İBB ŞEHİR TİYATROLARI’NDAN TARİHİ BİR GÖSTERİ: DEVR-İ İSTANBUL

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, Temmuz ayının ilk günlerinde Devr-i İstanbul adlı bir gösteriyle izleyicilerin karşısına çıkıyor. 2-3-4 Temmuz 2010 tarihlerinde Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde sahnelenecek olan Devr-i İstanbul, insan yerleşiminin Paleolitik Çağ’a dayandığı bir şehrin, İstanbul’un öyküsünü anlatıyor.

Devr-i İstanbul’da, günümüze gelene dek İstanbul’un çeşitli bölgelerinde yaşamış olan insan topluluklarının hayatı; neredeyse son bir asra damgasını vurmuş İBB Şehir Tiyatroları’nın sahnelediği oyunlarda kullanılan özel ve özenli kostümler eşliğinde gözler önüne seriliyor. Bir zamanlar Muhsin Ertuğrul’un, Vasfi Rıza Zobu’nun, Hazım Körmükçü’nün, Bedia Muvahhit’in, Cahide Sonku’nun sahnede giydiği kostümler, şimdi adlarını saygıyla andığımız bu ustaların çıraklarının bedeninde yine sahne üzerinde yeniden tiyatro seyircisiyle buluşuyor.

Türkiye ve İstanbul tarihine yön veren önemli olayların kronolojik bir sırayla derlenerek, hafızalardan silinmeyen şarkılarla adeta emsalsiz bir kostüm ziyafetine dönüştüğü Devr-i İstanbul’da, İBB Şehir Tiyatroları’nın kalbi dev bir maket olarak sahne üzerinde kurulan “üçüncü köprü” üzerinde atıyor…

İstanbul Şehir Tiyatrosu sanatçılarından Can Doğan’ın tasarladığı ve yönettiği Devr-i İstanbul,  “Şehrin”, Türkiye’nin ve hepimizin öyküsü. Dramaturgluğunu Özge Ökten’in, sahne tasarımını Mehmet Emin Kaplan’ın, kostüm tasarımını Eylül Gürcan’ın, müzik direktörlüğünü Murat Bavli’nin, koreografisini Senem Oluz’un ışık tasarımını Fatih Mehmet Haroğlu’nun, yaptığı oyunda; Aslı Narcı, Berk Samur, Berna Adıgüzel, Caner Bilginer, Cem Uras, Ceysu Aygen, Cihan Kurtaran, Doğan Şirin, Göksel Arslan, Hanife Ser, İrem Aydın, Melisa Demirhan, Murat Bavli, Murat Üzen, Nurdan Kalınağa, Pelin Budak, Pınar Aygün, Tankut Yıldız, Tolga Coşkun, Tuğrul Arsever, U. Arda Aydın, Ümit Daşdöğen, Volkan Ayhan, Y. Arda Alpkıray rol alıyor.

İyi seyirler…

Devr-i İstanbul – Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi / Tel: 0212 4553918

2 Temmuz 2010 Cuma, Saat: 20.30,

3 Temmuz 2010 Cumartesi, Saat: 15.00-20.30,

4 Temmuz 2010 Pazar, Saat:15.00

ETKİNLİK ÜCRETSİZDİR.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (13. hafta):
Arap Kadri ve Tarzan (2024) Sahipsiz - Surrogate (2024) Cin Günü (2024) Riki Rhino: Kahraman Kanatlar - Riki Rhino The Bird Kingdom (2024) Lassie: Yepyeni Bir Macera - Lassie: A New Adventure (2024) Oldboy (2024) Winnie The Pooh: Kan ve Bal II - Winnie The Pooh: Blood and Honey II (2024) Güneşi Söndürmem Gerek (2024) Hayalet Avcıları: Ürperti - Ghostbusters: Frozen Empire (2024)
Arşivden Seçkiler:
Kayhan (2018) The Spirit (2009)  Ye Dua Et Sev - Eat Pray Love  (2010) Nocturama (2017) Öldüren Tutku - Passion (2013) Kazananlar Kulübü - Win Win (2011)

Leave a comment