İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nın yeni oyunu Hedda Gabler, Nisan ayının üçüncü haftasında seyirci karşısına çıkıyor. Henrik Ibsen’in yazdığı Emre Koyuncuoğlu’nun yönettiği oyun, 18-29 Nisan 2012 tarihleri arasında Üsküdar Musahipzade Celâl Sahnesi’nde sahnelenecek.

Burjuva hayatının garantilerine sığınarak yaşayan Hedda Gabler, bu nedenle hayatında çok büyük ödünler vermiş, istikrarı seçmiş, aşkı yaşamayı ve üretkenliği reddetmiştir. Sevgiden değil sıkıntıdan evlenmiştir. Kocası güvenilir bir insandır ama bir bilgin olarak parlak değildir. Bir gün ortaya büyük bir tutku yaşadığı ve risklerle dolu hayatı olduğu için reddettiği eski sevgilisi çıkar. Hem de lisede saçlarını çekip durduğu, basit bulduğu bir kız arkadaşının desteğiyle kocasını yerinden sarsacak müthiş bir kitap yayınlamak üzeredir…

Çevirisini Emre Koyuncuoğlu ve Başak Erzi’nin, dramaturgluğunu Dilek Tekintaş’ın, Müziğini Çiğdem Borucu Erdoğan’ın, sahne ve kostüm tasarımını Gamze Kuş’un, ışık tasarımını Cem Yılmazer’in yaptığı oyunda; Alev Oraloğlu, Elçin Atamgüç, Ertuğrul Postoğlu, Şebnem Köstem, Meriç Benlioğlu, Eraslan Sağlam, Mert Tanık rol alıyor.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (13. hafta):
Arap Kadri ve Tarzan (2024) Sahipsiz - Surrogate (2024) Cin Günü (2024) Riki Rhino: Kahraman Kanatlar - Riki Rhino The Bird Kingdom (2024) Lassie: Yepyeni Bir Macera - Lassie: A New Adventure (2024) Oldboy (2024) Winnie The Pooh: Kan ve Bal II - Winnie The Pooh: Blood and Honey II (2024) Güneşi Söndürmem Gerek (2024) Hayalet Avcıları: Ürperti - Ghostbusters: Frozen Empire (2024)
Arşivden Seçkiler:
Gamba: Macera Çetesi - Gamba (2017) Zootropolis: Hayvanlar Şehri - Zootopia – Zootropolis (2016) Güzelliğin On Par' Etmez (2013) Eva (2012) Başka Söze Gerek Yok - Enough Said (2013) Anneler ve Kızları - Mother and Child (2010)

Leave a comment