İZNİK ÇİNİSİNİN TINILARI,İZNİK VAKFI VİYOLA TOPLULUĞU ile
ÇIRAĞAN SARAYI’NDA YANKILANACAK!

Ülkemizin kaybolmaya yüz tutmuş değerlerini korumak için çalışan TEB Özel Bankacılık; İznik ve çevresinin eşsiz kültürel dokusuna sahip çıkmak, İznik çinisini dünyaya tanıtmak amacıyla kurulan İznik Vakfı ile çalışmalarına bir yenisini ekliyor! 10 farklı ülkeden, toplam 21 sanatçıdan oluşan İznik Vakfı Viyola Topluluğu (İVVT); 26 Kasım 2012, Pazartesi akşamı saat 20:00’de Çırağan Sarayı Mabeyn Salonu’nda verecekleri konserde, İznik’in tarihi güzelliklerini ve zengin kültürünü çininin tınısına en yakın enstrüman olan viyolanın ezgisi ile buluşturacak!

İznik Vakfı tarafından, evrensel sanat ile İznik’in değerlerini yurtdışında da duyurmak amacıyla bu yıl 7’ncisini gerçekleştirilen Uluslararası Viyola Kampı; farklı ülkelerden gelen birbirinden yetenekli genç müzisyenleri sanatsal bir platformda bir araya getiriyor. Lise son sınıfla yüksek lisans düzeyi arasındaki yerli ve yabancı konservatuar öğrencileri; sanatsal gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla katıldığı Uluslararası Viyola Kampı’nda, Prof. Tatjana Masurenko, Prof. Betil Başeğmezler gibi Türkiye ve Avrupa’nın tanınmış viyolacılarından viyola tekniği ile yorumlama alanlarında ders alarak birlikte prova yapma fırsatı yakalıyorlar. Bugüne kadar Türkiye ve Avrupa’dan yaklaşık 150 öğrencinin katıldığı Uluslararası Viyola Kampı’nda aynı zamanda; Jürgen Manthey tarafından keman yapımı kursları da veriliyor. Temmuz 2012’de düzenlenen kampta ise, İznik çinisinin tınısına en yakın ses olan viyolayla bağlantısı, kamp sayesinde yeni bir boyuta taşındı ve kamp kapsamında, küçük bir çini kakmayla süslenen, şimdiden müzik dünyasında “İznik Viyolası” olarak anılmaya başlanan viyolanın yapımına da başlandı.

Çini seslerine viyola seslerinin eşlik ettiği kamp sayesinde İznik Vakıf çinilerinin sesini dünyaya viyola sesi ile duyurduklarını belirten İznik Vakfı Başkanı Işıl Akbaygil; hedeflerinin İznik’in tarihteki yerini alarak yeni kültür başkenti haline gelmesi olduğunun altını çiziyor.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (16. hafta):
Nûfer (2024) Çılgın Yolculuk - Lahazat Lazeeza (2024) Kimsesiz (2024) Bulanık (2024) Robot Düşleri - Robot Dreams (2024) Meraklı Kedinin 10 Yaşamı - 10 Lives (2024) Aşk Filmi (2024) Arap Kadri (2024) Dali'yi Beklerken (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 1 (Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 (2024) Demon Slayer - To the Hashira Training (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 2 - Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 (2024) Tutsak Abigail - Abigail (2024) İç Savaş - Civil War (2024)
Arşivden Seçkiler:
Mezarcı (2017) Çılgın Hırsız - Despicable Me (2010) Felekten Bir Gece - The Hangover (2009) İyi Adamlar - The Nice Guys (2016) Kıyamet Gecesi - Vanishing On 7th Street  (2011) Karanlık Cennet - Black Heaven (2010)

Leave a comment