JÜPİTER’İN UYDUSU – JUPITER’S MOON

1 Aralık’ta CGV Arthouse Salonlarında!
2017 Cannes Film Festivali Yarışma filmi olan JÜPİTER’İN UYDUSU, vazgeçtiğimiz insanlığımıza dair hala bir umut ışığı olduğunu hatırlatan, ödüle doymayan yönetmen Kornel Mundruczo imzalı, dokunaklı bir masal. Mundruczo, önceki yıllarda BEYAZ TANRI filmiyle Cannes Film Festivali Belli Bir Bakış Bölümü En İyi Film Ödülü ve DELTA filmiyle FIPRESCI Ödülü’nün sahibi oldu.
Aryan ve babası, Suriye’den botla Macaristan’a kaçmıştır. Sınıra vardıkları sırada çıkan kargaşada ırkçı bir polis memuru tarafından vurulan 19 yaşındaki Aryan, korku ve dehşet içinde son nefesini vermeye hazırlanırken, götürüldüğü mülteci kampında mucizevi bir şekilde hayatta kalır. Olağanüstü bir şekilde göğe yükselen Aryan’ın mucizelere olan inancı artsa da içine düştüğü olaylarda bu yeteneği bile yeterli olmayacaktır. Aryan, sınırda kaybettiği babasını ararken aynı zamanda içine girmiş olduğu yeni dünyanın zorluklarıyla ve bir yandan da geçmişiyle yüzleşmek zorunda kalacaktır.

BEYAZ TANRI ile Cannes Film Festivali Belli Bir Bakış Bölümü ve DELTA ile FIPRESCI ödüllerinin sahibi Mundruczo’dan umut dolu bir göçmen hikayesi.

Vazgeçtiğimiz insanlığımıza dair, hala bir umut ışığı olduğunu hatırlatan, ödüle doymayan yönetmen Kornel Mundruczo imzalı, dokunaklı bir masal.

KONU: Aryan ve babası, Suriye’den botla Macaristan’a kaçmıştır. Sınıra vardıkları sırada çıkan kargaşada ırkçı bir polis memuru tarafından vurulan 19 yaşındaki Aryan, korku ve dehşet içinde son nefesini vermeye hazırlanırken, götürüldüğü mülteci kampında mucizevi bir şekilde hayatta kalır. Olağanüstü bir şekilde göğe yükselen Aryan’ın mucizelere olan inancı artsa da içine düştüğü olaylarda bu yeteneği bile yeterli olmayacaktır. Aryan, sınırda kaybettiği babasını ararken aynı zamanda içine girmiş olduğu yeni dünyanın zorluklarıyla ve bir yandan da geçmişiyle yüzleşmek zorunda kalacaktır.

Orjinal Adı: Jupiter Holdja
Yapım: Macaristan – Almanya
Yapım Yılı: 2017
Dil: Macarca – İngilizce
Tür: Dram – Bilimkurgu
Süre: 123 dk.
Yönetmen: Kornél Mundruczo
Senarya: Kata Wéber
Oyuncular: Merab Ninidze, Zsombor Jéger, György Cserhalmi, Moni Balsai
Görüntü Yönetmeni: Marcell Rév
Kurgu: David Jancso
Türkiye Hakları: Copyright FİLMARTI Film
Dağıtım: FİLMARTI Film

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (11. hafta):
Ölümcül Oyunlar - Funny Games (2024) Kara Cin Laneti (2024) Tay 2: Ebabil Takımı (2024) Bana Beni Anlat (2024) Nisan (2024) Neandria - Neandreia (2024) Dedektif Conan: Siyah Demir Denizaltı - Detective Conan: Black Iron Submarine (2024) Aile Çıkmazı (2024) Mükemmel Aile (2024) Zavallılar - Poor Things (2024) Adaletin Eli - Red Right Hand (2024) Oppenheimer (2024) Gece Yüzüşü - Night Swim (2024)
Arşivden Seçkiler:
Beyaz Bant - Das Weisse Band - The White Ribbon (2010) Vay Başıma Gelenler 2,5 (2014) 7 - YEDİ (2022) Hızlı ve Öfkeli 7 - Furious 7 (2015) Disco Boy (2023) Ölüm Alfabesi - Ouija (2014)