JAMES BOND’UN 50. YILDÖNÜMÜ

5 EKİM, CUMA GÜNÜ, Dünya James Bond Günü

James Bond serisininin 50. Yıldönümü olan 5 Ekim 2012, Cuma günü, Dünya James Bond günü olacak. İlk kez Albert R. Broccoli ve Harry Saltzman, yazar Ian Fleming’in kitabından Dr No’yu 1962’de beyazperdeye taşıdılar. Dünyanın gelmiş geçmiş en uzun soluklu film serisi olan 007, bu yıl yirmi üçüncü filmi ile karşımızda olacak. James Bond’un son macerası SKYFALL™, İngiltere’de 26 Ekim’de, Türkiye’de 2 Kasım’da ve ABD’de 9 Kasım’da vizyona girecek.

ABD’de Dünya James Bond Günü etkinlikleri arasında New York’da Modern Sanat müzesinde düzenlenecek tüm Bond filmlerini kapsayan sergi, Los Angeles’da Academy of Motion Picture Arts and Sciences’ın ev sahipliğinde düzenlenecek Bond Müzikleri gecesi yer alıyor. Londra’da Christie´s tarafından, geliri UNICEF ve birçok farklı hayır kuruluşlarına bağışlanacak, online ve canlı olarak düzenlecek bir müzayede de yapılacak. Belçika ve Güney Afrika’da bazı ofislerde çalışanlar “Serbest Cuma” uygulaması ile 5 Ekim, Cuma günü ise simokinle gidecekler. Avustralya, Belçika, Fransa, Hollanda, Hindistan, Japonya, Letonya, Meksika ve Rusya’da EVERYTHING OR NOTHING: The Untold Story of 007 adlı belgesel ilk kez bu tarihte gösterilecek. Ayrıca, dünya çapında bir çok radyo istasyonu bu tarihte Bond şarkıları çalacaklar.

SKYFALL™ Hakkında:

Daniel Craig dünyanın gelmiş geçmiş en uzun soluklu film serisinin 23. macerası olan “Skyfall” la 007 James Bond olarak bir kez daha karşımızda. “Skyfall”da, Bond’un M’e karşı sadakati sınanacaktır, çünkü M geçmişiyle yüzleşmeye başlar. MI6 saldırıya uğrayınca, kişisel bedeli ne olursa olsun 007’nin tehdidi bulup yok etmesi gerekecektir. Film Albert R. Broccoli’ye ait EON Productions, Metro-Goldwyn-Mayer Studios ve Sony Pictures Entertainment ortak yapımı. Filmin yönetmenliğini Sam Mendes, yapımcılığını Michael G. Wilson ve Barbara Broccoli üstleniyor. Film Neal Purvis & Robert Wade ve John Logan tarafından yazıldı.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (15. hafta):
Nuh'un Gemisi -Noah's Ark (2024) Bodrum Seferi (2024) Omen: İlk Kehanet - The First Omen (2024) Vincent Ölmeli - Vincent Must Die (2024)
Arşivden Seçkiler:
Dabbe: Cin Çarpması - d@abbe: Cin Çarpması (2013) Dört Köşe (2017) Rimolar ve Zimolar: Kasabada Barış (2014) Tarla (2017) Conjuring: Şeytan Ayini - Conjuring: The Beyond (2023) Barut Kokteyli - Gunpowder Milkshake (2021)

Leave a comment