İSTANBUL “MY DREAM”

Yönetmenliğini Ferenc Török’ün yaptığı, başrollerini Yavuz Bingöl ve Holanda’lı oyuncu Johanna Ter Steege’nin  paylaştığı “Istanbul” filmi Uluslararası Antalya Altın Portakal Film festivalinden sonra 21 Ekim 2011 de Vizyona giriyor…

Film, Türkiye,Macaristan,İrlanda ve Hollanda ortak yapımcılığında geçtiğimiz sene İstanbul,   Kapadokya ve Budapeşte’de de çekildi.Filmin yapımcılarından  F.Serkan Acar “Istanbul filminin Türkiye prömiyerini Antalya’da  gerçekleştirdiklerini,filmin 2010 Kültür başkenti tarafından da desteklendiği söyledi.”

Filmin başrol kadın oyuncusu Johanna ter Steege 1988 yılında The Vanishing filmi ile Avrupa Film Akademisi ödüllerinde en iyi kadın oyuncu ödülünü aldı.Steeg’nin  Istvan Szabo’nun Tatlı Emma,Sevgili Böbe, Venüs’le Buluşma, Robert Altman’ın Vincet&Theo, isimli filmlerinde rol aldı.Steege’nin 1993 yılında 43.Berlin Film festivalin’de Berlinale Camera ödülü alan Hollandalı oyuncu ayrıca ülkesinde Türk,Macar,İrlandalı ve Hollandalı teknik ekip ve oyuncu kadrosunun yer aldığı film Türkiye sinema sektörünün pek alışık olmadığı çok ortaklı yapımlardan birisi…Filmin Macaristan vizyon tarihi ise 27 Ekim…

“Istanbul” filmi, kocası tarafından terk edilen Katalin’in  İstanbul’a uzanan yolculuğu ve burada inşaat kalfası Halil ile tanışmasıyla değişen yaşamını sorguladığı bir insan hikayesi…

İSTANBUL “MY DREAM”
Sinopsis
Uzun süren evlilikler çocuklar büyüyüp yuvadan uçtuklarında bir  dönüm noktasına ulaşırlar. Bu fenomen tüm Avrupa genelinde benzerdir. Kadın, yalnız kalırken; eski koca genellikle yeniden evlenir. 50 yaş üzerindeki bir kadının yeni bir başlangıç için umudu var mıdır?
Bizim hikayemiz de bir adam 30 yıllık evliliğinin ardından orta yaşlı karısını terk eder. KATALİN’in bunalımı kendisine benzeyen arkadaşları ve ailesinden farklı bir noktaya erişir. Çevresi, O’nu akıl hastası olarak düşünür ve Katalin, sakinleşmesi için bir hastaneye yatırılır. Kocası ve kızı, Katalin’in bu geçici çılgınlık durumunu numaradan yaptığını düşünürler. Katalin, onlar için bir yüktür ve O’ndan utanıyorlardır. Katalin hastaneden kaçar ve İstanbul’a gitmek gibi ani bir karar alır. Asi bir kahraman olan genç oğlu da kaçan annesini takip eder.
Oğlu babasına kızgındır ve ablasıyla da anlaşmazlığa düşmüştür.
İstanbul’da Katalin’in kaderi kendisi gibi yalnız bir adamla ile kesişir.“Halil”…
Yeni bulunan aşk, kadının duygularını özgürleştirir ve kısa ömürlü de olsa hayatının baharını yaşar. Oğlunun beklenmedik bir şekilde ortaya çıkışı, derinlerde kaynamakta olan sinirlerini karma karışık eder. Böylesi planlanmamış bir durumda geçmişini tamamen silme çabasında olan anne, oğlunu anlayamaz. Ama oğul anneyi zamanla anlar ve onun bu şehirde sevdiği adamla mutlu olduğunu görüp ülkesine döner.
Filmin uyandırdığı temel sorular şunlardır: Eğer bir insan çevresi tarafından hasta addedilmişse, o kişi gerçekten de hasta mıdır? Bir birey aile bağlarına rağmen bağımsız kararlar alabilir mi? Herhangi birinin başkaları uğruna bir kimsenin egosunu bitirmeye hakkı var mıdır?

Yapım Şirketi:

Kuzey Film, Új Budapest Filmstúdió, FilmFabrik, Ripple World Pictures, Phanta Vision
Yapımcı: László Kantor, Serkan Acar, Jacqueline Kerrin, Dominic Wright, Petra Goedings
Dağıtım: Tiglon

Oyuncular

Johanna ter Steege : Katalin
Yavuz Bingöl : Halil
Lukáts Andor : János
Varga Norbert : Zoli
Selçuk Uluergüven : Ismail
Tenki Réka : Zsófi

Ekip

Yönetmen: Ferenc Török
Senaryo: Ferenc Török
Görüntü Yönetmeni: Dániel Garas
Editör: Annelotte Medema
Sanat Yönetmeni: Tamás Banovich, Tolunay Türköz
Ses : Robilmas Rahantoeknam
Işık: Özgür Başaran, Attila Dóczy
Müzik: Lance Hogan
Makyaj: Nóra Koltay
Kostüm Tasarım: János Breckl

Resimler:

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (12. hafta):
Hüddam 4: Ahmer (2024) Evie (2024) Cesur Balina Katak - Katak: The Brave Beluga (2024) Sırrını Biliyorum (2024) Öldüm Bittim (2024) Sevmek Yüzünden (2024) İki Yüzlü (2024) Eflatun (2024) Queen Mary'nin Laneti - Haunting of the Queen Mary (2024) Ölümcül Sır - The Bricklayer (2024) BTOB TIME: Be Together the Movie (2024) Köylüler - The Peasants (2024) Demir Pençe - The Iron Claw (2024)
Arşivden Seçkiler:
BİR UMUT (2023) Samson (2018) KEHANET - Ayasofya (2022) Şahane Hayaller (2020) Ölü Bölgeden Fısıltılar (2013) Albüm (2016)

Leave a comment