Kavuşulamayan Aşk Hikâyesi:

Fatih Zübeyde Hanım Kültür Merkezinde izleyiciyle buluşan Huzur Sokağı Tiyatro Oyunu büyük beğeni gördü. Satış rekorları kıran Huzur Sokağı romanı, şimdi de tiyatroda izlenme rekoru kırma yolunda…
Şule Yüksel Şenler’in danışmanlığında hazırlanan ve kadrosunda Sanatçı Yaşar Alptekin’in de bulunduğu Huzur Sokağı Tiyatro Oyunu, Fatih Zübeyde Hanım Kültür Merkezinde seyirciyle buluştu. Fatih’lilerin yoğun ilgi gösterdiği tiyatro oyununda, yaşanan izdiham nedeniyle yer bulamayanlar 2 saatlik oyunu ayakta izlediler. Kavuşulamayan bir aşk hikayesi olan Huzur Sokağı oyunun final sahnesinde izleyenler duygu seline kapılarak gözyaşlarına hakim olamadılar. Oyun sonunda Fatih’liler sevgi gösterilerini oyuncuları dakikalarca ayakta alkışlayarak gösterdiler.

Şule Yüksel’in rahatsızlığı nedeniyle oyuna kardeşi Gonca Gülsel Şenler katılarak, oyun sonrası oyuncuları tek tek tebrik etti ve beğenisini belirtti. Gonca hanım, yıllar önce büyük mücadele neticesinde ablası Şule hanım tarafından yazılan romanın bugün aslına uygun olarak tiyatro sahnesine yansıtılmasından mutluluk duyduğunu ifade etti. Ablası Şule Yüksel Şenler’in, romanın sahneye taşınmasını canı gönül’den tasvip ettiğini ve tam destek verdiğini belirterek, oyun sonrası İstanbul
Temaşa Tiyatrosuna teşekkürlerini iletti.

Kavuşulamayan Aşk Hikayesi: HUZUR SOKAĞI
Edebiyatın en meşhur sokağı olan Huzur Sokağı, 1969 yılında gazetede tefrika edilmeye başlandığında büyük alaka uyandırdı. 1980’li yıllarda satış rekorları kırdı. 101 baskıya ulaşan ve yıllar içinde bir milyondan fazla satan roman, eski, yoksul bir İstanbul sokağında geçiyor. Çoğunluğun dejenere edici zalim baskısı karşısında direncini korumaya çalışan o yoksul İstanbul sokağında dinine bağlı, iyilik dolu insanlar yaşamaktadır. Dindar ve yoksul sokağın gözbebeği üniversiteli Bilal’dir. Gün gelir sokağın ortasına dikilen zenginlik sembolü bir apartman, sokağın huzuru kaçırır. Kavuşulamayan bir aşk öyküsü olarak mahalleli Bilal ve apartman kızı Feyza’nın aşkları romanın odak noktasındadır.
Şule Yüksel Şenler’in birkaç nesli etkileyen ve hala satılmakta olan romanı 1970’te Yücel Çakmaklı tarafından Birleşen Yollar adıyla filme de aktarılmıştı. Filmde Türkan Şoray ve İzzet Günay başrolü oynuyordu. Film gösterime girdiğinde yine büyük yankılar uyandırmış, usta yönetmen Çakmaklı’nın maneviyatçı yaklaşımıyla dindar kesim sinema salonlarına akmıştı.

Kasım’da gala
Genel Sanat Yönetmeni Kaan Basmacıoğlu, satış rekorları kıran, her yaştan ve her kesimden onbinler tarafından aynı ilgi ve heyecanla okunan Huzur Sokağı Romanını Tiyatro perdesine yansıtarak, unuttuğumuz değerleri tekrardan hatırlamak, hatırlatmak, sahiplenmek ve sahnelemek adına gelenekseli gelecekle buluşturmayı hedeflediklerini belirtti. 12 Kasım’da CRR’de üst düzey protokol’ünde katılımıyla gerçekleştirilecek Gala’ya tüm tiyatro severleri davet etti.

Huzur Sokağı Tiyatrosunu nerede izleyebilirim?
20 Ekim, Saat 20.00, Bahçelievler Mümtaz Turhan Sosyal Bilimler Lisesi
21 Ekim Pazar, Saat 15.00, Üsküdar Bağlarbaşı Kültür Merkezi
3 Kasım, Saat 14.00, Bahçelievler Mümtaz Turhan Sosyal Bilimler Lisesi
3 Kasım, Saat 20.00, Bahçelievler Mümtaz Turhan Sosyal Bilimler Lisesi
11 Kasım, Saat 14.00, Bahçelievler Mümtaz Turhan Sosyal Bilimler Lisesi
11 Kasım, Saat 17.00, Bahçelievler Mümtaz Turhan Sosyal Bilimler Lisesi
17 Kasım, Saat 20.00, Üsküdar Bağlarbaşı Kültür Merkezi
18 Kasım, Saat 14.00, Bahçelievler Mümtaz Turhan Sosyal Bilimler Lisesi
18 Kasım, Saat 17.00, Bahçelievler Mümtaz Turhan Sosyal Bilimler Lisesi

İ s t a n b u l  T e m a ş a   T i y a t r o s u   –    www.istanbultemasa.com.tr  – 0 2 1 2  5 1 4  0  1 4 0

[flickr-gallery mode=”photoset” photoset=”72157631789855349″]

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (13. hafta):
Arap Kadri ve Tarzan (2024) Sahipsiz - Surrogate (2024) Cin Günü (2024) Riki Rhino: Kahraman Kanatlar - Riki Rhino The Bird Kingdom (2024) Lassie: Yepyeni Bir Macera - Lassie: A New Adventure (2024) Oldboy (2024) Winnie The Pooh: Kan ve Bal II - Winnie The Pooh: Blood and Honey II (2024) Güneşi Söndürmem Gerek (2024) Hayalet Avcıları: Ürperti - Ghostbusters: Frozen Empire (2024)
Arşivden Seçkiler:
Elveda Oğlum - So Long, My Son (2019) Jin (2013) Kıyamet Kitabı - Doomsday Book (2012) Hafir: Karanlık Mezar (2022) İçimdeki Şeytan - The Devil Inside (2012) Madımak: Carina’nın Günlüğü (2015)

Leave a comment