Bir zamanlar yani 80 lerden  sonra sinemanın  iki ünlü yüzü  Metin Akpınar,  Zeki Alasya  nın sahneye koyduğu   “Yasaklar” ı hepimiz hatırlarız. Hatta bu süper tiyatro oyunu   o dönemlerde video ya çekilip Bazı televizyon kanalarında da oynamıştı. Aradan yıllar geçti ve  o  müthiş oyunun yazarı  Kandemir Konduk  kalemini yeniden eline alarak “Yeni  Yasaklar” ı yazdı. Yeni Yasaklar da  tabi günümüz yasaklarını hicvediyor. Tiyatro izleyicisini “Yeni Yasaklar” ile  gülerken düşündürmeye devam ediyor.Yıllar önce Zeki Alasya – Metin Akpınar ikilisinin, Devekuşu Kabare Tiyatrosu’yla sahneye koyduğu ve büyük ilgi gören “Yasaklar”ın  günümüzdeki çeşit çeşit yasakların eleştirel komedisini yapan yeni oyununun  galası önceki akşam Profilo Kültür Merkezinde yapıldı. Salonu dolduran izleyicilerin gülme krizine girdiği  bu muhteşem oyunun  galasına; Erkan Yolaç, Meral Konrad, Göksel Kortay, Gül Sunal, Anta Toros, Mustafa Alabora, Cihat Tamer, Yalçın Gülhan, Filiz Taçbaş, Halil İbrahim Kalaycıoğlu gibi birçok ünlü isim katıldı.
Türk tiyatrosunda tartışılmaz bir öneme sahip olan “Yasaklar” oyununu kaleme alan usta yazar Kandemir Konduk; şimdi de “Yeni Yasaklar”ı yazdı. Roots Sanat tarafından sahneye konan “Yeni Yasaklar”da Kandemir Konduk; günümüzdeki çeşit çeşit yasakların eleştirel komedisini tiyatro sahnesinde taşıyor. Kimi yasaklardan iyice bunalan ama “yasak olduğu için” ağzını açamayanları çok güldüren “Yeni Yasaklar”; adeta bir kahkaha tufanı yaratıyor.
Kandemir Konduk’un kaleme aldığı, Kayra Şenocak’ın yönettiği “Yeni Yasaklar”da, usta oyuncuların yanı sıra birçok genç oyuncu da tiyatro severlerle buluşuyor. İlhan Daner, Kayra Şenocak, Okan Sağlam, İdil Vural, Ferhat Uçar, İzzet Başlak, Burcu Akyürek, Senem Gündüz, Duygu Kaya, Taner Karahancı, Cansu Demirci ve Rabia Tutal’ın birlikte rol aldığı oyunun müziklerini ise Seçil Akın yaptı.
Bol bol gülmek, neşeli  bir iki saat geçirmek isteyenler bu  “Yeni Yasaklar” tam size göre..

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (13. hafta):
Arap Kadri ve Tarzan (2024) Sahipsiz - Surrogate (2024) Cin Günü (2024) Riki Rhino: Kahraman Kanatlar - Riki Rhino The Bird Kingdom (2024) Lassie: Yepyeni Bir Macera - Lassie: A New Adventure (2024) Oldboy (2024) Winnie The Pooh: Kan ve Bal II - Winnie The Pooh: Blood and Honey II (2024) Güneşi Söndürmem Gerek (2024) Hayalet Avcıları: Ürperti - Ghostbusters: Frozen Empire (2024)
Arşivden Seçkiler:
Gece Gelen: Cin Bebek (2020) Hizmetkar Albert Nobbs - Albert Nobbs (2012) Son Kale Hacıbey: Osmanlı’nın Son Kalesi (2020) Peşimdeki Şeytan - It Follows (2015) Logan: Wolverine (2017)

Leave a comment