OKTAY KAYNARCA, “Kerem Alışık’ın bu oyunu sahnelemeyi planladığını duyduğumda dişlerim uzadı, iştahım kabardı…”
Ken Kesey’in romanından sinemaya uyarlanan ve beyaz perdenin kült filmleri arasında yer alan 1975 yapımı “Guguk Kuşu”, Şakir Gürzumar yönetiminde Çolpan İlhan&Sadri Alışık Tiyatrosu’nda sahnelenmeye hazırlanıyor.
Dev kadrosunun provalara başladığı oyun da Oktay Kaynarca, Jack Nicholson’ın başrolünü oynadığı filmdeki McMurphy karakterini canlandıracak olmanın heyecanı içinde. 13 Aralık’ta Zorlu Center PSM’de prömiyerinin yapılması planlanan oyun ve rolü ile ilgili ünlü oyuncu Oktay Kaynarca şunları söyledi; “5 Oscar’lı bu başyapıtı 80’lerde Elazığ’da izlemiş ve çok etkilenmiştim. Kerem Alışık’la konuşurken Guguk Kuşu’nu sahneleme planlarını duyunca dişlerim uzadı adeta… Oyuncunun dişleri uzaması deriz biz bu duruma, iştahım kabardı… Heyecanlandım… Guguk Kuşu çok önemli bir eser ve çok başarılı bir sistem eleştirisi.  Provalar çok keyifli geçiyor, tüm oyuncu arkadaşlarımız, yönetmenimiz koşa koşa geliyoruz provalara. Bir oyunun prova aşaması çok önemlidir ve bu sürecin en keyifli zamanlarıdır, ilerledikçe de tadından yenmez. Biz de şu an o aşamadayız. Oyunumuz Çolpan İlhan Sadri Alışık Tiyatrosu ismiyle Tiyatronun ilk oyunu olacak. Bu yüzden bu oyunda olmaktan
ayrıca bir heyecan ve mutluluk duyuyorum.
Guguk Kuşu Hakkında;
Orijinal ismi “One Flew Over the Cuckoo’s Nest” ve aynı isimli kitaptan sinemaya uyarlanan film, akıl hastası numarası yaparak güvenlik önlemleri daha az olan bir akıl hastanesine sevkedilen bir mahkumun (Jack Nicholson) geçirdiği zamanı konu alıyor. Mahkum, bu süre içerisinde hem kaçma planları yapıyor hem de akıl hastanesindeki
diğer hastalarla farklı bir diyalog kuruyor. Terapilerdeki kendi başına buyruk hareketleri ve özgürlüğe olan düşkünlüğü nedeniyle diğer hastalara kötü örnek olduğunu düşünen baş hemşire Mildred (Louise Fletcher) ile de büyük sorunlar yaşıyor. Milos Forman tarafından yönetilen film, tüm zamanların en iyi filmlerinden biri olarak gösteriliyor.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (12. hafta):
Hüddam 4: Ahmer (2024) Evie (2024) Cesur Balina Katak - Katak: The Brave Beluga (2024) Sırrını Biliyorum (2024) Öldüm Bittim (2024) Sevmek Yüzünden (2024) İki Yüzlü (2024) Eflatun (2024) Queen Mary'nin Laneti - Haunting of the Queen Mary (2024) Ölümcül Sır - The Bricklayer (2024) BTOB TIME: Be Together the Movie (2024) Köylüler - The Peasants (2024) Demir Pençe - The Iron Claw (2024)
Arşivden Seçkiler:
Muhteşem Showman - The Greatest Showman (2017) Altınlı Kadın - Woman in Gold (2015) Balayı (2014) Köfte Yağmuru - Cloudy With A Chance Of Meatballs (2009) Kana Susadım - Jennifer's Body (2009) Aşk Sanatı - L’Art d’Aimer - The Art Of Love (2012)

Leave a comment