ERKEKLERİ “NÜ” ÇEKEN KADINLARIN
TÜRKİYE’DE SERGİ AÇMA
 HAYALLERİ GERÇEK OLDU!

kadıNgözÜyle fotoğraf grubu, “nü” sergisini KATS Sahne’de açıyor…

“Erkek sanatçı, kadın model” hegemonyasına karşı bir duruş sergilemek isteyen kadıNgözÜyle fotoğraf grubunun, Türkiye’de sergi açma hayalleri KATS Sahne’de gerçekleşiyor! Türkiye’de fotoğraflarını sergileyecek bir salon bulamayan kadıNgözÜyle’nin, erkek modellerin fotoğraflarından oluşan “nü” sergisi, 6 – 20 Aralık 2016 tarihleri arasında Türkiye’de ilk kez KATS Sahne’de sergilenecek.    

Fotoğrafçı Niko Guido’nun danışmanlığında kurulan kadıNgözÜyle fotoğraf grubu Türkiye’de bir tabuyu yıktı ve ilk kez, kadınlar bir araya gelerek erkek modellerle “nü”yü yorumladılar. Dört yıl süren çalışmaları sonucunda ortaya çıkan eserlerini Kasım ayı başında Fransa’nın Nancy şehrinde sergileyen grubun en büyük arzusu, bir gün Türkiye’de de fotoğraflarını sergileme izni alabilmekti.

Türkiye’de fotoğraflarını sergileyebilmek için sergi salonu arayışında bulunmalarına rağmen hiçbir sergi salonundan olumlu yanıt alamayan kadıNgözÜyle fotoğraf grubuna güzel haber sonunda KATS Sahne’den geldi. Nü fotoğraf tarihinde egemen olan “erkek sanatçı, kadın model” hegemonyasına karşı bir duruş sergilemek isteyen kadıNgözÜyle fotoğraf grubunun eserleri, Aralık ayı başında Türkiye’de ilk kez KATS Sahne’de sergilenecek.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (15. hafta):
Nuh'un Gemisi -Noah's Ark (2024) Bodrum Seferi (2024) Omen: İlk Kehanet - The First Omen (2024) Vincent Ölmeli - Vincent Must Die (2024)
Arşivden Seçkiler:
Queen of Katwe (2017) İnce Buz Kara Kömür - Black Coal Thin Ice (2014) Kızkaçıran (2016) Fulya (2021) Muhalif Başkan (2013) Dragon Ball Super: Super Hero (2022)

Leave a comment