Prime Mall İskenderun Alışveriş Merkezi tarafından 13-18 Mayıs tarihleri arasında Türkiye’de ilk defa gerçekleştirilen “Uluslararası Saman Heykel Festivali” görkemli final gecesi ile sona erdi.
Görkemli gece Alışveriş Merkezi Müdürü Mustafa Süzen’in konuşması ile başladı;
“Türkiye’de ilk defa gerçekleştirilen Uluslararası Saman Heykel Festivaline ev sahipliği yapmanın gurur ve mutluluğunu yaşarken Reyhanlı’da yaşanan hain saldırının üzüntüsünü yaşıyoruz. Bu dev festivalin hem ülkemize hem şehrimize katkı sağlayacağını umut ediyorum.Dev organizasyonda emeği geçen öncelikle Küratör Varol Topaç, Koordinatör Ünal Kuş ve bizi kırmayıp davetimizi kabul eden tüm sanatçılara teşekkür ediyoruz” dedi.
Binlerce kişinin merakla izlediği törende, katılan tüm sanatçılara Alışveriş Merkezi Müdürü Mustafa Süzen tarafından plaketler, Küratör Varol Topaç tarafından da teşekkür belgeleri verildi.
Almanya, Güney Kore, Bulgaristan, İtalya, Hırvatistan, Yunanistan, Macaristan, Rusya ve İran’dan gelen dünya çapında ünlü heykel sanatçıları ile birlikte İzmir, Ordu ve Hatay’dan alanında uzman Türk heykel sanatçılarının oluşturdukları ve büyük beğeni toplayan samandan heykeller büyük küçük herkesin ilgi odağı olurken büyük finale damgasını vuran Zümrüd-ü Anka Kuşu’nun ateşe verilmesi izleyenlere görsel şölen yaşattı.

Sanatçılardan Barış mesajları;
Alışveriş Merkezi içinde ve dışında sergilenen samandan dev heykeller İskenderunluların tarafından ilgi ile izlenirken eserlerin beğenilmesinden memnun olduklarını belirten Uluslararası Heykeltraş Federasyon başkası Bettino Francini “Biz burada hep beraber dostça bir ortamda çalıştık. Eserlerimizi barış için yaptık. Türkiye’ye ve dünyaya barış diliyorum.” Derken tüm sanatçılar hep bir ağızdan “BARIŞ İÇİN SANAT” dedi.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (16. hafta):
Nûfer (2024) Çılgın Yolculuk - Lahazat Lazeeza (2024) Kimsesiz (2024) Bulanık (2024) Robot Düşleri - Robot Dreams (2024) Meraklı Kedinin 10 Yaşamı - 10 Lives (2024) Aşk Filmi (2024) Arap Kadri (2024) Dali'yi Beklerken (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 1 (Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 (2024) Demon Slayer - To the Hashira Training (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 2 - Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 (2024) Tutsak Abigail - Abigail (2024) İç Savaş - Civil War (2024)
Arşivden Seçkiler:
Özgürlük Dansı - Jimmy’s Hall (2014) Coco Chanel’den Önce - Coco Before Chanel (2009) Sivas (2014) New York’ta 2 Gün - 2 Days in New York (2013) Mutant Günlükleri / The Mutant Chronicles (2009) Hafir: Karanlık Mezar (2022)

Leave a comment