Bugün www.elektronikgazete.com okuyucuları için iki film tanıtacağım.
Bunlardan ilki geçen hafta vizyona giren “Aşk Sarhoşu/Love and Other Drugs” diğeri ise çocukların kayıtsız kalamayacağı “Ayı Yogi/Yogi Bear”…

İlk filmimiz “Aşk Sarhoşu” romantik-komedi türünde olup, başrollerinde Hollywood sinemasının iki genç yeteneği Jake Gyllenhaal ve Anne Hathaway oynuyor.  Film ilk başlarda ilaç sektöründe dönen düzenbazlıkları, kuraltanımazlığı ve insanların sağlığıyla nasıl
oynandığı konusuna odaklanırken Anne Hathaway’in Maggie Murdock karakteriyle ortaya çıkmasıyla klasik bir aşk fimine dönüşüyor.

Filmin konusu; Anne Hathaway’in canlandırdığı Maggie Murdock karakteri, özgür ruhlu bir genç kadındır. Aynı zamanda maggie amansız bir hastalığa yakalanmıştır. Kolay kolay kimseye bağlanmayan bu kadının, karşı konulmaz bir cazibeye sahip olan Jamie (Jake Gyllenhaal) ile karşılaştığında ona aşık olacağını kimse tahmin etmemiştir. Jamie ise, tıbbi ilaç pazarlaması yapan ve bunu yaparken de kadınlar üzerindeki çekim gücünü kullanmaktan çekinmeyen biridir. Ancak ikisinin ilişkisi ilerledikçe ikisi de gerçek bir ilaçla karşılaşır: aşk…



Aşk Sarhoşu/Love and Other Drugs

Tür : Romantik / Komedi
Yönetmen : Edward Zwick
Senaryo : Charles Randolph , Edward Zwick , Marshall Herskovitz
Yapım : 2010, ABD , 112 dk.
Oyuncular: Jake Gyllenhaal (Jamie Randall), Anne Hathaway (Maggie Murdock), Oliver Platt (Bruce Winston), Josh Gad (Josh Randall) Filmin yönetmeni “Kuşatma”, “Kanlı Elmas” gibi filmlerden tanıdığımız Edward Zwick… “Aşk Sarhoşu”nda oyunculuklar başarılı, gözünüzü tırmalayan bir şey yok. Özellikle Anne Hathaway ve Josh Gad’ın  oyunculuğunu beğendim. Filimde abartılı bir cinsellik var. Onun dışında sıradan bir romantik komedi diyebiliriz.

“Yogi Bear/Ayı Yogi” Tam Çocuklara Göre…

Ayı Yogi çocukken en sevdiğim çizgi filmlerin başında geliyordu.
Sinemalara geleceğini duyduğumda heyecanlanmadım desem yalan olur. Bu hafta vizyona girecek olan  “Yogi Bear/Ayı Yogi” tam çocuklara göre bir film olmuş.

3 boyutlu çekilen, gerçek oyuncularla bilgisayar animasyonunu bir araya getiren “Yogi Bear/Ayı Yogi” herkesin en sevdiği piknik sepeti hırsızı ayıyı yepyeni bir macerayla beyazperdeye taşıyor.

Filmin konusu ise şöyle;  Yogi bugüne dek öfkeli piknikçilerin bir adım ilerisinde kalmak ve ezeli düşmanı Korucu Smith’i atlatmak için keskin zekâsına ve ayağının çabukluğuna güvendi hep. Ama o ve Bobo, Yogi’nin daha önce hiç karşılaşmadığı kadar kötü bir duruma düşmek üzere… Jellystone Parkı satılıyor! Jellystone Park’ında yaşayan Yogi ve dostu Bobo, yaşadıkları yerin Belediye Başkanı Brown tarafından kapatılması ile karşı karşıyadır. Üstelik Başkan Brown kapatmayı planladığı araziyi satmak da istemektedir. Bu durumda parktan yani evlerinden atılmak zorunda kalacak olan Ayı Yogi ve dostu Bobo, Korucu Smith ile dayanışma yoluna gitmelidir. Ayı Yogi Türkiye’de 21 Ocak 2011’den itibaren beyaz perdede sevenleri ve özleyenleriyle buluşacak.

Orijinal seslendirmesi Anna Faris, Justin Timberlake, Dan Aykroyd gibi isimler tarafından yapılan filmin Türkçe seslendirmesinde Itri Koşar, Yekta Kopan ve Ziya Kürküt gibi isimler bulunuyor.

Yogi Bear/Ayı Yogi

Tür : Komedi / Animasyon / Çizgi Film / 3D / Aile
Gösterim Tarihi : 21 Ocak 2011
Yönetmen : Eric Brevig
Senaryo : Brad Copeland , Joshua Sternin
Yapım : 2010, ABD / Yeni Zelanda , 80 dk.

3D seçeneğiyle izleyicileriyle buluşacak olan “Yogi Bear/Ayı Yogi”nin yönetmen koltuğunda Eric Breving oturuyor. Film benim beklentilerimi karşıladı mı? Hayır! Film eskiden pazar günleri TRT ekranlarında ailecek izlenen film tadında. Ama bana sorarsanız Ayı Yogi’yi çocuğunuzla tanıştırın derim.

İyi seyirler…

ETİKETLER: yogi bear, ayı yogi, çocuk filmleri, ailecek izlenecek filmler, aşk sarhoşu, Anne Hathaway, Jake Gyllenhaal, romantik komedi

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (12. hafta):
Hüddam 4: Ahmer (2024) Evie (2024) Cesur Balina Katak - Katak: The Brave Beluga (2024) Sırrını Biliyorum (2024) Öldüm Bittim (2024) Sevmek Yüzünden (2024) İki Yüzlü (2024) Eflatun (2024) Queen Mary'nin Laneti - Haunting of the Queen Mary (2024) Ölümcül Sır - The Bricklayer (2024) BTOB TIME: Be Together the Movie (2024) Köylüler - The Peasants (2024) Demir Pençe - The Iron Claw (2024)
Arşivden Seçkiler:
Türkan (2011) İçimdeki İnsan (2015) Şirinler 3: Kayıp Köy - Smurfs: The Lost Village (2017) Bensiz (2014) Yetenek Avcısı - Million Dollar Arm (2014) Hannah Montana: The Movie  (2009)

Leave a comment