İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, Kasım ayında üçü yeni toplam otuz oyunla seyircilerinin karşısına çıkıyor. İBB Şehir Tiyatroları’nda, Kasım ayında oynanacak oyunlar şöyle: Alemdar, Dünyanın Ortasında Bir Yer, Marat-Sade, Meraklısı İçin Öyle Bir Hikâye, Bekleme Salonu, Kafes, Merhaba Hoşçakal, Lüküs Hayat, İntiharın Genel Provası, Yüzleşme, Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz, Romeo ve Juliet, İstanbul Hatırası, Surname 2010, Arzunun Onda Dokuzu, Dört Kişilik Bahçe, Düşüş, İstanbul Efendisi, Dullar, Gizli Oturum, Maskeliler, Fareli Köyün Kavalcısı, Karagöz Balıkçı, Boya Benek, Karagöz Geri Döndü, Biri Hiçbiri ya da Hepsi, Çizmeli Kedi, Kazuu, Benim Arkadaşım Yok, Şahmeran.

İBB Şehir Tiyatroları’nın yeni müzikli oyunu Marat-Sade, 1808 yılında, Marquis de Sade’ın kapatıldığı Charenton Akıl Hastanesi’nde geçiyor ve akıl hastaları tarafından oynanması için Marquis de Sade tarafından yazılan bir oyun metninin, hastane yöneticileri ve seçkin bir seyirci kitlesine oynanışını anlatıyor… Peter Weiss’ın yazdığı Ragıp Yavuz’un yönettiği oyunda; Yıldırım Fikret Urağ, Murat Garibağaoğlu, Çağlar Çorumlu, Ali Mert Yavuzcan, Cengiz Tangör, Çağrı Ö. Hün, Özge Özder, Aslıhan Kandemir, Yeşim Koçak, Ozan Gözel, Murat Coşkuner, Doğan Altınel, Reyhan Karasu, Özge O’Neill Sarımola, Okan Patırer, Yasemin Güvenç, Selim Can Yalçın, Nurdan Gür, Özgürefe Özyeşilpınar, Selin Türkmen, Ece Yıldız, Kutay Kırşehirlioğlu, Radife Baltaoğlu, Muzaffer Berişa, Hamit Erentürk, Murat Güreç, Serkan Bacak, Senem Oluz, Bahar Özge Göze, Altuğ Kutlu, Burçak Çöllü rol alıyor. Oyun, 24-28 Kasım 2010 tarihleri arasında Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesinde seyirciyle buluşacak.

Alemdar adlı oyunda, isyancılar ayaklanmış, padişah öldürülmüştür. Sınır boyundan kalkıp gelen Alemdar Mustafa Paşa, II. Mahmud’u isyancıların elinden kurtarır. Bir kuluna tahtını ve canını borçlu olan bir padişahla, padişahın canını ve tahtını kollamak isteyen bir paşa karşı karşıyadır şimdi. Üstelik yeniçerilerin hem Alemdar Mustafa Paşa’ya, hem de Padişah II. Mahmud’a karşı ateşlediği bir yangının tam ortasında… Orhan Asena’nın yazdığı oyunu Engin Alkan yönetiyor. 10-14 Kasım 2010 tarihleri arasında Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde seyirci ile buluşacak olan oyunda; Erhan Abir, Can Başak, Serdar Orçin, Emrah Özertem, Hakan Arlı, Oya Palay, Yeliz Gerçek, Berna Adıgüzel, Aslı Nimet Altaylar, Zafer Kırşan, Ümit Daşdöğen, Tolga Coşkun, Çiğdem Gürel, Esra Karabaş, Hüseyin Tuncel, Murat Üzen rol alıyor.

Dünyanın Ortasında Bir Yer, erkeklerin koşullarını belirlediği bir dünyada sıkışmış kadınların öykülerini konu ediniyor. Özen Yula’nın yazdığı M. Nurullah Tuncer’in yönettiği oyun, törelerin, söylencelerin, toprağa dayalı gücün egemen olduğu yörelerin öyküsünü kadınların yaşadıkları üzerinden anlatıyor ve bireylerin ilişkilerindeki öç kavramına dayalı çatışmaları sunuyor. 18-21 Kasım 2010 tarihleri arasında Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde seyirci ile buluşacak oyunda; Esra Ronabar, Hüseyin Köroğlu, Eraslan Sağlam, Melahat Abbasova, Ezgi Sümer Yolcu, İrem Arslan Aydın, Tomris İncer, Ümran İnceoğlu, Yonca İnal Eğilmezbaş, Ezgim Kılınç, Nurdan Kalınağa, Pelin Budak, Burcu Çoban, Pınar Aygün rol alıyor.

Meraklısı İçin Öyle Bir Hikâye’de Savaş Dinçel, Türk edebiyatının en önemli kalemlerinden Sait Faik’in öykülerinden, anılarından, yazılarından yola çıkarak onun şahitliğinde bir İstanbul turu yaptırıyor seyircilere… Ergün Işıldar’ın yönettiği, Naşit Özcan’nın rol aldığı oyun, seyircileri, önce Burgazada, ardından Karaköy, Tünel, Beyoğlu, Hristaki Pasajı ve Taksim Parkı’na götürüyor. Oyun, 3-7 Kasım 2010 tarihlerinde Fatih Reşat Nuri Sahnesi’nde seyredilebilir.

Bekleme Salonu’nda her şey bir firmanın eleman ihtiyacını karşılamak amacıyla mülakat yapması ile başlar. Yapılan elemeler sonucunda, iki genç adam ve bir kadından oluşan üç kişi, mülakatın son aşamasına kalmışlardır. Oyun, bu üç kişinin aynı oda içersinde kilitli kalmalarını ve odadan çıkma çabalarını anlatıyor. Yiğit Sertdemir’in yazdığı Tolga Yeter’in yönettiği oyunda; Cengiz Tangör, Ertuğrul Postoğlu, Zeynep Özyağcılar rol alıyor. Bekleme Salonu, 10-14 Kasım 2010 tarihleri arasında Fatih Reşat Nuri Sahnesi’nde, 5-6 Kasım 2010 tarihinde Küçükçekmece Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi’nde seyredilebilir.

Kafes’te, dünyadaki olumsuz gelişmeleri, yaşamın ve bireylerin yozlaşmasını, her şeyin çıkar üzerinde biçimlenmesini protesto etmek amacıyla, evinde kendini bir kafese kapatan Christiano’nun, bir yanıyla da Anton Çehov’un yapıtlarından yola çıkarak, yaşamı anlamaya, kavramaya ve değerlendirmeye çalışması anlatılıyor. Mario Fratti’nin yazdığı Ali Gökmen Altuğ’un yönettiği oyunda; Mert Turak, Tolga Coşkun, Hikmet Körmükçü, Yalçın Avşar, Esra Ede, Murat Taşkent, Caner Çandarlı, Senan Kara rol alıyor. Oyun, 18-21 Kasım 2010 tarihleri arasında Fatih Reşat Nuri Sahnesi’nde seyirciyle buluşacak.

Merhaba Hoşçakal, yıllar sonra eve dönen Hester’in erkek kardeşi Johnnie’yle yaşadığı birkaç saat süren hesaplaşmasını konu alıyor. Yaşamın savurup attığı bu iki kardeşin yitirdiği aile, çocukluk, sevinç, umut, aşk, adına ne varsa her şeyi sorguluyor. Aile geçmişine dair bireylerin birbirini yıkan sırlarının açıldığı o gecede Hester’i ağır sürprizler beklemektedir. Athol Fugard’ın yazdığı Taner Barlas’ın yönettiği oyun, 24-28 Kasım 2010 tarihleri arasında Fatih Reşat Nuri Sahnesi’nde, 18-21 Kasım 2010 tarihleri arasında da Üsküdar Musahipzade Celâl Sahnesi’nde seyircilerini bekliyor. Oyunda; Tolga Yeter ve Ayşen Çetiner Sezerel rol alıyor.

İBB Şehir Tiyatroları’nda müzikli oyun Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz, 3-7 Kasım 2010 tarihleri arasında Kâğıthane Sadabad Sahnesi’nde izleyicisiyle buluşacak… Aziz Nesin’in kaleminden birey-devlet ilişkisini sorgulayan oyunu, Y. Kenan Işık yönetiyor. Oyunda Derya Kurtuluş, Ezgim Kılınç, Nur Saçbüker, Hasibe Eren, Ergün Işıldar, Şevket Avşar, Mehmet Bulduk, Can Doğan, Savaş Barutçu, Tuğrul Arsever, Mert Turak, Yalçın Avşar, Mevlüt Demiryay, Osman Gidişoğlu, Volkan Ayhan, Murat Güreç, Murat Üzen, Hamit Erentürk, Reyhan Karasu, Selin Türkmen, Senem Oluz, Berna Adıgüzel, Nurdan Kalınağa, Tolga Coşkun, Kahraman Acehan, Tankut Yıldız, Özgürefe Özyeşilpınar, Göksel Arslan, Cihan Kurtaran, Yasemin Güvenç, Özge O’Neill Sarımola, Bahar Özge Göze, Yılmaz Arda Alpkıray, Okan Patırer, Doğan Şirin, Berk Samur rol alıyor. Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz’ın müzikleri Timur Seçuk imzasını taşıyor.

Romeo ve Juliet’te, iki aile arasında bitmek bilmeyen bir nefret ve düşmanlığın gölgesinde yeşeren büyük bir aşk anlatılıyor. Bu öyküyü bir aşk söylencesine dönüştürerek, temel bir “aşk” imgesi yaratan Shakespeare, bu yolla acımasız toplumsal gerçeklerle gerçek sevgi arasındaki çelişkiyi gözler önüne seriyor. Shakespeare’in büyük aşk tragedyasının temelinde yatan aile düşmanlığı yüzünden, Romeo ve Juliet arasındaki aşk, ancak sevgililerin ölümüyle “ölümsüz” bir kimliğe bürünüyor… Oyun, Kemal Başar’ın rejisiyle, 10-14 Kasım 2010 tarihleri arasında Kâğıthane Sadabad Sahnesi’nde seyirciyle buluşuyor. Oyunda; Levend Yılmaz, Hikmet Körmükçü, Selçuk Soğukçay, Müge Akyamaç, Mert Turak, Ece Özdikici, Ersin Umulu, Caner Çandarlı, Kubilay Penbeklioğlu, Selçuk Yüksel, Can Doğan, Mehmet Bulduk, Nevzat Çankara, Nurdan Gür, Hüsnü Demiralay, Özge O’Neill, Selin Türkmen, Serkan Bacak, Bahar Özge Göze, Murat Güreç, Yasemin Güvenç, Hamit Erentürk, Melisa Demirhan, Senem Oluz, Berk Samur rol alıyor.

İstanbul Hatırası’nda bir martının kanadında, bir dalganın kıvrımında İstanbul’da yaşanmış kırık bir aşk hikâyesi anlatılıyor. Tarık Şerbetçioğlu’nun yazıp yönettiği oyunda, mekân İstanbul, zaman yüzyıl, aşk her yerde… Meddah hikâyesini anlatmaya başladığında artık sadece söz vardır. Söz Ali Amca’nın hikâyesine dönüşür. Zamanın imbiğinden süzülür. Gözlerimizin önüne serilir. 20. yüzyılın başlarında İstanbul’dayızdır artık. Yüzyılın başlangıç telaşı, dönüşümün eşiğinde bir imparatorluk, savaşlar, acılar, neşeler… Hepsi iç içe geçiyor. Yürekler heyecanla çarpıyor, heyecanlar Direklerarası’nda alkışlara karışıyor…
18-21 Kasım 2010 tarihleri arasında Kâğıthane Sadabad Sahnesi’nde seyirciyle buluşacak müzikli oyunda; Toron Karacaoğlu, İbrahim Şirin, Naci Taşdöğen, Tarık Şerbetçioğlu, Ergun Üğlü, Binnur Şerbetçioğlu, Rahmi Elhan, Selma Kutluğ, İskender Bağcılar, Gökhan Eğilmezbaş rol alıyor.

Surname 2010 adlı oyunda kocasının ölümünün ardından açtığı sahafında, özel bir nedenle geceyi bekleyen Sühendan Hanım, kocasına ait hiç görmediği notlarla karşılaşır. Bu notlar, kocasının kendisi için düşündüğü “sözde şenliğe” dair fikirleri içermektedir. Yazılanları şaşkınlıkla okumaya başlayan Sühendan Hanım; kendisini bir düşün içinde, geçmiş ile bugünün İstanbul’u arasında gerçekleşen bir şenliğin tam ortasında bulur. Oyunda; Ayşem Yağmur Ulusoy, Can Alibeyoğlu, Ceren Hacımuratoğlu, Derya Keykubat, Derya Yıldırım, Elyesa Çağlar Evkaya, Engin Akpınar, Eraslan Sağlam, İrem Erkaya, Mana Alkoy, Mehmet Soner Dinç, Mert Aykul, Özgür Atkın, Özgür Tanık, Seda Fettahoğlu, Semah Tuğsel, Seza Güneş, Şeyda Arslan, Uğur Dilbaz, Yiğit Sertdemir, Zeynep Göktay Dilbaz rol alıyor. Proje tasarımını Candan Seda Balaban ile Yiğit Sertdemir’in yaptığı oyunu, Yiğit Sertdemir yazıp yönetti. Surname 2010, 24-28 Kasım 2010 tarihleri arasında Kâğıthane Sadabad Sahnesi’nde 10-14 Kasım 2010 tarihleri arasında da Ümraniye Sahnesi’nde seyredilebilir.

İntiharın Genel Provası’nda, intihar etmek isteyen bir mimar Tuna köprüsüne gelir. “Sanatsal bir ölüm” hayaliyle, sevgilisine son kez telefon edip aşkını vurgular. İntihar Eden Adam, köprüden tam atlayacağı sırada Balıkçı feryat edip onu durdurur: Köprü altına ağ yerleştirdiğinden adam buradan atlamamalıdır. Derken adamın sevgilisi Kadın belirir, intihara engel olmaya çalışır. İntihar Eden Adam tam atlayacakken Kadın ile Balıkçı dans etmeye başlar. Bu sırada beyaz üniformasıyla Kaptan belirir. İntiharda kararlı olan adamın mesleğini öğrenince ona bir iş teklifi yapar. Duşan Kovaçeviç’in yazdığı oyunu M. Nurullah Tuncer yönetiyor. Bora Seçkin, Serhat Mustafa Kılıç, İbrahim Can, Bennu Yıldırımlar’ın rol aldığı oyun, Kadıköy Haldun Taner Celâl Sahnesi’nde 3-14 Kasım 2010 tarihleri arasında Kadıköy Haldun Taner Sahnesinde 24-28 Kasım 2010 tarihleri arasında da Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesi’nde sahnelenecek.

Yüzleşme… Deniz kıyısındaki istasyonda yolları kesişen yalnız insanlar… Bir yanda geçmişe dönük kırgınlıkları ve pişmanlıkları ile geçmişini irdeleyen Züleyha, diğer yanda tek derdi para olan, yaşamı basit sorularıyla anlamlandırmaya çalışan ve umudunu yitirmeyen Yadigâr… İki farklı kültürün insanları olmalarına rağmen, Yadigâr ile Züleyha arasında giderek bir iletişim kurulur ve bir süre sonra her ikisi de yaşadıkları içsel yolculuklarındaki büyük yüzleşmenin farkına varırlar. Arslan Kacar’ın yazdığı oyunu Ali Karagöz yönetiyor. Kadıköy Haldun Taner Sahnesi’nde 18-28 Kasım 2010 tarihleri arasında sahnelenecek Yüzleşme’de; Perihan Savaş, Arslan Kacar, Samet Hafızoğlu ve Orcan Dönmezer rol alıyor.

Dört Kişilik Bahçe’de geçmişte renkli günlere tanıklık etmiş ahşap konak artık, üç “unutulmuş” kadının ve eski bir Osmanlı paşası olan Server Bey’in kendi tenhalıklarına sığındığı bir limana dönüşmüştür. Değişen düzen içinde savrulan aile, artık hiçbir şeyin yaşamadığı bu konakta, tıpkı insana onarılmazlık duygusu veren bahçe gibi sırlarıyla birlikte tutukludur sanki… Çağdaş Türk tiyatrosunun usta kalemi Murathan Mungan’dan, yüzleşmelerle gelişen hüzünlü bir hikâye. Arka planda ise son İstanbul… 3-14 Kasım 2010 tarihleri arasında Üsküdar Musahipzade Celâl Sahnesi’nde sahnelenecek olan Dört Kişilik Bahçe’nin yönetmeni Ersin Umulu. Oyunda, Ayşe Kökçü, Sevil Akı, Metin Çoban, Esin Umulu rol alıyor.

Arzunun Onda Dokuzu, işgal edilen topraklarda kültürün, hayatın, bedenin, ruhun zorla ele geçirilmesi karşısında kadınların yaşadığı çıkmazları ve ölüm kalım savaşındaki dokuz kadını anlatıyor. Heather Raffo’nun yazdığı oyunu Arif Akkaya yönetiyor. 24-28 Kasım 2010 tarihleri arasında Üsküdar Musahipzade Celâl Sahnesi’nde oynanacak Arzunun Onda Dokuzu’nda; Hikmet Körmükçü, Hasibe Eren, Bensu Orhunöz, Cihan Kurtaran rol alıyor.

Gizli Oturum, insanın özgür iradesiyle seçtiği varoluşun başkası karşısında değiştirilemeyeceğini işliyor. Garcin, Estelle ve Ines ölümün döngüsü içinde, hayatlarında olan biten her şeyi önce eksik bir biçimde, sonrasında ise içtenlikle birbirleriyle paylaşırken; aslında geçmişteki hatalarını ve gerçek kişiliklerini ortaya koyuyorlar. Oyunda; Ece Okay, Özge Özder, Emre Narcı, Osman Gidişoğlu – İskender Bağcılar – Enes Mazak rol alıyor. Çağdaş tiyatro klasikleri arasına girmiş olan Jean Paul Sartre’ın oyununu Ergün Işıldar yönetiyor. Gizli Oturum, 3-14 Kasım 2010 tarihleri arasında Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesi’nde seyredilebilir

İsrailli yazar Ilan Hatsor’un kaleminden, Filistinli üç erkek kardeşin, savaşın ortasında birbirleriyle yaşadıkları hesaplaşmaları anlatan Maskeliler, 18-21 Kasım 2010 tarihleri arasında İ.B.B. Şehir Tiyatroları Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesi’nde seyircisini bekliyor. Taner Barlas’ın yönettiği Maskeliler’de Serdar Orçin, Levent Üzümcü, Mehmet Gürhan rol alıyor.

Düşüş, ülkemiz tarihinde önemli bir sürece damgasını vuran İttihat ve Terakki’nin, 1908 yılından sonra yaşama ve yönetime egemen oluşunun sonuçlarını anlatırken, insanın toplumsal değişimler karşısındaki duruşunu eleştirel bir gözle, çok yönlü biçimde ele alıyor. Nahid Sırrı Örik’in “Sultan Hamid Düşerken” adlı romanından Kemal Bekir’in yazdığı, Engin Gürmen’in yönettiği oyunda; Engin Gürmen, Haşmet Zeybek, Defne Gürmen Üstün, Toron Karacaoğlu, Oya Palay, Melike Altınbaran, Ali Karagöz, Erkan Sever, Rahmi Elhan, Yavuz Şeker, Murat Derya Kılıç, Özgür Dağ, Caner Çandarlı, Gökhan Eğilmezbaş, Samet Hafızoğlu, Engin Coşkun rol alıyor. Düşüş, 3-7 Kasım 2010 tarihleri arasında Ümraniye Sahnesi’nde seyredilebilir.

İstanbul Efendisi’nde, kızına uygun bir damat adayı bulmak için, dönemin batıl inançlarına bel bağlayan bir babanın gülünç durumu anlatılıyor. Musahipzade Celâl‘in yazdığı, Engin Alkan’ın yönettiği oyun, 18-21 Kasım 2010 tarihlerinde Ümraniye Sahnesi’nde seyredilebilir. İstanbul Efendisi’nde; Engin Alkan, Mahperi Mertoğlu, Çağlar Çorumlu, Volkan Ayhan, Zafer Kırşan, Hüseyin Tuncel, Ümit Daşdöğen, Emrah Özertem, Tuğrul Arsever, Cihan Kurtaran, Serkan Bacak, Murat Üzen, Derya Çetinel, Sevinç Erbulak, Selin Türkmen, Berna Adıgüzel, Reyhan Karasu, Çiğdem Gürel, Senem Oluz, Hamit Erentürk, Esra Karabaş, Murat Güreç, Utku Akıncı rol alıyor.

Dullar, tüm hüznü ve neşesiyle dulluk durumunu ele alan, farklı yaşlarda dul kalan kadınlar hakkında komik ve grotesk, ama aynı zamanda trajik sahnelerle dolu bir revü. Alman yazar Fitzgerald Kusz’un 2004 yılında kaleme aldığı oyun, yüzyıllardır dramatik biçimde ele alınan dulluk durumunu, farklı bir açıdan mizahi bir bakışla sahneye taşıyor. Gencinden yaşlısına kocasını yitiren kadınların yeni bir hayat kurma mücadelesindeki farklı tutumlarını hüzünlü ve komik biçimde sunuyor. Güzin Özyağcılar, Hale Akınlı, Süeda Çil, Neslihan Ayşe Öztürk, Hülya Karakaş’ın rol aldığı oyunu Hülya Karakaş yönetiyor. Oyun, 24-28 Kasım 2010 tarihleri arasında ise Ümraniye Sahnesi’nde seyredilebilir.

Lüküs Hayat, Türk toplumunun Batı ile yüzleşmesi ve bu çerçevede yaşanan gülünçlükleri sahneye taşırken, bu durumun değişmezlerini 26 yıldır sahnede diri tutuyor. Ekrem Reşit Rey’in yazdığı oyunda küçük hırsızlıklarla geçinen Rıza ile Fıstık bir zengin evine girince kendilerini bir kıyafet balosunun ortasında bulurlar. Aslında bu ikilinin içine düştüğü bu yeni ortam, batılılaşma özentisinin ortasına düşmüş halktan insanların durumudur… Haldun Dormen’in yönettiği oyunda; Zihni Göktay, Şenay Saçbüker, Savaş Barutçu, Ayşegül İşsever, Münir Kutluğ, Derya Kurtuluş, Cem Karakaya, Aslı Aybars, Ali Gökmen Altuğ, İrem Arslan Aydın, Uğur Arda Aydın, Çağrı Hün, İlhan Kilimci, Betül Kızılok, Tolga Coşkun, Ümran İnceoğlu, Samet Hafızoğlu, Özgür Dağ, Yılmaz Arda Alpkıray, Doğan Şirin, Nurseli Tırışkan, Ceysu Aygen rol alıyor. Operetin müzikleri ise ünlü besteci Cemal Reşit Rey imzasını taşıyor. Oyun 12-13 Kasım 2010 tarihlerinde Küçükçekmece Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi’nde seyredilebilir.

İBB Şehir Tiyatroları Kasım Ayında 2 Yeni Çocuk Oyunu ile Küçüktiyatroseverlerle

İ.B.B. Şehir Tiyatroları, Kasım ayında iki yeni çocuk oyununu repertuarına katıyor. İBBŞT Çocuk Tiyatrosu; geçen yıl başlattığı Farklı Olanlar, Farklı Gelişenler projesiyle bedensel ve zihinsel farklılıkları olan çocukları da tiyatroyla buluşturmayı hedefleyen çalışmalarını sürdürüyor. İstanbul Özürlüler Merkezi ile yürütülen ortak proje “Farklı Olanlar ve Farklı Gelişenler Tiyatro Projesi” kapsamında sahnelenecek Biri Hiçbiri Ya Da Hepsi adlı oyun Kasım ayının başından itibaren küçük tiyatroseverlerle buluşacak. Ücretsiz olan bu gösteri 1–2–10–24 Kasım 2010 tarihlerinde Fatih Reşat Nuri Sahnesi’nde seyredilebilir. Ekip çalışması olarak oluşturulan oyunu Yonca İnal Eğilmezbaş yönetti.

İ.B.B. Şehir Tiyatrolarının yeni oyunu Karagöz Balıkçı, 18–19–20–21–25–26–27–28 Kasım 2010 tarihlerinde Gaziosmanpaşa Ferih Egemen Çocuk Tiyatrosu Sahnesi’nde seyirciyle buluşacak. Özgür Atkın ve Ceren Hacımuratoğlu’nun birlikte yazdıkları oyunu, Özgür Atkın yönetti.

Emill Alfred Hermann’ın yazdığı Tolga Yeter’in yönettiği Çizmeli Kedi adlı oyun, 6-7-13-14-20-21-27-28 Kasım 2010 tarihlerinde Fatih Reşat Nuri Sahnesi’nde seyredilebilir.

Gülşah Gülebenzer’in yazdığı, Semah Tuğsel’in yönettiği Şahmeran, 6-7-13-14-20-21-27-28 Kasım 2010 tarihlerinde Kâğıthane Sadabad Sahnesi’nde…

Gökçe Okay Delagrange’nin yazdığı Ece Okay’ın yönettiği Boya Benek oyunu, 4-5-11-12-18-19-25-26 Kasım 2010 tarihlerinde Kâğıthane Küçük Kemal Çocuk Tiyatrosu Sahnesi’nde küçük tiyatroseverlerle.

Turgut Denizer’in yazıp yönettiği Benim Arkadaşım Yok, 4-5-6-7-11-12-13-14 Kasım 2010 tarihlerinde Gaziosmanpaşa Ferih Egemen Çocuk Tiyatrosu Sahnesi’nde 20-21-27-28 Kasım 2010 tarihlerinde de Kadıköy Haldun Taner Sahnesi’nde seyredilebilir.

Hakan Yavaş’ın yazıp yönettiği Kazuu adlı oyun, 6-7-13-14 Kasım 2010 tarihlerinde Kadıköy Haldun Taner Sahnesi’nde tiyatroseverleri bekliyor.

Adrian C. Mitchell’in yazdığı, Gülsün Siren Kınal’ın oyunlaştırdığı ve Cem Karakaya’nın yönettiği Fareli Köyün Kavalcısı, 6-7-13-14-20-21-27-28 Kasım 2010 tarihlerinde Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesi’nde…

Caner Bilginer’in yazıp yönettiği Karagöz Geri Döndü adlı oyun, 13-14-20-21-27-28 Kasım 2010 tarihlerinde Ümraniye Sahnesinde seyredilebilir.

İyi seyirler…

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (13. hafta):
Arap Kadri ve Tarzan (2024) Sahipsiz - Surrogate (2024) Cin Günü (2024) Riki Rhino: Kahraman Kanatlar - Riki Rhino The Bird Kingdom (2024) Lassie: Yepyeni Bir Macera - Lassie: A New Adventure (2024) Oldboy (2024) Winnie The Pooh: Kan ve Bal II - Winnie The Pooh: Blood and Honey II (2024) Güneşi Söndürmem Gerek (2024) Hayalet Avcıları: Ürperti - Ghostbusters: Frozen Empire (2024)
Arşivden Seçkiler:
Antebellum (2020) Gelinlerin Savaşı / Bride Wars (2009) İbi Doğu Ekspresi'nin Gizemi (2023) Lal (2014) Son Kahraman - John Rabe (2010) Kocamı Kim Öldürür (2023)

Leave a comment