UNIVERSAL PICTURES Sunar

Bir ORIGINAL FILM / ONE RACE FILMS Yapımı

Bir F. GARY GRAY Filmi

2015 yılının dünya çapında 1 milyar dolar hasılata en hızlı ulaşan filmlerden biri olan ve gişe tarihinin altıncı en büyük global filmi Hızlı ve Öfkeli 7 filmin ardından yeni filmi geliyor; Hızlı ve Öfkeli 8.
Times Square’deki gösteriminden 24 saat sonra 139 milyondan fazla izlenmeyle geçtiğimiz Aralık ayındaki fragman lansmanının da kanıtladığı gibi izleyicilerin Hızlı ve Öfkeli efsanesinde hikayelere duyduğu arzu hiç bu kadar büyük olmamıştı ve seri de daha önce hiç bu kadar popüler ve global olmamıştı. Bu grup arabaları uçaklardan, gökdelenlerden ve dağlardan atarken, kendilerini buraya getiren yolda çok şey deneyimlemiş olsa da ana fikir hiçbir zaman değişmemişti: aile.
Artık Dom ile Letty evlidir ve Brian ile Mia da emekli olmuştur. Ekibin geri kalanı ise temize çıkmıştır. Dünyayı dolaşan ekip normal hayatlara dönmüştür. Ama gizemli bir kadın (Oscar ödüllü Charlize Theron) Dom’u baştan çıkartarak suç dünyasına döndürdüğünde Dom ise kaçamayıp en yakınlarına ihanet ettiğinde daha önce hiç karşılaşmadıkları sınavlarla karşı karşıya kalacaklardır.
Seçkin ekibimiz, Küba kıyılarından New York’a ve Barents denizinin buzluklarına kadar bir anarşistin dünyayı karıştırmasını engellemek için tüm dünyayı dolaşacak ve bir aile olmalarını sağlayan adamı eve geri getireceklerdir.
Universal Pictures’ın rekorlar kıran serisinin son üçlemesinin birinci bölümü olan Hızlı ve Öfkeli 8 için, yeni hain Dominic Toretto rolündeki Vin Diesel’ ve yıldızlarla dolu kadro geri dönerken yeni katılan yıldızlarla olmuş.
Oyuncular arasında adamlarını Dom’u yeniden eski haline döndürmek için toplaması ve küresel bir imhayı önlemesi gereken ajan  Hobbs rolüyle Dwayne Johnson, şehirli komutan yardımcısı ve yeni kişisel amacı kocasını felaketin eşiğinden geri getirmek olan Letty rolüyle Michelle Rodriguez, şimdiye kadar cazibesiyle çözemediği bir durum yaşamayan, hızlı konuşan kadınların gözdesi Roman rolüyle TYRESE GIBSON, dahi teknoloji taktikçisi ve sıra dışı araba tamircisi Tej rolüyle CHRIS “LUDACRIS” BRIDGES, artık düşman Dom’un ekibiyle süper maksimum güvenlikli hapishane hücresinde hayal bile edemeyeceği kadar çok ortak noktası olan gizli operasyon suikastçısı Deckard Shaw rolüyle Jason Statham, her şeyi bir bedel karşılığında yapan federal ajan Bay HiçKimse rolüyle Kurt Russell, icadı dünyadaki bütün hükümetler ve terörist hücreleri tarafından istenen dahi hacker Ramsey rolüyle Nathalie Emmanuel ve sevdiklerini kurtarmak için imkansız bir seçim yapması gereken eski Rio polisi yeni ajan Elena rolüyle Elsa Pataky yer alıyor.
Theron’a ek olarak seriye dünyanın en kötü siber teröristi ve Dom’un yeni hoşlandığı kadın olan esrarengiz ajan Cipher rolüyle Scott Eastwood ile Bay HiçKimse’nin, nam-ı diğer Küçük HiçKimse’nin çırağı ve Dom’un küresel görevlerinde karşılaştığı tüm kadınlar kadar gizemli olan Eric Reisner rolüyle Oscar ödüllü Helen Mirren da katılıyor.
Hızlı ve Öfkeli 8’in yönetmeni F. Gary Gray. Gray, Sinema tarihinin bir numaralı müzikal biyografi filmi olan Straight Outta Compton, The Italian Job, Be Cool ve Friday gibi gişe rekortmeni filmlerin ardındaki yapımcıdır. Yapımcılar yine Hızlı ve Öfkeli serisinin vaftiz babası ve I Am Legend ile 21 Jump Street gibi gişe rekortmeni filmlerin ardındaki yapımcı Neal H. Moritz ile uzun zamandır yapımcılık ve ikinci ekip yönetmeni olan MICHAEL FOTTRELL (Hızlı ve Öfkeli 7, Hızlı ve Öfkeli 5) ve Diesel bulunuyor. Serinin mimarı ve yapımcısı CHRIS MORGAN (Hızlı ve Öfkeli serisi, Wanted) tarafından yazılan aksiyon gerilim, Gary Scott Thompson (Hızlı ve Öfkeli) tarafından yaratılan karakterlere dayanmaktadır.
Gray,Hızlı ve Öfkeli ailesinde sıkça birlikte çalışan çok iyi bir yaratıcı ekip ile tecrübeli ekibe katlan yeni yaratıcı sanatçıları bir araya getirmiş. Aralarında görüntü yönetmeni STEPHEN F. WINDON (Hızlı ve Öfkeli 7, Hızlı ve Öfkeli 6), yapım tasarımcı BILL BRZESKI (Hızlı ve Öfkeli 7, Iron Man 3), editörler CHRISTIAN WAGNER (Hızlı ve Öfkeli 7, Hızlı ve Öfkeli 5) ve PAUL RUBELL (Thor, Collateral), kostüm tasarımcı MARLENE STEWART (Oblivion, Tropic Thunder), film araba koordinatörü DENNIS MCCARTHY (Hızlı ve Öfkeli 7, Hızlı ve Öfkeli 6), ikinci birim editörü SPIRO RAZATOS (Hızlı ve Öfkeli 7, Hızlı ve Öfkeli 6) ve besteci BRIAN TYLER (Hızlı ve Öfkeli 7, Hızlı ve Öfkeli) bulunuyor.
Bir kez daha AMANDA LEWIS (Hızlı ve Öfkeli serisi) ve SAMANTHA VINCENT (Hızlı ve Öfkeli serisi) idari yapımcı görevindeler.

VIN DIESEL
DWAYNE JOHNSON
JASON STATHAM

MICHELLE RODRIGUEZ
TYRESE GIBSON
CHRIS “LUDACRIS” BRIDGES
ile
KURT RUSSELL
ve
CHARLIZE THERON

İdari Yapımcılar
AMANDA LEWIS
SAMANTHA VINCENT

Uyarlanan Karakterlerin Yaratıcısı
GARY SCOTT THOMPSON

Yapımcılar
NEAL H. MORITZ, p.g.a.
VIN DIESEL
MICHAEL FOTTRELL
CHRIS MORGAN

Yazar
CHRIS MORGAN

Yönetmen
F. GARY GRAY

 

 

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (13. hafta):
Arap Kadri ve Tarzan (2024) Sahipsiz - Surrogate (2024) Cin Günü (2024) Riki Rhino: Kahraman Kanatlar - Riki Rhino The Bird Kingdom (2024) Lassie: Yepyeni Bir Macera - Lassie: A New Adventure (2024) Oldboy (2024) Winnie The Pooh: Kan ve Bal II - Winnie The Pooh: Blood and Honey II (2024) Güneşi Söndürmem Gerek (2024) Hayalet Avcıları: Ürperti - Ghostbusters: Frozen Empire (2024)
Arşivden Seçkiler:
Geronimo (2015) Yeni Ahit - Le Tout Nouveau Testament - The Brand New Testament (2016) Iron Man 3 (2013) İyi Bir Dinozor - The Good Dinosaur (2016) Benjamin Button’ın Tuhaf Hikayesi / The Curious Case of Benjamin Button (2009) Afire - Kızıl Gökyüzü (2023)

Leave a comment