KAAN MÜJDECİ’NİN
“IGUANA TOKYO”SU
VENEDİK FİLM FESTİVALİ KAPSAMINDAKİ
VENICE GAP FINANCING MARKET’A SEÇİLDİ!

İlk filmi “Sivas” ile dünya çapında birçok ödüle layık görülen Kaan Müjdeci’nin ikinci uzun metraj film projesi “Iguana Tokyo”, 76. Venedik Uluslararası Film Festivali kapsamındaki Venice Gap Financing Market’a katılmaya hak kazandı. Sektör profesyonellerini bir araya getirmeyi amaçlayan market; gelecek vaat eden yapımcı ve yönetmenlerin projelerini tamamlamaları için gerekli görüşmeleri gerçekleştirmelerine imkân sağlıyor.

Ödüllü yönetmen Kaan Müjdeci’nin yazıp yönettiği filmi “Iguana Tokyo”, 76. Venedik Uluslararası Film Festivali kapsamında yer alan Venice Gap Financing Market’a seçildi. 30 Ağustos – 1 Eylül 2019 tarihleri arasında 3 gün sürecek olan Venice Gap Financing Market yapımcı ve yönetmenlerin, sektör profesyonelleriyle bir araya gelmeleri ve projelerini tamamlamaları için gerekli görüşmeleri yapabilmeleri adına büyük önem taşıyor. Bu yıl altıncısı gerçekleşecek olan markete “Iguana Tokyo”nun yanı sıra kurmaca ve belgesel alanlarından 27, AR (Sanal Gerçeklik) alanından ise 12 proje seçildi.
Saadet Işıl Aksoy, Ertan Saban ve Deniz Ülkü’nün başrollerini paylaştığı bilim-kurgu filmi “Iguana Tokyo”; sıra dışı hikâyesi ve çekimlerinin büyük bir bölümünün Tokyo’da gerçekleşmesiyle şimdiden merak uyandırıyor. Film, Tokyo’nun merkezindeki küçük evlerinde sanal gerçeklik oyunu M²’yi oynamaya başlayan bir aileyi anlatıyor. Kurallar basittir; kim kazanırsa evi yönetecektir. Oyun zamanla hayatlarının merkezine oturur, kendi gerçekliklerine dönüşür ve hızlıca aile dinamiklerini değiştirir. Oyunda ne derece iyi oynadıklarına bağlı olarak, aile üyelerinin odaları büyür ya da küçülür. Anne, baba ve kızları Tokyo arasında tırmanan tehlikeli gerginliği yalnızca, besledikleri iguana fark eder.

69. Cannes Film Festivali kapsamındaki Cannes Atölye – Cannes L’Atelier’e seçilen toplam 15 proje arasında yer alan “Iguana Tokyo”, Türkiye Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Destekleme Kurulu’dan 1 milyon TL destek fonu almaya hak kazanmıştı. Japonya’da 1974’ten bu yana Kültür Bakanlığı UNIJAPAN kuruluşu tarafından sağlanan Bunka-cho film fonundan da destek alan film, 55. Karlovy Vary Uluslararası Film Festivali kapsamında “Eurimages Lab Project”e katılmıştı. Kaan Müjdeci yazıp yönettiği “Iguana Tokyo”yu “Iguana Tokyo Prologue” adlı bir sanat eserine dönüştürmüş, bu eseri Tokyo Arts and Space Hongo’daki “Compiling Behaviors, Digesting Actions” başlıklı sergide sanatseverlerle buluşmuştu.

Almanya-Türkiye-Japonya ortak yapımı olan, başrollerini Saadet Işıl Aksoy ve Ertan Saban ve Deniz Ülkü’nün paylaştığı “Iguana Tokyo”da Akira Mori de rol alıyor. Kurgusu, “Sarayın Gözdesi” filmiyle “En İyi Film Kurgusu Oscar”ı ödülüne aday gösterilen Yorgos Mavropsaridis tarafından yapılan filmin görüntü yönetmenliğini ise “Altın Ayı” ödülü sahibi “Beden ve Ruh” filminin görüntü yönetmenliğini üstlenmiş olan Máté Herbai üstleniyor. Müziğini Kazuya Nagaya ve Soundwalk’un yaptığı filmin, sanat yönetmenliğini Meral Efe Yurtseven ve Emre Yurtseven, dijital sanat yönetmenliğini ise Ali Demirel üstleniyor. Kaan Müjdeci ve Ryohei Tsutsui’nin yapımcı, Kanat Doğramacı’nın ise ortak yapımcı olduğu filmin yardımcı yapımcıları arasında ise Tatiana Detlofson, Madlen Kamhi, Tanay Abbasoğlu ve Ali Emir Tapan yer alıyor. Çekimleri Tokyo ve İstanbul’da gerçekleştirilen filmin dili ise Japonca ve Türkçe.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (13. hafta):
Arap Kadri ve Tarzan (2024) Sahipsiz - Surrogate (2024) Cin Günü (2024) Riki Rhino: Kahraman Kanatlar - Riki Rhino The Bird Kingdom (2024) Lassie: Yepyeni Bir Macera - Lassie: A New Adventure (2024) Oldboy (2024) Winnie The Pooh: Kan ve Bal II - Winnie The Pooh: Blood and Honey II (2024) Güneşi Söndürmem Gerek (2024) Hayalet Avcıları: Ürperti - Ghostbusters: Frozen Empire (2024)
Arşivden Seçkiler:
Tavşan Peter - Peter Rabbit (2018) İsra & Sihirli Kitap - Isra en Het Magische Boek (2017) Ejderhanı Nasıl Eğitirsin - How To Train Your Dragon (2010) Danışman - The Counselor (2013) Hedefim Sensin (2018) Neşeli Ayaklar 2 - Happy Feet Two (2012)