Kabr-i Cin: Mühür

Konu:
1 – Yüzyıllar önce iyi bir cin tarafından Kuran-ı Kerim’den yola çıkılarak, Mısır’da yazılan kitabın, 1915 yılında, yanlış ellere geçmesi, huzurlu bir köy olan Yolçatı’da felâketlerin başlamasına yol açmıştı. Nefret ettiği Kudret Ağa ile evlendirilen Zöhre, sevdiği genç Selim’in intihar etmesiyle, gözdağı verme, intikam duyguları ile dolu olarak büyüyü son çare olarak görür. Görevlendirilen Korucular tarafından asırlardır saklanan kitabı, arkadaşı Hacer ile ele geçiren Zöhre, büyüyü yanlış uygulayınca, Azazel cini serbest kalır ve açıklanamayan kanlı olaylar “Yolçatı Vakkası” olarak tarihteki yerini alır. Bu olayların çözülmesi için aradan 100 yıl geçmesi, son korucu torunu olan Deniz ve arkadaşlarının Yolçatı’ya gitmesi ve daha fazla kan akması gerekmektedir.

2 – Yüzyıllar önce iyi bir Cin tarafından Kuran-ı Kerim’den yola çıkılarak yazılan kitabın, her yüz yılda bir koruyucuları gelmektedir. Bu koruyuculara Bekçi adı verilir. 1365 yılında Demirci yine bir cin vakasını çözmek için Mısır’ın Buhariye şehrine gider. Buhariye valisinin kızının içine cin girmiştir ve çıkartılması gerekmektedir. Bunu yapabilecek tek kişi Demirci’dir. Büyük uğraş sonunda Demirci cini çıkarır. Cin büyük bir intikam yemini eder. Uzun zaman sonra 1915 yılında Zöhre adında bir kız istemediği bir adam olan Kudret Ağa ile evlendirilmek zorunda bırakılır ve bu evliliği öğrenen Zöhre’nin sevdiği çocuk Selim dayanamaz ve intihar eder. O dönemdeki kitabın bekçisi ise Nezir Hoca’dır. Kitabı Kudret Ağa’nın kardeşi Hacer ile birlikte Zöhre çalar ve altından kalkamayacakları bir yükün altına girerler. Kitaptaki bir büyüyü yanlış yaparak Azazel adındaki cini serbest bırakırlar ve başları büyük bir belaya girer. İçinden çıkamayacakları bir beladan, köyü ve köy halkını kurtarmak için çabalayacaklardır fakat bu onlar için kolay olmayacaktır. Yıl 2015 olduğunda, 1915’den kalan lanetin izleri Deniz ve arkadaşlarını da takip edecektir. Deniz, Nezir hocanın torunudur. Arkadaşlarıyla birlikte yemek programı yapmak için Elazığ’ın Yolçatı köyüne gelirler. Köye gelmeleriyle her şey başlar.

Gösterim Tarihi: 22 Nisan 2016
Dağıtım: Cine Film
Yapım: Metronom Yapım
Türü: Korku, Gerilim
Yapım Yılı: 2016
Web Sitesi: http://www.kabricin.com
Yönetmen: Volkan Adıyaman
Senaryo: Volkan Adıyaman, Çoşkun Gündoğdu
Sanat Yönetmeni: Müşerref Zeren
Görüntü Yönetmeni: Hakan Uçar
Işık Şefi: Yusuf Erol
Set Amiri: Murat Yaşar
Kostüm: Sinem Korkmaz, Ayşenur Yiğit
Prodüksiyon: Emre Kalaycıoğlu, Gazi Tokiçin
Yapımcı: Oğuz Sözen, Göktuğ Pehlivan
Cast: Mytime Ajans, Tunay Management, Costantine Ajans, Mızrak Ajans
Oyuncular: Halit Karaata, Sevil Uyar, Burcu Küçük, Orhan Milli, Murat Danacı, Oguz Yağcı, Volkan Başaran, Turgay Başyayla, Bekir Aslantaş, Kenan Yeşildağ, Aylin Kılınçarslan, Erdoğan Özerdem, Tılsım Talu, Halil Demir, Dilek İntepe, Mehmet Vanlıoğlu, Ayşenur Yiğit, Alperen Tayan, Batuhan Pehlivan, Selcuk Yıldız, Tuna Ustabas, Gökçe Markal, Cihan Arıcı, Uğur Ateş

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (12. hafta):
Hüddam 4: Ahmer (2024) Evie (2024) Cesur Balina Katak - Katak: The Brave Beluga (2024) Sırrını Biliyorum (2024) Öldüm Bittim (2024) Sevmek Yüzünden (2024) İki Yüzlü (2024) Eflatun (2024) Queen Mary'nin Laneti - Haunting of the Queen Mary (2024) Ölümcül Sır - The Bricklayer (2024) BTOB TIME: Be Together the Movie (2024) Köylüler - The Peasants (2024) Demir Pençe - The Iron Claw (2024)
Arşivden Seçkiler:
MORBIUS (2022) Büyük Oyun - Big Game (2015) Ninja Kaplumbağalar - Teenage Mutant Ninja Turtles (2014) QUEEN ROCK MONTREAL (2024) Teftiş - The Inspection (2023) Son Çıkmaz - Wrong Place (2022)

Leave a comment