İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, Ocak ayının son haftasında
Dullar adlı yeni bir oyunla izleyicilerin karşısına çıkıyor. Günümüzde oyunları en çok sahnelenen Alman yazarlar arasında yer alan Fitzgerald Kusz’un yazdığı, Hülya Karakaş’ın yönettiği oyunun prömiyeri 27 Ocak 2010 tarihinde gerçekleştirilecek. Dullar, 27-31 Ocak 2010 tarihleri arasında Fatih Reşat Nuri Sahnesi’nde sahnelenecek.

Dullar, tüm hüznü ve neşesiyle dulluk durumunu ele alan, farklı yaşlarda dul kalan kadınlar hakkında komik ve grotesk, ama aynı zamanda trajik sahnelerle dolu bir revü. Alman yazar Fitzgerald Kusz’un 2004 yılında kaleme aldığı oyun, yüzyıllardır dramatik biçimde ele alınan dulluk durumunu, farklı bir açıdan mizahi bir bakışla sahneye taşıyor. Gencinden yaşlısına kocasını yitiren kadınların yeni bir hayat kurma mücadelesindeki farklı tutumlarını hüzünlü ve komik biçimde sunuyor.

Çevirisini Sibel Arslan Yeşilay’ın, müzik direktörlüğünü Selim Atakan’ın, sahne tasarımını Rıfkı Demirelli’nin, kostüm tasarımını Eylül Gürcan’ın, ışık tasarımını Cengiz Özdemir’in, efekt tasarımını Umut Yüzbaşıoğlu’nun, dans düzenlemesini İbrahim Ulutaş’ın yaptığı oyunda; Güzin Özyağcılar, Hale Akınlı, Süeda Çil, Neslihan Ayşe Öztürk, Hülya Karakaş rol alıyor.

İyi seyirler…

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (13. hafta):
Arap Kadri ve Tarzan (2024) Sahipsiz - Surrogate (2024) Cin Günü (2024) Riki Rhino: Kahraman Kanatlar - Riki Rhino The Bird Kingdom (2024) Lassie: Yepyeni Bir Macera - Lassie: A New Adventure (2024) Oldboy (2024) Winnie The Pooh: Kan ve Bal II - Winnie The Pooh: Blood and Honey II (2024) Güneşi Söndürmem Gerek (2024) Hayalet Avcıları: Ürperti - Ghostbusters: Frozen Empire (2024)
Arşivden Seçkiler:
Müstakbel Damat (2022) Mucize Uğur Böceği ile Kara Kedi - Ladybug & Cat Noir: Awakening (2023) Mürit - The Lodge (2020) Louvre Müzesi’nde Bir Gece: Leonardo Da Vinci - A Night at the Louvre: Leonardo Da Vinci (2021) İtirazım Var: Bayılırım Belaya (2014) Dikkat Köpek Var (2022)

Leave a comment