Burak Özçivit, Sedat Mert ve Halef Tiken ile Ahmet Yenilmez’in Kadıköy’deki takip ve çatışma sahneleri nefes kesti. İhanet dizisinin 7. bölümünde polis ve örgüt üyeleri arasında apartmanda ve dışarıda yaşanan çatışma ve takip sahnelerinde aksiyon görülmeye değerdi. Kadıköy’de çatışma sahneleri çekilirken silahlar patladı. Ama semt sakinleri korkmadı. Meraklı bakışlarla aksiyon sahnelerini izlemeye devam etti. Aksiyon sahneleri için öncesinde  özel bir hazırlık gerekiyor.
Aksiyon filmlerinde ve dizilerinde rol alan İhanet dizisinin başarılı oyuncusu Sedat Mert (Komiser Sedat), aksiyon sahneleri için mizansen ve fiziki şartlara baktığını ve ona göre koreografi yaptığını söylüyor. Burak Özçivit ile olan aksiyon sahnelerinde ise, Özçivit’e ve diğer rol arkadaşlarına aksiyon koçluğu yapan Sedat Mert, Hollanda’da dünyaca ünlü yıldızlardan Jason Statham, ve son James Bond Daniel Craig’in hocalığını yapan dövüş sanatlarının en başarılı hocalarından Cor Hemmers’in bir dönem öğrencisiydi. Sedat Mert, formunu korumak için her hafta 3 gün esneklik ve kardiyo  çalışması yaptığını, Hollanda’da kickbox  yapmasının  ve Fc Amsterdam  Gençlerbirliği’nde  futbol oynamasının da faydasını gördüğünü belirten Best fotomodel ünvanlı Sedat Mert, aksiyonu sevmesinden dolayı sadece yüzünün 3-4 farklı yerinde 24 tane dikiş olduğunu da sözlerine ekliyor.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (17. hafta):
Zah-Har 'Cin Ahalisi' (2024) Oyun Gecesi - Katala (2024) Arınma - Immaculate (2024) Küçük Don Kişot'un Maceraları - Giants of la Mancha (2024) Boy Kills World (2024) Cadı (2024) Rekabet - Challengers (2024) Siyah Çay - Black Tea (2024) Dublör Filmi (2024)
Arşivden Seçkiler:
Alborotadores: Belalılar (2017) Alacakaranlık Efsanesi: Yeni Ay - The Twilight Saga: New Moon (2009) Prenses ve Dracula - How to Save the Immortal (2023) Yaşam Arsızı (2009) Toz Ol - Skiptrace (2016) Sessiz Ol (2018)

Leave a comment