BU FİLM ÇOK KONUŞULACAK
KAÇIŞ İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI
GÖÇMENLERİN MERAKLA BEKLEDİĞİ FİLM 10 NİSAN’DA SİNEMALARDA

TAŞ FİLM’İN yapımcılığını üstlendiği  “KAÇIŞ 1950” isimli sinema filminin İstanbul Galası 2 Nisan’da Feriye sinemasında gerçekleşti.
Atilla Saral, Ercan Saatçi, Engin Çağlar, Salih Keçeci, Hakan Solaker ve Oya Aydoğan başta olmak üzere bir çok ünlü isimlerinde hazır bulunduğu Galada Sanat, Sosyete ve Cemiyet hayatından bir çok renkli simalar katıldı.
Galada Bal-göç derneği de kendi hikayelerini Beyaz Perdeye kazandıran Taş Film adına İhsan Taş’a başarılarından dolayı özel Plaket verdi.

Filmin dış seslerini Hoolywod filmlerini seslendiren usta seslendirme sanatçısı Kadir Özübek okurken, Filmin senaryosu Zülkef Yeşilbahçe’nin “Ata Topraklarından Ana Vatana Anılar” isimli kitabından uyarlanarak hazırlandı.
Gecede misafislerini kapıda karşılayan ve hepsiyle ayrı ayrı ilgilenen  filmin Genel Yönetmeni ve Yapımcısı İhsan Taş “Bizi bu mutlu günümüzde yanlız bırakmayan tüm gönül dostlarıma sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.
Taş sözlerini şöyle sürdürdü;  Sinema sadece para için yapılacak bir iş değildir,  Sinema çok büyük bir özveri ve aşk isteyen bir meslek ve bende sinemaya aşık bir insanım.

Biz üzerimize düşeni yaptık ve çok güzel bir hikayeyi Beyaz Perdeye kazandırdık, bundan sonrası izleyicilerin takdirine kalmış.
Bu filmi tüm göçmen kardeşlerimize ve sinemaseverlere armağan ediyorum. Umarım filmi beğenirler ve kendi hikayelerine sahip çıkarlar en büyük temennim budur” diye konuştu.
Başarılı oyuncu kadrosunun yanı sıra, tamamen profesyonel ekip ve ekipmanlarla çekilen “KAÇIŞ 1950” isimli sinema filmi daha vizyona girmeden TRT’NİN aldığı ender projelerden bir tanesi.

Daha önce Basın Gecesinde tüm ekibine plaket vererek kutlayan ve bu alanda Türkiye’de bir ilki gerçekleştiren genç yapımcı Galada da geri kalan ekibinin plaketini bizzat kendisi verdi.
Filmin Bulgaristan Göçmenlerinin 100. yılına denk gelmesi, filme bambaşka bir anlam katıyor.

KAÇIŞ 1950 KADROSU ŞÖYLE

Oyuncular:

Zeynep Gülmez, Atilla Saral, Burak Kaya, Efe Kopuz, Onur Bayraktar, İlker Gürsoy, Hüseyin Elmalıpınar, Mehmet Vanlıoğlu, Ender Turan, Ali Özkan Dinkçi, Şeyma Erdoğan, Gizem Güpür, Zülkef Yeşilbahçe, Hüseyin Özay, Mustafa Akkeçi, Nail Akkeçi, Aydın Pusa, Berkant Yaman, Gülümser Çeri ve Emrah Doğan’ın yanı sıra 22. Dönem Ak Parti Bursa Milletvekili Faruk Anbarcıoğlu ve Balıkesir Altıeylül Belediye Başkan yardımcısı Mesut Eray
Teknik Ekip:
Yapımcı Firma:   TAŞ FİLM
Genel Yönetmen / Yapımcı: İHSAN TAŞ
Genel Danışman:    METİN YILDIRIM
Senaryo / Yönetmen: İBRAHİM BİÇER
Görüntü Yönetmeni : MAHİR GÜL
Kurgu Yönetmeni:     VOLKAN ADIYAMAN
Sanat Yönetmeni:      OSMAN KIRAT
Genel Koordinatör:     CANAN ÜLGEY
Anlatıcı:              KADİR ÖZÜBEK
Müzik:                 UFUK YILDIRIM
Makyaj:                BİNNUR TAŞCI

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (12. hafta):
Hüddam 4: Ahmer (2024) Evie (2024) Cesur Balina Katak - Katak: The Brave Beluga (2024) Sırrını Biliyorum (2024) Öldüm Bittim (2024) Sevmek Yüzünden (2024) İki Yüzlü (2024) Eflatun (2024) Queen Mary'nin Laneti - Haunting of the Queen Mary (2024) Ölümcül Sır - The Bricklayer (2024) BTOB TIME: Be Together the Movie (2024) Köylüler - The Peasants (2024) Demir Pençe - The Iron Claw (2024)
Arşivden Seçkiler:
Ya Sonra (2011) Thor: Ragnarok (2017) Alev Almış Bir Genç Kızın Portresi - Portrait of a Lady on Fire (2019) Güzel Günler Göreceğiz (2012) El Yazısı (2012) Dunkirk (2017)

Leave a comment