…VE GENCO ERKAL’IN
ALİ PAŞA HANI’NDAKİ SAHNESİ
PERDELERİNİ AÇTI!

Genco Erkal; tiyatro sahnesine dönüştürdüğü, 18. Yüzyıldan kalma, Eminönü’ndeki aile yadigârı Ali Paşa Hanı’nı, 16 Mayıs 2013, Perşembe akşamı yeni oyunuyla beraber seyirciyle buluşturdu! Ali Paşa Hanı’nın açılışını, Nazım Hikmet’in ölümünün 50. yıldönümü için uyarladığı “Yaşamaya Dair – Bursa Cezaevi’nden Mektuplar”la yapan duayeni izleyenler arasında Meral Çetinkaya, Engin Altan Düzyatan, Özge Özpirinçci, Volkan Konak, Tilbe Saran ve Sinan Tuzcu gibi isimler vardı.

İkili dakikalarca ayakta alkışlandı.

Tiyatroyu Türkiye’nin her köşesine götüren, bir gün bile pes etmenden 54 yıldır sanatını en iyi şekilde icra eden Genco Erkal’dan sanata, tiyatro severlere ve İstanbul’a büyük hediye. 18. yüzyılda inşa edilen, Eminönü’ndeki sivri tuğla kemerlerin çevrelediği yamuk bir avlunun etrafında, iki katlı Ali Paşa Hanı’nı tiyatro sahnesine çeviren Erkal; yeni sahnesinin perdelerini de yeni oyunu Yaşamaya Dair – Bursa Cezaevi’nden Mektuplar” ile açtı.  Nazım Hikmet tutkusuyla bilinen Genco Erkal’ın, Dostlar Tiyatrosu tarafından sahnelenen yeni müzikli oyunu “Yaşamaya Dair – Bursa Cezaevi’nden Mektuplar”, tarihi dokusuyla büyüleyen Eminönü’ndeki Ali Paşa Hanı’nda tiyatro severler tarafından yoğun ilgi gördü. Erkal; yeni sahnesinde tiyatro severlerle buluşturduğu yeni oyununu; 17-18-19 Mayıs 2013 tarihlerinde, saat 21:00’de açık havada, hanın doğal dekorunda sahnelemeye devam edecek.

Genco Erkal’ın, Nazım Hikmet’in ölümünün 50. yıldönümü için uyarlayıp yönettiği “Yaşamaya Dair – Bursa Cezaevi’nden Mektuplar”da; Erkal’a sahnede Tülay Günal eşlik ediyor. Ozanın, Bursa Cezaevi’ndeki yaşamını, eşi Piraye Hanım’a olan tutkusunu anlatan oyun; Hikmet’in sürgün yılları ve vatan hasretine odaklanarak, destansı yaşamından izlenimlerle izleyiciyi o yıllara götürüyor.
Piyano ve viyolonsel eşliğinde sahnelenen oyunda; Fazıl Say, Zülfü Livaneli, Cem Karaca, Tarık Öcal, Edip Akbayram, Tolga Çebi, Nadir Göktürk, Timur Selçuk gibi bestecilerin Nazım şarkıları da seslendiriliyor. Oyunun giysi tasarımını Özlem Kaya, ışık tasarımını Yüksel Aymaz, koreografisini de Sernaz Demirel üstleniyor. Yiğit Atalay’ın piyanosuyla, Deniz Doğangül’ün de viyolonseliyle şarkılara eşlik ettiği oyunda; yakaladığı karelerle, o anları ölümsüzleştiren isim ise Burcu Yetiş.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (16. hafta):
Nûfer (2024) Çılgın Yolculuk - Lahazat Lazeeza (2024) Kimsesiz (2024) Bulanık (2024) Robot Düşleri - Robot Dreams (2024) Meraklı Kedinin 10 Yaşamı - 10 Lives (2024) Aşk Filmi (2024) Arap Kadri (2024) Dali'yi Beklerken (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 1 (Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 (2024) Demon Slayer - To the Hashira Training (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 2 - Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 (2024) Tutsak Abigail - Abigail (2024) İç Savaş - Civil War (2024)
Arşivden Seçkiler:
Mavi Bisiklet (2016) İsyan - Lockout (2012) YUVA (2019) Arthur: Maltazar’ın İntikamı - Arthur and the Revenge of Maltazard (2010) Döndüm Ben (2019) Son Vurgun - Contraband (2012)

Leave a comment