ALEX CROSS

Synopsis
James Patterson’ın çok satan romanı  ALEX CROSS’tan sinemaya uyarlanan film genç cinayet detektifi Alex Cross’un (Tyler Perry), bir seri katilin (Matthew Fox) peşindeki nefes kesici macerasını anlatıyor. Aralarındaki kedi fare oyunu kişiselleşen bu kovalamacada Cross ahlaki ve psikolojik sınırları hiçe saymak zorunda kalır.
Kimliği belirsiz bir katil karısı Maria’yı öldürdüğünde Alex Cross Washington DC polisinin gözbebeği bir müfettişti. İntikam almak istiyordu ama devam etmesi gereken bir hayatı ve sahip çıkması gereken çocukları vardı.
Yıllar sonra polislikten ayrılıp asıl işi olan psikologluğa devam etme kararı onu tekrar
düzenli bir hayata kavuşturacaktır. Ama peşindeki geçmişin lanetli gölgesi tekrar karşısına
çıkacak ve bu zamana kadar karşılaşılmamış soğukkanlılıkta bir caninin peşine düşürecektir.
Maria’nın ölümü devam eden tecavüz vakalarıyla ilişkilidir. Ve tecavüzcünün biricik karısının
katili olması ihtimali Cross için intikam ateşinin tekrar yanması demektir.
Alex Cross sinema filmi serileri  Along Came  A Spider ve Kiss the Girls’ün ardından devam ediyor.  Yönetmenliğini Rob Cohen’in üstlendiği yapımcılığını  Bill Block, Paul Hanson, James Patterson, Steve Bowen, Leopoldo Gout ve  Randal Emmett’in yaptığı film  James Patterson’ın “Cross” adlı romanından , Marc Moss, Rob Cohen ve Kerry Willismson tarafından senaryolaştırıldı.
Yaratıcı yapım ekibi ise Brezilya’lı görüntü yönetmeni  Ricardo Della Rosa ,yapım tasarımcısı  Laura Fox (Hesher, 500 Days of Summer) ve kostüm tasarımcısı Abigail Murray (Warrior, Kiss The Girls) gibi tecrübeli isimlerden oluşuyor.

Summit Entertainment Sunar

Tyler Perry, Matthew Fox, Edward Burns, Rachel Nichols, Cicely Tyson, Carmen Ejogo, Giancarlo Esposito, John C. McGinley ve Jean Reno
Senaryo Mark Moss ve Kerry Williamson
Yönetmen Rob Cohen
James Patterson’ın Cross adlı romanından uyarlanmıştır
Yapımcı Bill Block, Paul Hanson, James Patterson, Steve Bowen, Randall Emmett, Leopoldo Gout
Süresi: 102 dakika

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (12. hafta):
Hüddam 4: Ahmer (2024) Evie (2024) Cesur Balina Katak - Katak: The Brave Beluga (2024) Sırrını Biliyorum (2024) Öldüm Bittim (2024) Sevmek Yüzünden (2024) İki Yüzlü (2024) Eflatun (2024) Queen Mary'nin Laneti - Haunting of the Queen Mary (2024) Ölümcül Sır - The Bricklayer (2024) BTOB TIME: Be Together the Movie (2024) Köylüler - The Peasants (2024) Demir Pençe - The Iron Claw (2024)
Arşivden Seçkiler:
Fransız Postası - The French Dispatch (2021) Kadınlar / Elles (2013) Pislik - Filth (2014) Koleksiyoncu 2 - The Collection (2013) Maceracı Yüzgeçler: Büyük Gösteri (2020) Tek Yürek İmalat-ı Harbiye (2023)

Leave a comment