Troy Kennedy Martin tarafından yazılan, Martin Campbell’ın yönettiği, 1985’te BBC’de yayınlanan 6 bölümlük İngiliz mini dizi Edge Of Darkness, aynı isimle ve aynı yönetmenle, hikâyenin özüne sadık kalarak, bu defa uzun metrajlı film olarak izleyiciye sunuluyor.  Senaryosunu ise, Oscar ödüllü senarist William Monahan yazdı.

Martin Campbell’ın (Casino Royale) yönetmenliğini yaptığı filmin başrolünde 7 yıl aradan sonra izlediğimiz, Oscar ödüllü aktör, yapımcı ve yönetmen Mel Gibson var. Diğer oyuncular arasında Ray Winstone (Beouwulf, The Departed), Danny Huston (X-Men Origins: Wolverine), Bojana Novakic (Dram Me To Hell) ve Shawn Roberts (I Love You, Beth Cooper) yer almaktadır.  

Kızını, gözleri önünde kaybeden cinayet masası dedektifi bir babanın, kızının kim tarafından ve neden öldürüldüğünün peşine düşmesiyle birlikte, kızının bilmediği karanlık hayatına bulaşmasını konu alan, aksiyon ve gerilim yüklü bir filmdir.

Thomas Craven (Mel Gibson), Boston Polis Birimi’nde çalışan, bir cinayet masası dedektifidir.  Aynı zamanda çocuğunu yalnız büyüten bir babadır. Uzun zamandan sonra kavuştuğu 24 yaşındaki biricik kızı Emma’ya (Bojana Novakovic), gözleri önünde ateş edildiğinde, herkes tarafından, asıl öldürülmek istenenin Thomas olduğu ancak, ıskalandığı düşünülür. Büyük bir travma yaşayan Thomas, katili bulmak için kolları sıvar ve kimseyi, bu işe bulaştırmamaya kararlıdır. Uzun ve tehlikeli bir yolculuğa çıkan Thomas, yeryüzüne çıkan bilgiler doğrultusunda, aslında kızının bilmediği tamamıyla farklı bir hayata dâhil olduğunu keşfeder.

İntikam Peşinde, bana Taken / 96 Saat (Pierre Morel, 2008) filmini hatırlattı. O filmde, emekli dedektif babayı canlandıran Liam Neeson, Fransa’ya tatile giden kızının kaçırılması üzerine, büyük bir profesyonellikle suçluları yakalama, kızını kurtarma çabasını konu alıyordu. Bu filmde ise, kızının katilini bulma çabasında olan bir babayı izliyoruz. O filmi sevmiş olanlar, bu filmi de kesinlikle seyretsinler. Aynı heyecan, aynı tat. Campbell’ın, gerçekçi sahneleri de cabası. Hiç beklenmedik anlarda şok etkisi yaratan sahneler içeriyor. Karakterlerin gerçekten öldüğünü düşündürtecek kadar açık ve net sahneler..  Gözünüzü kırpmadan, merakla ve heyecanla izleyeceğiniz, dikkat isteyen bir film.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (16. hafta):
Nûfer (2024) Çılgın Yolculuk - Lahazat Lazeeza (2024) Kimsesiz (2024) Bulanık (2024) Robot Düşleri - Robot Dreams (2024) Meraklı Kedinin 10 Yaşamı - 10 Lives (2024) Aşk Filmi (2024) Arap Kadri (2024) Dali'yi Beklerken (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 1 (Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 (2024) Demon Slayer - To the Hashira Training (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 2 - Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 (2024) Tutsak Abigail - Abigail (2024) İç Savaş - Civil War (2024)
Arşivden Seçkiler:
Kötü Komşular 2 - Neighbors 2 (2016) Kara Deniz - Black Sea (2015) Geri Sayım (2023) Sihirli Orman: Peri Kraliçesi (2022) Mürekkep Yürek / Inkheart (2009) Sessiz Bir Yer 2 - A Quiet Place Part 2 (2021)

Leave a comment