İNCİR ÇEKİRDEĞİ
MARDİN’DEN İLGİ ÇEKİCİ BİR KADIN HİKAYESİ…


Taş şehrin duygu dolu umut hikayesi İNCİR ÇEKİRDEĞİ, 6 Kasım’da Sinemalarda…

Selda Çiçek’in yönettiği ve Özgü Namal ile Derya Durmaz’ın başrollerini üstlendiği  ‘İncir Çekirdeği’ 6 Kasım’da gösterime giriyor. Müziğin alıp götüren ritmiyle nefes alan insanları anlatıyor. Kaderi kabulleniyor, insan
olduğumuzu yeniden anımsıyoruz…
Selda Çiçek’in ilk filmi olan ‘İncir Çekirdeği’nin çekimleri Mardin’de geçen yaz gerçekleştirildi. Yönetmen Çiçek, Batman’da yaşanan gerçek bir hikayeden etkilenerek senaryoyu kaleme aldı. Film 2008 yılının Ağustos – Eylül ayları arasında valiliğin kısmi desteği ile Mardin’de çekildi. Mardin’de doğal ortamda çekilen film pek çok ilgi çekici konuyu ele alıyor.

Olaylar, bir mayına basarak hayatını kaybeden sevgililerin hikayesi ekseninde başlıyor. Ablasının kocası ile evlendirilen bir kadının hüzünlü öyküsü ile film hayatın içindeki kadınlara yerel açıdan yaklaşarak hayata dair bir anlatıyı umutla yansıtıyor. Film yapım süreci maddi kaynak sağlayan hiçbir yapımcı olmadan gerçekleştirildi. Filmde
oynayan ve ekipte yer alan insanlar alacaklarını gişe gelirlerinden temin edilmesini kabul ederek yapım sürecine dâhil oldular. Özgü Namal ve Derya Durmaz’ın yanında filmde Sevinç Erol, Nalân Başaran, Veysel Diker, Turgay Tanülkü, Barış Çakmak, Burcu Salihoğlu, Onur Dikmen, Makbule Sitare Akbaş, Semanur Dönmez rol alıyor.

FİLMİN KONUSU:

Günümüzden yedi yıl önce, ailenin tek oğlu Celil, askerden gelecektir. Evde telaşlı bir bekleyiş vardır. Celil’in ablası Delal’in Nazif’le evlenmiş ve ondan bir kız bebek doğurmuştur. Aile Celil’i heyecanlar karşılar. Hemen ertesinde gittikleri piknikte, Delal ağabeyinin komşu kızından etkilendiği fark eder. Henüz çok genç olan Heda’yı da peşlerine takarak alan dışına gönderir. Amacı konuşup anlaşmalarını sağlamaktır. Ancak, Celil ve genç kız dolaşırken bastıkları mayınla hayatlarını kaybederler. Aradan geçen zaman zarfında Delal vicdan azabına dayanamayacak ve intihar edecektir. Yedi yıl sonra, Heda, ablasının kocası ile evlendirilmiş ve onların kızına analık etmektedir. Ayrıca hamiledir de. Aile arasında bebeğin oğlan olacağı inancı hakimdir. Ancak, Nazif karısı ile ilgilenmemekte ve gecelerini
sevgilisi Defne ile geçirmektedir. Tüm bunlar olurken Heda’nın annesi Cemile’nin kimselerin göremediği bunalımı büyümektedir.

Yazan ve Yöneten: Selda Çiçek
Görüntü Yönetmeni: İlker Berke
Müzik: Özgür Yalçın (Karagüneş) – Serkan Alkan
Kurgu: Emrah Dönmez
Sanat Yönetmeni: Ruhan Ünlüer
Kostüm: Meral Aktan
Yapımcı: Mehmet Çiçek – Çiçek Film

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (13. hafta):
Arap Kadri ve Tarzan (2024) Sahipsiz - Surrogate (2024) Cin Günü (2024) Riki Rhino: Kahraman Kanatlar - Riki Rhino The Bird Kingdom (2024) Lassie: Yepyeni Bir Macera - Lassie: A New Adventure (2024) Oldboy (2024) Winnie The Pooh: Kan ve Bal II - Winnie The Pooh: Blood and Honey II (2024) Güneşi Söndürmem Gerek (2024) Hayalet Avcıları: Ürperti - Ghostbusters: Frozen Empire (2024)
Arşivden Seçkiler:
Metrodan Kaçış - The Taking Of Pelham 1 2 3 (2009) Servet Operasyonu - Operation Fortune (2023) Stajyer Mafya (2014) Bornova Bornova (2009) İki Gözüm Ahmet (2021) Muhteşem Güzellik - The Great Beauty (2014)

Leave a comment