan Balat’ta yaşayan ve kendi yağlarıyla kavrulan üç kardeş, taksicilikle hayatını kazanan Gürkan, pilavcılık yapan Orhan ve iflah olmaz biçimde aşık olan Duran… Herkes gibi yaşam mücadelelerini sürdürürken, sıradan dertlerini de çözmeye çalışan bu üç kardeşin hayatı bir gün başlarına gelen bir kazanın yol açtığı, cinayet, mafya, kız kaçırma üç geniyle allak bullak olur.

Bolca yanlışlıklar komedyası ve aksiyon dolu sahnelerin olacağı filmin senaryosu Şafak Sezer’e ait. Yönetmen koltuğunda ise Maskeli Beşler serisi ile tanınan Murat Aslan oturuyor.

Başrolde Şafak Sezer’i seyredeceğiniz filmin kadrosunda Volkan Başaran, Serkan Şengül, Demet Bölükbaşı, Erdem Akakçe, Şener Kökkaya gibi isimler de yer alıyor..

OĞLUM BAK GİT

Tür: Komedi
Süre: 96 Dakika
Yapım Yılı: 2012
Yönetmen: Kamil Çetin
Oyuncular: Yavuz Seçkin, Metin Yıldız ve Esra Sönmezler
Ses: Belli Değil
Altyazı: Belli Değil
Ekran: Belli Değil
Ekstralar: Belli Değil
DVD Barkod: Belli Değil
VCD Barkod: Belli Değil
Lisans Sahibi: Motec Film
Sınıflandırma: Belli Değil

Taksici Orhan’ın ömrü boyunca başına sürekli aksilikler, terslikler gelmiştir. Hayatta her şey onun aleyhine işler, tam yoluna girdi derken son anda bir şanssızlık yine onu bulur. Kürşat ve Teoman ise ona yardımcı olmaya çalışan en yakın dostlarıdır fakat üçü de ne yapsa işe yaramaz. En sonunda bilime başvururlar. Kişisel Gelişim Uzmanı Figen’e ulaşan Orhan profesyonel destek almaya kararlıdır. Fakat çözüm bulmak için kapısını çaldığı Figen onun başına daha çok bela açacaktır. Zira mafya lideri olan eli kanlı babası Figen’i zorla evlendirmek istemektedir. Figen de tek kaçış yolu olarak ayaküstü bir yalan uydurur ve Orhan’a aşık olduğunu, hatta sözlendiğini babasına söyler. Şimdi Orhan hiç ummadığı hesapların ve en trajikomik olayların içinde kalacaktır.

İnternette izlenme rekorları kıran, “Oğlum Bak Git” videosundan yola çıkılarak çekilen filmin yönetmenliğini Kamil Çetin üstlenirken kadroda başrol Yavuz Seçkin’in yanı sıra Esra Sönmezer, Metin Yıldız, Veysel Diker, Orhan Aydın ve Selahattin Taşdöğen yer alıyorlar.

N’APCAZ ŞİMDİ

Tür: Komedi
Süre: 96 Dakika
Yapım Yılı: 2012
Yönetmen: Özgür Özberk
Oyuncular: Ufuk Özkan, Özge Özberk ve Ebru Kocaağa
Ses: Belli Değil
Altyazı: Belli Değil
Ekran: Belli Değil
Ekstralar: Belli Değil
DVD Barkod: 8697762826027
VCD Barkod: 8697762825914
Lisans Sahibi: Özgür Yapımlar
Sınıflandırma: Belli Değil

Nalan ve Toygar dillere destan bir aşkla evlenmişlerdir fakat fazla zaman geçmeden bu evlilik bir kabusa dönüşür. Toygar da kaçışı metresi Alev ile yaşadığı yasak aşkta bulur! Bir yandan hayatı kendisine dar eden karısı ve evlilik düzeni diğer yandan, Alev ile olan ilişkisinin açığa çıkma ihtimali Toygar’a sonunu kestiremediği karmaşık planlar yaptıracaktır. Tam da karısına yüklü miktar bir hayat sigortasının yaptırıldığını öğrendiği gün, kendisine hazırlanan sürpriz parti hassas planları bozacaktır!

Yapımcılığını Özge ve Özgür Özberk kardeşlere ait “Özgür Yapımlar” adlı firmanın üstlendiği filmin yönetmen koltuğunda da da Özgür Özberk otururken filmin başrollerini Ufuk Özkan, Özge Özberk ve Ebru Kocaağa paylaşıyor…

NOBODY WALKS – MİSAFİR

Tür: Dram
Süre: 83 Dakika
Yapım Yılı: 2012
Yönetmen: Ry Russo-Young
Oyuncular: John Krasinski, Olivia Thirlby ve Rosemarie DeWitt
Ses: İngilizce 5.1 – Türkçe 2.0
Altyazı: Türkçe
Ekran: Belli Değil
Ekstralar: Çıkartılmış Sahne – Scorpio (Martine’in Kısa Filmi)  – Yönetmen Ry Russo-Young İle Söyleşi – Olivia Thirlby İle Söyleşi – AXS TV: Filme Bir Bakış – Fragman
DVD Barkod: 8697762825969
Lisans Sahibi: D Productions, Myriad
Sınıflandırma: Belli Değil
IMDB Puan: 5.1

Senaryosunu “Girls” dizisinin senaristi Lena Dunham’ın yazdığı 2012 Sundance Film Festival’inde prömiyeri yapılan ve Jüri Özel Ödülü kazanan ve ülkemizde If Iistanbul bağımsız Filmler Festivali’nde de gösterilen Nobody Walks – Misafir, bastırılmış duygu ve arzularımızı konu alan zeki, incelikli ve ateşli bir yolculuk.
Genç bir sanatçı olan Martine New York’tan Los Angeles’a taşındığında uzaktan aile dostu olan bir ailenin yanına yerleşir. Baba Peter, terapist karısı Julie’nin ricası üzerine Martine’in kısa filmindeki ses tasarımını tamamlamasına yardım edecektir. Martine böylece mükemmel gibi görünen bu iki çocuklu Güney Kaliforniyalı ailenin içine girer. Fakat gelişi gökten düşen yıldırım gibi aileyi sarsar. Gizli ve bastırılmış arzu ve duygular su yüzüne çıkar. Senaryosu You Won’t Miss Me’nin genç yönetmeni Ry Russo Young ve bağımsız film-severlerin yakından takip ettiği Lena Dunham tarafından yazılan film kendimizi her bir karakterin yerine koyabilmemizi sağlayarak kolaycı ‘son’lar veya ‘kötü adamlar’ yerine gerçek insan ilişkilerinin karmaşık dünyasını ustalıkla sorgulatıyor.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (15. hafta):
Nuh'un Gemisi -Noah's Ark (2024) Bodrum Seferi (2024) Omen: İlk Kehanet - The First Omen (2024) Vincent Ölmeli - Vincent Must Die (2024)
Arşivden Seçkiler:
Avcı’nın İntikamı - The Hunter’s Prayer (2017) Muallim (2021) Şampiyonlar - Campeones (2019) Güneş Tepedeyken - Zvizdan – The High Sun (2015) Kikoriki: Yenilmez Takım - Kikoriki: Team Invincible (2014) Hayvan Krallığı - The Animal Kingdom (2024)

Leave a comment