Türkiye’de ilk kez kadınların banka soyma macerasının anlatıldığı ve Meltem Cumbul, Özge Ulusoy, Esra Dermancıoğlu, Filiz Ahmet’in başrollerini paylaştığı “Kadın İşi Banka Soygunu”nun özel gösterimi Beren Saat, Kenan Doğulu, Sinem Kobal, Aras Bulut İynemli, Derya Şensoy, Tuğba Coşkun, Bennu Gerede, Güven Kıraç, Engin Öztürtk, Oben Budak, Esin Övet, Güneri Cıvaoğlu, Oya Aydoğan, Mustafa Alabora, Hakan Baş, Pelin Karahan, Hatice Aslan, Sarp Akkaya, Sait Genay, Selen Öztürk, Sumru Yavrucuk, Tolga Örnek, Uğurkan Erez, Yaşar Gaga, Yüksel Aksu, Zafer Algöz, Nevra-Murat Serezli, Murat Şeker, Elif Dağdeviren, Birol Güven, Berna Sağlam, Banu- Timur Savcı katılımıyla Alkent Cinecity Etiler’de gerçekleşti! Film gösteriminden sonra o gece için organize edilen partiye de katılan davetliler, eğlencenin ve müziğin doyasıya tadını çıkardı.  

TAFF Pictures’ın yapımcılığında 17 Ocak’ta sinemaseverlerle buluşan “Kadın İşi Banka Soygunu”; farklı nedenlerle hayal kırıklığına uğramış, kalpleri kırık 4 kadının, kendileri için göze alamayacakları riskleri, şartlar ne olursa olsun birbirleri için göze alarak kalkıştığı banka soygunu macerasını anlatıyor. Başlarına ne geleceğini düşünmeksizin, hiçbir koşulda birbirini satmayan 4 kadının sırt sırta verdiği film; gerçek dostlara daha sıkı sarılmanın ne denli önemli olduğunu anlatırken, en zor şartlarda dahi gülecek bir şey bularak hayata tutunmanın önemini de seyirciye eğlenceli bir şekilde hatırlatıyor.

Kocasının onu terk etmesiyle, maddi – manevi çok zor bir dönem geçiren ve iki buçuk yaşındaki oğluyla beraber tekrar annesinin evine dönen Gülay (Meltem Cumbul), bir yandan sağlık sorunlarıyla boğuşurken diğer yandan da kredi borçlarını ödemeye çabalar. Ne yazık ki işler Gülay’ın umduğu gibi gitmez ve ödeyemediği borçlar yüzünden banka, sahibi olduğu küçük tekstil atölyesinin tüm makinelerine el koyar. Hayatının en zor dönemine giren Gülay o kadar çaresizdir ki, en yakın arkadaşları Bilge (Filiz Ahmet), Nihal (Özge Ulusoy) ve Dürdane (Esra Dermancıoğlu) ile dertleştiği gece, kalan tek yolun bir banka soymak olduğunu söyler. Şaka gibi başlayan bu konuşma, 4 arkadaşı sürprizli bir maceranın içine sürükler. Dışarıdan tamamen komediye dönen soygun planı, kendi içlerinde ise bir nevi dostluk ve ilişkiler sınavına dönüşür.

TAFF Pictures’ın yapımcılığını üstlendiği, yönetmenliğini A. Taner Elhan’ın yaptığı, 17 Ocak 2014, Cuma günü beyazperdede sinemaseverlerle buluşacak “Kadın İşi Banka Soygunu”nda Ferit Aktuğ, Erdal Cindoruk, Ayşen İnci, ve Gökçe Eyüboğlu performansıyla göz dolduruyor. İki usta oyuncu Meral Çetinkaya ve Ayten Uncuoğlu’nun da yer aldığı filmde; Sadi Celil Cengiz ile Murat Güven Akpınar konuk oyuncu, Ali Erkin Saltukoğlu ise, çocuk oyuncu olarak izleyici karşısına çıkıyor.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (16. hafta):
Nûfer (2024) Çılgın Yolculuk - Lahazat Lazeeza (2024) Kimsesiz (2024) Bulanık (2024) Robot Düşleri - Robot Dreams (2024) Meraklı Kedinin 10 Yaşamı - 10 Lives (2024) Aşk Filmi (2024) Arap Kadri (2024) Dali'yi Beklerken (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 1 (Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 (2024) Demon Slayer - To the Hashira Training (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 2 - Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 (2024) Tutsak Abigail - Abigail (2024) İç Savaş - Civil War (2024)
Arşivden Seçkiler:
Deniz Seviyesi (2014) Paralel Anneler - Parallel Mothers (2022) AYKUT ENİŞTE 2 (2021) Deliormanlı (2016) Sabah Yıldızı: Sabahattin Ali (2012) Korkuyorum - Beau is Afraid (2023)

Leave a comment