KILLER JOE – KATİL JOE

Tür: Dram-Komedi-Suç
Süre: 102 Dakika
Yapım Yılı: 2012
Yönetmen: William Friedkin
Oyuncular: Matthew McConaughey, Emile Hirsch ve Juno Temple
Ses: İngilizce 5.1 / Türkçe 2.0
Altyazı: Türkçe
Ekran: 1.85:1 Geniş Ekran
Ekstralar: Belli Değil
DVD Barkod: 8697762825532
VCD Barkod: Belli Değil
Bas-Oynat Barkod: Belli Değil
Lisans Sahibi: D Yapım, Myriad
Sınıflandırma: Şiddet / Cinsellik / Olumsuz Örnek / 18+
IMDB Puanı: 6.8

22 yaşında ve uyuşturucu satıcısı olan Chris’in annesi, ondan gizlice uyuşturucu zulasını çalar. Chris’in canını kurtarması için en kısa zamanda 6.000 Dolar bulması gerekmektedir. Babası Ansel’e akıl danışan Chris, annesinin hayatı üzerine bir plan yapar. Herkesin nefret ettiği üvey annesinin yüklü miktarda bir hayat poliçesi vardır; alabildikleri takdirde bu para hem hepsini zengin etmeye ve hem Chris’in borcunu ödemeye yetecektir. Tek sorun Sharla’nın hayatta olmasıdır!

Hem polis olan hem de kiralık katillikle hayatını kazanan Joe Cooper, Sharla’yı öldürmeyi kabul eder. Ama prensip olarak 25.000 Dolar da nakit ister. Tam plan parasızlıktan yatmak üzereyken olan biteni uzaktan seyreden Chris’in kız kardeşi Dottie’yi fark eder. Başta parası karşılığında rehine aldığı kıza daha sonra git gide aşık olacağını ise hesaba katmamıştır…

Usta sinemacı William Friedkin’in yönetmenliğini üstlendiği filmin senaryosu da, orijinal oyunun da sahibi olan Tracy Letts’e ait. 2012 Filmekimi programında yer alan ve dram-komedi-suç ekseninde ilerleyen filmin baş rollerini ise Matthew McConaughey, Emile Hirsch ve Juno Temple paylaşıyor.

MARLEY

Tür: Belgesel
Süre: 144 Dakika
Yapım Yılı: 2012
Yönetmen: Kevin Macdonald
Oyuncular: Bob Marley, Ziggy Marley ve Jimmy Cliff
Ses: İngilizce 5.1
Altyazı: Türkçe
Ekran: 16×9 Geniş Ekran
Ekstralar: Belli Değil
DVD Barkod: Belli Değil
Lisans Sahibi: D Yapım,  Fortissimo
Sınıflandırma: Olumsuz Örnek / 7+13a
IMDB Puanı: 7.8

Asıl adı Robert Nesta Marley olan unutulmaz sanatçı REGGAE müziğini tüm dünyaya duyuran en önemli isimlerden biridir. Büyük bir kesim tarafından bu tür müziğin kralı olarak ifade edilen Bob Marley söz yazarı, şarkıcı ve gitaristtir. Şarkıları daha çok politik içeriklidir. En popüler şarkılarından olan “get up stand up” sosyal karmaşayı konu edinir. “No Woman No Cry” gibi politik olmayan içerikli şarkıları da vardır.

Birleşmiş Milletler Barış Madalyası 1978’de Afrika insanına yapılan insancıl yardımlara şarkılarıyla destek olduğu için Bob Marley’e verilmiştir.

1977’de futbol oynarken ayak başparmağında açılan bir yaradan dolayı deri kanserine yakalanmıştır. Ayağının kesilmesini dini inançlardan dolayı reddeden Marley 1981 yılında ağırlaşmıştır ve son günlerini ülkesi Jamaika da geçirmek için Almanya’dan ülkesine dönerken durumu kritikleşince uçağı Miami’ye inmiştir ve Miami de 36 yaşında hayatını kaybetmiştir. Ölmeden önceki ay kendisine ülke katkılarından dolayı Jamaika’nın en büyük ödülü olan MERİT ödülü verilmiştir ama almaya ömrü yetmemiştir. Belki bedeni değil ama unutulmaz eserleri büyük manevi değer taşıyan yardım çalışmaları ve dimdik ayakta duran adıyla dünya müziğinin en önemli efsanelerinden biridir

CHAINED – TUTSAK

Tür: Korku
Süre: 94 Dakika
Yapım Yılı: 2012
Yönetmen: Jennifer Lynch
Oyuncular: Vincent D’Onofrio,  Eamon Farren ve Julia Ormond
Ses: İngilizce 5.1 / Türkçe 2.0
Altyazı: Türkçe
Ekran: 2.40:1 Geniş Ekran
Ekstralar: Mary’nin Cinayeti – Alternatif Versiyon
DVD Barkod: 8697762825686
Lisans Sahibi: D Yapım, Myriad
Sınıflandırma: Belli Değil
IMDB Puanı: 6.2

Sekiz yaşındaki Tim ve annesi Sarah sinemadan eve dönerken Bob isminde psikopat bir taksi şoförü tarafından kaçırılır. Bu Tim ve annesinin beraber son yolculukları olacaktır. Bob, çocuğun annesini öldürür ve Tim’i tutsak alır. Cinayetlerine devam eden Bob, her cinayet sonrası etrafı küçük Tim’e temizlettirir. Birkaç başarısız kaçma girişiminden sonra Tim’i sadece evin içerisinde gezinebileceği uzunlukta bir zincire bağlar. Tim’in ismi artık Rabbit olmuştur. Seneler geçtikçe Bob Rabbit’e anatomi ve insan davranışları dersi vermeye başlar. Ergenliğe girdikten sonra Bob tarafından kendi cinayet serisine başlamak için baskı gören Rabbit’in önünde iki yol vardır: ya Bob’un ayak izlerini takip edip bir seri katil olacaktır, ya da son bir kez özgürlüğe kaçmayı deneyecektir

DON’T LOOK FOR ME – BENİ ARAMA

Tür: Gerilim
Süre: 80 Dakika
Yapım Yılı: 2004
Yönetmen: Tilman Zens
Oyuncular: Lea Mornar,  Udo Schenk ve Stipe Erceg
Ses: İngilizce Belli Değil / Türkçe 2.0
Altyazı: Türkçe
Ekran: 1.85:1 Geniş Ekran
Ekstralar: Belli Değil
DVD Barkod: Belli Değil
Lisans Sahibi: D Yapım, Seville
Sınıflandırma: Şiddet/7+
IMDB Puanı: 6.0

Anna, patronu Lewin adına çalışan bir kiralık katildir. Kendini suçlu değil ama işinin verdiği gizlilik yüzünden yalnız hissetmektedir. Lewin güvenebileceği tek kişidir.Başka bir göreve daha hazırlanırken basit bir otel çalışanı olan Lino ile tanışır. Lino’nun kibarlığı ve kendinden eminliği onu çok etkiler. Geceyi beraber geçirirler, ancak Anna onu terkeder. Anna ilişkiden kaçmaktadır.Bir sonraki kurbanı ise Anna’nın kendine zarar vereceğini hisseder. Yeni kurban da, yaptığı işi bırakmaya çalışan bir kiralık katildir. Lewin bu gerçeği Anna’dan saklamıştır, ancak Anna zoraki kurtulur. Yaralanmış ve Lewin’e de güvenini kaybetmiş şekilde Lino’nun kaldığı yere sığınır. Lino kayıtsız şartsız onu yanına kabul eder ve kendisine güvenmesini ister. Lewin, Anna’yı Lino’nun yerinde bulur ve onu görevini bitirmesi için zorlar. Anna’nın başka seçeneği kalmamıştır. Anna, görevini tamamlar. Lewin’in bir sonraki kurbanı ise Lino olacaktır…

GOING THE DISTANCE: CANADIAN PIE
KANADA PASTASI

Tür: Komedi
Süre: 93 Dakika
Yapım Yılı: 2004
Yönetmen: Mark Griffiths
Oyuncular: Christopher Jacot, Joanne Kelly ve Shawn Roberts
Ses: İngilizce 5.1 – 2.0 / Türkçe 2.0
Altyazı: Türkçe
Ekran: 1.85 geniş ekran Christopher Jacot
Ekstralar: Yok
DVD Barkod: Belli Değil
Lisans Sahibi: D Yapım, Seville
Sınıflandırma: Belli Değil
IMDB Puanı: 5.3

Nick, kız arkadaşının bir müzik festivali için yaz aylarında Toronto’da olmak için onu terk ettiğini öğrenince, onun yanında olabilmek ve daha önemlisi kalbini yeniden kazanabilmek için bu Kanada’ya gitmeye karar verir.

Arkadaşlarıyla birlikte sürprizlerle dolu bir yolculuk yaşarlar.

STRANGERS – İKİ YABANCI

Tür: Dram – Romantik
Süre: 80 Dakika
Yapım Yılı: 2007
Yönetmen: Erez Tadmor
Oyuncular: Liron Levo,  Lubna Azabal ve Abdallah El Akal
Ses: İngilizce Belli Değil / Türkçe 2.0
Altyazı: Türkçe
Ekran: 16×9 Geniş Ekran
Ekstralar: Belli Değil
DVD Barkod: Belli Değil
Lisans Sahibi: D Yapım, Mars Film
Sınıflandırma: Cinsellik/13+
IMDB Puanı: 6.6

Film, Dünya Kupası finalleri sırasında Berlin metrosunda tesadüfen tanışan, kibutzda yaşayan bir İsrailli ile Paris’te yaşayan bir Filistinli’nin altı günlerini anlatır.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (13. hafta):
Arap Kadri ve Tarzan (2024) Sahipsiz - Surrogate (2024) Cin Günü (2024) Riki Rhino: Kahraman Kanatlar - Riki Rhino The Bird Kingdom (2024) Lassie: Yepyeni Bir Macera - Lassie: A New Adventure (2024) Oldboy (2024) Winnie The Pooh: Kan ve Bal II - Winnie The Pooh: Blood and Honey II (2024) Güneşi Söndürmem Gerek (2024) Hayalet Avcıları: Ürperti - Ghostbusters: Frozen Empire (2024)
Arşivden Seçkiler:
Annabelle: Kötülüğün Doğuşu - Annabelle: Creation (2017) YANGIN YERİ / WILDLIFE (2019) Babamın Penguenleri - Mr. Popper’s Penguins (2011) Spotlight (2016) Sessiz Ev - Silent House (2013) Aykut Enişte (2019)

Leave a comment