JOHN WICK 2

10 ŞUBAT’TA TÜRKÇE DUBLAJ ve ALTYAZI SEÇENEKLERİYLE SİNEMALARDA

ADAM. FENOMEN. EFSANE.

Çok sevilen bir tetikçidir.
Her zaman takım elbise giyer.
Karizma ondan sorulur.
Köpeği en yakın dostudur.
Karısından sonra hayatındaki en önemli şey arabası ve köpeğidir. Hedefini 12’den vurur.
Ona dokunursan intikamını alır.
Emekli olma hayellerini hep ertelemek zorunda kalır. DURDURULAMAZ. Hiç bir şey ve hiç kimse onu durduramaz. Gun Fu onun dövüş stilidir.
Namı diğer Baba Yaga ya da Öcü Adam diye bilinir.
Ve o asla KURŞUN GEÇİRMEZ.

HİKAYE HAKKINDA
2014 yılının hit filmi olarak bilinen John Wick’in devam filmi John Wick 2 ile beyazperdeye geri dönüyor.  Emekli tetikçi John Wick’in soluksuz aksiyonu devam ediyor. Kadroya yeni eklenen isimler ile intikam büyüyor ve artık o çok daha sert.
John, emekli olması için yardımcı olan eski iş ortağını tarafından Uluslararası Suikastçiler Birliği’ni ele geçirmek için Roma’ya gitmeye zorlanır. John Wick dünyanın en azılı katilleriyle karşı karşıya kalacaktır. John Wick kendisine haksızlık edenlerden intikamını almak isterken acaba kendi insanlığını koruyabilecek mi?
Filmde Keanu Reeves, Laurence Fishburne, Riccardo Scamarcio, Ruby Rose, Bridget Moynahan, Lance Reddick, Franco Nero, John Leguizamo ve Ian McShane rol alıyor. Yönetmen koltuğunda ise yönetmen koltuğunda Chad Stahelski yer alıyor.
BOWER KING
John Wick’in ikici serisinde Bowery Krallığı diye yeni bir olgu giriyor. Laurence Fishburne tarafından canlandırılan bu karakter New York’un sokaklarında evsiz görünümlü şifreli suikatçilerden oluşan bir topluluğun başı. “Bowery Krallığı bir bir gölge gibi yaşıyor ve biz tam olarak onların ne yaptığını anlayamıyoruz” John Wick silah bulması gerektiğinde Bowery Kralının yardımını istiyor.
Matrix serisinin unutulmaz ikilisi Morpheus ve Neo, John Wick 2 de yeniden bir araya geliyor ve bu buluşmadan ötürü herkes çok mutlu.  Fisbourne
“Keanu ile arkadaşlığımız sürüyor ve onu gördüğüm zaman ona filmin ilkini izlediğimi ve çok beğendiğimi söylemiştim. Yenisini çekmeye başladıklarında ona “Chad ile konuşuyorsun ve ona Fishburne de bu işte olmak istiyor diyorsun” dedim. Gerçekten de istiyordum. Bana uygun bir şey buldular ve bu harikaydı.” diyerek nasıl filme dahil olduğunu belirtti. Reeves’de eski dostuyla bir araya gelmekteki mutluğunu şöyle dile getiriyor. “Matrix’den bu yana dostluğumuz devam ediyor ve yeniden onun gibi özel biriyle oynamak çok güzel. Ve Bowery Kralı rolü ona çok yakıştı çünkü çok karizmatik biri”

GUN FU DÖVÜŞ STİLİ
Gun Fu, çıplak el ile dövüşü genişletip silah kullanımını katan bir çeşit  dövüş sanatı. John Wick filminde Keaune Reeves’ın yaptığı da tam olarak budur. Bunun için oldukça çalışan ve dublör kullanmayan aktör silahı etkin kullanmak için şampiyon nişancı Taran Butler’dan ders alıyor. “Bu işin bir numarası olan bir kişiden ders alıyor olmak müthiş bir deneyim.”
KAST HAKKINDA
KEANU REEVES (John Wick)
Hollywood’un en çok bilinen popüler oyunculardan biridir. Bill & Ted’s Bogus Journey’de unutulmaz performanslar sunarak, farklı türlerdeki başarılı oyunculuğuyla uluslararası ün kazanmıştır. Oynadığı filmler; Point Break; Devil’s Advocate, Jan de Bont’s Speed, Dennis Hopper, Sandra Bullock, Laurence Fishburne ve Carrie-­-Anne Moss’la birlikte gişe rekorları kıran Matrix üçlemesi; çizgi roman adaptasyonu Konstantin; Something’s Gotta Give; Ve doğaüstü gerilim filmi The Gift.  2013’te Keanu Reeves ilk film yönetmenliğini Man of Tai Chi filmi ile yapmıştır. Ayrıca  efendisinin ölümünün intikamını almak üzere yola çıkmış bir samuray grubunda yer alan 18. yüzyıl hikayesi olan 47 Ronin filminde rol almıştır. Reeves tarafından çekilen Side by Side belgeseli 2012’de Berlin Uluslararası Film Festivali’nde yer almış ve eleştirmenlerin beğenisini toplamıştır.
Diğer filmleri ise; Generation Um, Henry’s Crime, The Private Lives of Pippa Lee, The Day the Earth Stood Still, Street Kings, The Lake House, A Scanner Darkly, Thumbsucker, Knock, Knock, Exposed, The Neon Demon, The Whole Truth, Hardball, Sweet November, The Replacements, A Walk in the Clouds, Little Buddha, Much Ado About Nothing, Bram Stoker’s Dracula, My Own Private Idaho, Johnny Mnemonic, Chain Reaction and Feeling Minnesota.
COMMON (Cassian)
Akademi Ödülü, Golden Globe ve GRAMMY ödüllü aktör ve müzisyen olan Common’un gişedeki birçok başarısı ile engelleri yıkmaya devam ediyor. David Ayer’in dünya çapında hit olan çizgi roman filmi Suicide Squad’da yer aldı. Selma filmi için John Legend ile birlikte yazıp seslendirdiği “Glory” adlı şarkıyla En İyi Özgün Şarkı dalında Oscar kazanmıştır. Common müzik çalışmalarının yanı sıra Tehlikeli Aslar, Street Kings, Amerikan Gangsteri, Wanted, Terminatör 4: Kurtuluş, Date Night, Just Wright, Happy Feet Two, and New Year’s Eve gibi pek çok filmde yer aldı.

LAURENCE FISHBURNE (Bowery King)
Amerikalı Altın Küre ve Emmy ödüllü film yapımcısı, yönetmen ve aktör olarak bilinen Fishburne, Matrix üçlemesinde Morpheus rolüyle de tanımıştır.  Fisburne’u seyrettiğimiz filmler; Boyz n the Hood ,The Color Purple, Bobby Fischer, Mystic River, Deep Cover and King of New York, Batman v. Superman: Dawn of Justice, Passengers. Fishburne’in yeni filmleri arasında arasında, Last Flag Flying ve Ruby in Murdertown yer alıyor.
RUBY ROSE (Ares)
Rose oyunculuk kariyerine 2008 yılında Australya filmi Suite for Fleur ile başladı. 2012 yılında ise Around the Block isimli yapımda küçük bir rol aldı. Rose’a uluslararası alanda ün kazandıran rolü ise, Orange Is the New Black dizisinde canlandırdığı Stella Carlin karakteri oldu. Ruby Rose, Mili Jovovich’in başrolünde oynadığı Resident Evil: Final Chapter’de rol almıştır.
YAPIMCI HAKKINDA
CHAD STAHELSKI (Yönetmen)
2014 yılında ortağı David Leitch ile Keanu Reeves’in başrolünde yer aldığı John Wick filminin yönetmenliğini üstlenen Chad Stahelski, bu filmle birlikte filmin gişede büyük bir başarı yakalamasına neden olmuş ve iyi çekilmiş aksiyon sahnelerinin ortaya çıkmasını sağlamıştı. İlk filmin başarısının ardından devam filmi olan John Wick: Chapter Two ile beyazperdeyle buluşmaya hazırlanan Chad Stahelski’nin sıradaki yeni projesi ise Chad Stahelski; Christopher Lambert ve Sean Connery‘nin başrollerinde yer aldığı ve fantastik sinemanın en iyi örneklerinden biri olan 1986 yapımı Highlander filminin yeniden çevrimini olacak.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (16. hafta):
Nûfer (2024) Çılgın Yolculuk - Lahazat Lazeeza (2024) Kimsesiz (2024) Bulanık (2024) Robot Düşleri - Robot Dreams (2024) Meraklı Kedinin 10 Yaşamı - 10 Lives (2024) Aşk Filmi (2024) Arap Kadri (2024) Dali'yi Beklerken (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 1 (Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 (2024) Demon Slayer - To the Hashira Training (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 2 - Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 (2024) Tutsak Abigail - Abigail (2024) İç Savaş - Civil War (2024)
Arşivden Seçkiler:
Süper Yetenek 3: Büyük Yarış - Rock Dog 3: Battle the Beat (2023) Tarzan Efsanesi - The Legend of Tarzan (2016) Karanlık Ruhlar - Bed Rest (2023) Seni Seviyorum Rio - Rio Eu Te Amo – Rio, I Love You (2015) Beni Yargılama - Nessuno Mi Puo Giudicare (2012) Küçük Kardeşim Mirai - Mirai No Mirai (2019)

Leave a comment