III. RICHARD’IN YORK DÜŞESİ ÜNLÜ OYUNCU YASEMİN ÖZTÜRK’TEN ÇARPICI AÇIKLAMALAR…

“BU OYUNDA AŞKIN ÜZERİNE ÇIKAN DAHA GÜÇLÜ BİR DUYGU VE TUTKU İLE SARSILIYORSUNUZ”

Tarihçilerin Güller Savaşı olarak adlandırdığı, çatışmaların en önemli kahramanlarından biri olan William Shakespeare’in unutulmaz eseri III.Richard, Tiyatro CEF & Erdem Akakçe yapımcılığında tiyatro severleri bambaşka bir dünyaya götürüyor.

Oyun da York Düşesi karakteriyle izleyiciye başka bir pencere açan ünlü oyuncu Yasemin Öztürk “Hocam Zurab Sıkharulidze’nin sahneye koyduğu III.Richard adlı oyunun teksti elime geçtiğinde heyecan ve coşkuyu birarada yaşadım. Daha öncede yönettiği Shakespeare’in ‘Windsor’un Şen Kadınları’ adlı eserinde Lady Ford karakterindeki performansımı beğenmiş olacak ki, York Düşesi’ni senin oynamanı istiyorum dediğinde büyük onur duydum. Kadroya gelince oyunumuzun yapımcısı olan Erdem Akakçe ve Zerrin Ongan’nın tasarrufu olduğunu söyleyebilirim.

Shakespeare’in her oyunu gibi III.Richard’da da aşkın üzerine çıkan daha güçlü bir duygu ve tutku ile sarsılıyorsunuz. Ben Kral Edward’ın eşi York Düşesini oynuyorum… Her kadın gibi kotarıcı, kapsayıcı ve anaç… Evlatlarının ve taht kavgalarının arasında yaşanan gerçek bir dramadan kesitler sunuyorum. Seyircinin çok rahat anlayabileceği bir sadelik kazandırdık. Gelen tepkiler çok memnun edici ‘‘ dedi.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (13. hafta):
Arap Kadri ve Tarzan (2024) Sahipsiz - Surrogate (2024) Cin Günü (2024) Riki Rhino: Kahraman Kanatlar - Riki Rhino The Bird Kingdom (2024) Lassie: Yepyeni Bir Macera - Lassie: A New Adventure (2024) Oldboy (2024) Winnie The Pooh: Kan ve Bal II - Winnie The Pooh: Blood and Honey II (2024) Güneşi Söndürmem Gerek (2024) Hayalet Avcıları: Ürperti - Ghostbusters: Frozen Empire (2024)
Arşivden Seçkiler:
91,1 (2016) Uçuş 7500 - 7500 (2014) Hababam Sınıfı Yeniden (2019) Acı Reçete - Side Effects (2013) Kraliçe Lear - Queen Lear (2019) Sınıf / The Class / Entre Les Murs (2008)

Leave a comment